Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Hyundai Genesis, oferă un nivel înalt de confort şi performanţă

Hyundai Genesis – lansat în cadrul Salonului Auto de la Geneva

Odată cu lansarea noului Genesis, Hyundai demonstrează progresul tehnologic, dar în acelaşi timp asigură o vizibilitate crescută a marcii în Europa. Noul model va fi disponibil într-un număr limitat de exemplare. Clienţii vor beneficia de o singură variantă de echipare, completă, dar şi de un nivel înalt de confort.

Noul Genesis dispune de un propulsor de 3,8 litri V6 GDI, fiind completat de transmisia automată cu opt trepte de viteză, pentru a oferi o performanţă rafinată. Siguranţa este asigurată de noul sistem de trancţiune dezvoltat de Hyundai, HTRAC, cu suspensie spate multi-link şi o distribuţie aproape egală a greutăţii.

Modelul Genesis reprezintă cea mai recentă interpretare a liniei de design specifică Hyundai – „fluidic sculpture”. Liniile elegante evidenţiază ampatamentul lung al modelului, grila sculptată a radiatorului reflectă rafinamentul habitaclului, iar detaliile minimaliste definesc interiorul ergonomic.

Tehnologia amplifică confortul şi siguranţa, demonstrând angajamentul Hyundai faţă de standardele de calitate. Clienţii Genesis vor beneficia de o gamă completă de dotari precum: sistem de detectare a prezenţei unui obstacol în unghiul mort cu afişaj parbriz integrat, sistem de asistenţă la păstrarea benzii de rulare, frânare de urgenţă automată şi sistem de control al vitezei. Deschiderea automată a portbagajului şi senzor de detectare a CO2 din habitaclu reprezintă, de asemenea, dotări standard.

Noul Genesis este rezultatul unei investiţii de aproximativ 342 milioane euro. Modelul a fost conceput în principal pentru pieţe precum SUA şi Coreea, unde predecesorul său s-a bucurat de succes. În Europa, modelul va contribui la creşterea vizibilităţii mărcii.
Allan Rushforth, Senior Vice President şi Chief Operating Officer al Hyundai Motor Europa, declară: „Noul Genesis oferă un nivel înalt de tehnologie, confort şi un design elegant. Clienţii vor beneficia de dotări premium, dar şi de siguranţă crescută. Astfel, Hyundai consolidează angajamentul de a depaşi aşteptările.”

Liniile elegante evidenţiază ampatamentul lung al modelului, grila sculptată a radiatorului reflectă rafinamentul habitaclului, iar detaliile minimaliste definesc interiorul ergonomic. Designul reprezintă cea mai recentă interpretare a conceptului „fluidic sculpture”.

Noul Genesis prezintă elementele distincte de design precum grila frontală hexagonală. Grila 3D dispune de finisaje cromate, fiind încadrată de farurile HID (high-intensity discharge), de semnalizatoarele cu LED şi farurile de ceaţă. În plus, oglinzile retrovizoare în două tonuri de culoare oferă rafinament şi eleganţă.

Expresivitatea noului Hyundai Genesis este evidenţiată prin linii fluide şi impunătoare. Partea din spate a modelului beneficiază de un design sculptural completat de blocuri optice cu tehnologie LED.

Mark Hall, Vice Preşedinte de Marketing al Hyundai Motor Europa a declarat: “Pentru noul Genesis, Hyundai a dezvoltat un design elegant care reflectă confortul şi dinamismul. Proporţiile şi liniile fluide ale modelului oferă un aspect echilibrat, care  va atrage şi cei mai exigenţi clienţi.”

Interiorul noului Genesis a fost dezvoltat pentru a răspunde necesităţilor clienţilor. Comenzile intuitive şi instrumentarul de bord permit un acces facil la întreaga listă de sisteme de asistenţă. Poziţia scaunelor poate fi ajustată, oferind astfel pasagerilor confortul optim indiferent de durata călătoriei. Identificarea unei poziţii de condus confortabile este facilitată cu ajutorul funcţiei de reglare electrică a volanului pe înălţime şi adâncime.

Fiecare detaliu al interiorului noului Genesis a fost gândit cu atenţie pentru a crea un spaţiu intuitiv şi ergonomic. Studiile de ergonomie au fost meticulos realizate pentru a asigura dispunerea comenzilor în apropierea conducătorului auto.

Interiorul elegant include detalii minimaliste, creând astfel o ambianţă plăcută în habitaclu. Atât scaunul conducatorului auto, cât şi al pasagerilor permit obţinerea unor poziţii optime şi confortabile pe toată durata călătoriei. Ajustarea poziţiei se poate realiza electronic în 12 moduri pentru scaunele faţă, incluzând patru tipuri de reglaj lombar.

Pentru confort sporit şi un nivel înalt de siguranţă, noul Genesis beneficiază de primul senzor de CO2 de cabină. Monitorizând constant calitatea aerului, senzorul previne starea de somnolenţă.

Sistemul de climatizare al noului Genesis este simplu de operat, determinând automat temperatura, gradul de umiditate şi nivelul de CO2 şi menţinând, astfel confortul la nivel optim.

Modelul Hyundai beneficiază şi de frână electronică cu un sistem automat de menţinere a autovehiculului, care reţine vehiculul pe loc până la acţionarea pedalei de acceleraţie, fiind util la semafor sau în trafic aglomerat. Sistemul se reactivează la fiecare oprire.

Noul Genesis beneficiază de o tehnologie avansată, confirmând angajamentul Hyundai faţă de standardele de calitate. Modelul dispune de dotări precum sitemul „pilot automat” inteligent şi sistemul automat de frânare în situaţii de urgenţă.

Sistemele de asistenţă la condus îi protejează pe ocupanţii noului Genesis, dar şi pe ceilalţi participanţi la trafic. Printre acestea se numară sistemul de detectare a unghiului mort (blind spot detection) care încorporează funcţia de alertă Cross Traffic – Rear Cross Traffic Alert – care ajută la evitatea situaţiilor riscante. De asemenea, modelul dispune şi de sistemul de monitorizare a perimetrului din jurul maşinii – Around View Monitor care utilizează patru camere, pentru mai multă vizibilitate, facilitând astfel manevrele în spaţii înguste.

Noul Genesis a fost proiectat şi dezvoltat pentru a oferi un înalt nivel de performanţă. Modelul este echipat cu un propulsor V6 GDI de 3,8 litri, care dezvoltă o putere maximă de 315 CP la 6000 rpm şi 397 Nm la 5000 rpm. Transmisia automată cu opt trepte oferă schimbări line pentru o experienţă de condus rafinată.

Acest motor dispune de un sistem de distribuţie cu variaţie continuă – Dual Continuously Variable Timing (D-CVVT) – şi de inducţie variabilă pentru o mai mare anduranţă şi performanţă aşteptată de clienţii europeni.

Transmisia include sistemul de schimbare manuală SHIFTRONIC®, care dispune de un sistem de padele plasate ergonomic pentru un mod sportiv de operare când schimbarea manuală este necesară.

Noul Genesis este echipat cu sistemul de tracţiune intergală HTRAC dezvoltat de Hyundai şi suspensie spate multi-link, asigurând că puterea este transferată către suprafaţa de rulare chiar şi în cele mai dificile şi lipsite de aderenţă condiţii.

Noul Genesis este echipat cu noul sistem Hyundai HTRAC All-Wheel Drive (AWD), care dispune de un ambreiaj cu distribuţie electronică variabilă a cuplului şi control activ al acestei distribuţii între axele faţă şi spate. În urmărirea obţinerii unui echilibru ideal al distribuţiei maselor şi a dinamicii, inginerii Hyundai au realizat unul dintre cele mai uşoare sisteme de tracţiune integrală, doar 75 Kg.

Sistemul „Driving Mode Inteligent” permite conducătorilor auto să selecteze patru moduri de operare destinate să maximizeze siguranţa în timpul condusului. Fiecare mod schimbă elemente precum: transmisia, distribuţia puterii, răspunsul acceleraţiei, controlul stabilităţii şi reglajul suspensiilor.

Intelligent Driving Mode

Caracteristici

Eco

Economie de carburant

Normal

Echilibru

Sport

Orientat spre dinamica

Modul „Normal” permite conducătorului auto să deţină controlul în orice condiţii meteo. Setarea „Sport” trimite mai mult cuplu disponibil către roţile din spate pentru o mai mare agilitate şi manevrabilitate.

Noul Genesis se bazează pe o nouă platformă, în proporţie de 51,5% realizată din oţel rezistent furnizat de fabrica Hyundai Steel din Coreea. Beneficiile utilizării  oţelului de înaltă duritate presupun o creştere de 16% a rigidităţii torsionale şi 40% a rigidităţii în lungime. Drept rezultat noul Genesis este mai rigid decât oricare alt model de dimensiuni comparabile.

Şasiul mai rigid include o nouă suspensie spate multi-link, optimizată pentru performanţă şi confort. Imbunătăţirile aduse rigidităţii suspensiei au fost obţinute prin utilizarea unui sistem complet independent cu cinci legături pentru puntea faţă şi un design al suspensiei spate, cu o creştere a cursei suspensiei (faţă şi spate) pentru o mai mare amplitudine a roţii şi absorbţie a denivelărilor în orice condiţii de carosabil.

Noul Genesis dispune de echipamente de siguranţă activă disponibile în dotarile standard, precum sistemul de control electronic al stabilităţii (ESC), sistemul antiblocare a roţilor la frânare (ABS) şi de distribuţie electronică a forţei de frânare (EBD).

Modelul dispune şi de sistemul de avertizare asupra depăşirii benzii de rulare. În momentul în care sistemul este activat, conducatorul auto este prevenit prin două tipuri de alerte: vibraţii în volan şi o lumină de avertizare în habitaclu, care permite modificarea direcţiei în consecinţă. În plus, senzorii pot activa şi sistemul de asistenţă pentru menţinerea benzii de rulare (LKAS).

Noul Genesis beneficiază şi de un sistem de monitorizare a presiunii aerului în pneuri (TPMS), prevăzut cu senzori individuali pentru fiecare anvelopă, care asigură menţinerea nivelului optim.

Tehnologiile de siguranţă pasivă includ nouă airbag-uri, printre care airbaguri frontale duble, airbag pentru genunchii conducătorului auto, airbag-uri laterale faţă şi spate şi airbag-uri tip cortină, poziţionate lateral în plafon, atât pentru ocupanţii din faţă, cât şi pentru cei din spate.

Genesis beneficiază de noul sistem Hyundai de frânare automată în caz de urgenţă (AEB), care utilizează diferiţi senzori pentru a evita coliziuni sau a reduce impactul acestora. Sistemul frânează automat la detectarea unui alt autovehicul în apropiere atunci când viteza de rulare este pericolasă.

Sistemul de frânare automată în caz de urgenţă (AEB):

Viteza în momentul frânării

Acţiune

Rezultat AEB

80 – 180 km/h

Frânare parţială

Atenţionare asupra impactului

8 – 80 km/h

Frânare completă

Diminuarea efectelor impactului

Sistemul HTRAC include modul de „direcţie asistată în caz de urgenţă” (ESS), care modifică automat setările suspensiei şi sistemului de control electronic al stabilităţii (ESC) pentru manevre de urgenţă, oferind asistenţă pentru evitarea coliziunii.

Noul Genesis prezintă, de asemenea, în premieră un sistem avansat de „detectare a unghiului mort” (BDS). Sistemul utilizează senzorii de tip radar montaţi în bara spate pentru a avertiza conducatorul auto, printr-un indicator aflat în oglinzile retrovizoare exterioare, în cazul apropierii unui autovehicul aflat în „unghiul mort”. BDS emite atât un semnal de avertizare sonor cât şi vibraţii în volan. Modelul este echipat şi cu un ecran care proiectează avertizările emise pe parbriz, în raza vizuală a conducatorului auto.

Funcţia de asistenţă la schimbarea benzii de rulare (LCA) îndeplineşte un rol similar, contribuind la detectarea şi avertizarea conducatorului auto în privinţa apropierii unui autovehicul din spate.

Noul Genesis este echipat cu o altă tehnologie în premieră mondială: sistemul de control al nivelului de CO2 din habitaclu, al cărui senzor este plasat în torpedou. Noul sistem de ventilaţie al habitaclului permite menţinerea concentraţiei de CO2 în limite normale.

Noul Genesis a fost proiectat pentru a proteja şi participanţii la trafic – în momentul unui impact iminent cu un pieton, capota activă este înalţată pentru a minimiza şocul şi a minimiza riscul de vătămare.

Sursa: Tiriac Auto

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice