Asigurari RCA Ieftine 2017 Calculator RCA Ieftin la RCA Ieftin

Stiri si sfaturi tehnice auto.


Kia GT4 Stinger şi Kia Soul 2014 câştigă premiul internaţional pentru excelenţă în design

Conceptul Kia GT4 Stinger şi modelul Soul 2014 câştigă premiul internaţional pentru excelenţă în design

În ultimii ani, Kia Motors şi-a construit o reputaţie solidă pentru designul de clasă mondială astfel că, recent, IDSA (Industrial Designers Society of America) a adăugat renumelui brandului coreean câteva premii prestigioase pentru design.

Kia a primit premii internaţionale pentru excelenţă în design (IDEA – International Design Excellence Awards) în categoria Transport atât pentru conceptul GT4 Stinger cât şi pentru modelul Soul 2014 care au fost onorate cu argint, respectiv bronz. În anul 2012 Kia a mai primit un premiu IDEA Bronze pentru designul subcompactei Kia Rio.

Cu o recunoaştere internaţională a evaluărilor în designul global, premiile IDEA apreciază designul care afectează calitatea vieţii şi promit un impact economic semnificativ din punct de vedere al inovaţiei în categorii precum Auto şi Transport, Strategie în design, Echipamente informatice, Mediu şi altele. Competiţia din 2014 a inclus 2,000 candidaţi din 39 de ţări fiecare fiind evaluat pentru inovaţie, beneficiile aduse utilizatorilor, fiabilitate şi aspectul vizual.

KIa-GT4-Stinger-exterior

Despre GT4 Stinger

Apărut pentru prima dată în cadrul Salonului Auto de la Detroit 2014, GT4 Stinger este cel mai agresiv concept realizat vreodată de Kia şi, în acelaşi timp un concept entuziast. Ca un autentic model sportiv 2+2 cu tracţiune spate, GT4 Stinger reuşeşte să întoarcă privirile cu designul său uimitor dar, în acelaşi timp, te aduce în siguranţă acasă. Sub capotă se află o versiune adaptată a motorului de 2.0 litri turbo cu injecţie directă (T-GDI) în patru cilindri, care oferă o putere impresionantă de 315 CP.

Despre Kia Soul 2014

Recunoscut imediat şi încă ‘fresh’, modelul Soul 2014 dispune de un nou şasiu, mai rigid, mai lung şi mai lat decât modelul anterior. Dimensiunile noului Kia Soul permit spaţiu mai mare pentru pasageri şi bagaje în timp ce nivelul izolaţiei fonice a fost redus dramatic. Creşterea cuplului şi modificările semnificative ale suspensiei fac din modelul Soul un partener agil în mediul urbat aglomerat.


Sursa Kia Romania.Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Loading...

Comments are closed.

watchshop.ro


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză

Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice