Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


IGPR: 29 de maşini imobilizate, 215 permise reţinute …

IGPR: 29 de maşini imobilizate, 215 permise reţinute şi 127 certificate de înmatriculare retrase

Poliţiştii rutieri şi cei de ordine publică din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene au imobilizat 29 de autovehicule, au reţinut 215 permise de conducere, iar pentru diferite nereguli tehnice au retras 127 certificate de înmatriculare cu ocazia unei acţiuni derulate pe drumurile publice în perioada 18-20 octombrie.

Potrivit unui comunicat al IGPR, poliţiştii rutieri au constatat 65 de infracţiuni şi au aplicat aproximativ 5.200 de sancţiuni contravenţionale.

Acţiunea a avut drept scop reducerea numărului accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transportului public de persoane, verificarea legalităţii transportului rutier public efectuat, precum şi controlul stării tehnice a acestor vehicule.

În cadrul activităţilor de control în trafic, la care au participat 2.160 de poliţişti, au fost verificate 12.518 autovehicule care efectuau transport public de persoane şi s-au aplicat 5.181 sancţiuni contravenţionale, din care 4.532 au fost aplicate pentru abateri de la normele rutiere.

De asemenea, 87 de sancţiuni au fost aplicate pentru nereguli privind legalitatea transportului efectuat, 198 pentru nerespectarea perioadelor de conducere şi de odihnă, 19 pentru lipsa asigurării de răspundere civilă auto şi 17 pentru neachitarea tarifelor de utilizare a reţelei de drumuri naţionale.

Totodată, au fost constatate 65 de infracţiuni comise de conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane, dintre care 63 la regimul circulaţiei şi două de altă natură. Pentru nerespectarea perioadelor de conducere şi de odihnă sau pentru defecţiuni tehnice grave, poliţiştii au imobilizat 29 de autovehicule, iar pentru efectuarea, în mod ilicit (neautorizat), a transportului public de persoane, poliţiştii rutieri au dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculelor respective în şase cazuri.AGERPRES/(AS- autor: Mihaela Tudorache, editor: Florin Marin)


Sursa Agerpres.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice