Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Goodyear lansează la Intermat noi inovații digitale pentru reducerea costurilor Off-The-Road


Nu pleca la drum fara Polita De Raspundere Civila. Cumpara Asigurarea RCA! Nu uita si de rovinieta / tariful de trecere pod Fetesti. Porneste la drum in siguranta si responsabil!!

Goodyear lansează la Intermat noi inovații digitale pentru reducerea costurilor Off-The-Road

Goodyear este unul dintre cei mai mari producători de anvelope din lume. Compania numără aproximativ 64.000 de angajați, iar produsele sunt fabricate în 48 de centre din 22 de țări din întreaga lume. În cele două centre de inovare din Akron, Ohio și Colmar-Berg, Luxembourg, se depun eforturi pentru a dezvolta produse și servicii de ultimă generație, care setează standardele și performanța în industrie.

Pentru a veni în întâmpinarea schimbărilor digitale apărute în cadrul industriei de vehicule și echipament Off-the-Road (OTR), Goodyear introduce două noi inovații digitale pentru a ajuta flotele OTR să-și reducă costurile totale de administrare.

Ca o continuare a lansării din 2016 a serviciului Goodyear Proactive Solutions pentru flotele de camioane, Goodyear își extinde acum sistemul de management al operațiunilor digitale pentru vehiculele Off-the-Road, cu sistemul Goodyear Proactive Solutions TPMS Heavy Duty.

Goodyear Proactive Solutions TPMS (Tire Pressure Monitoring System) Heavy Duty este o soluție bazată pe date reale ce permite o monitorizare precisă, în timp real, a anvelopelor care, în combinație cu serviciile și anvelopele premium Goodyear, va ajuta flotele OTR să-și optimizeze performanța anvelopelor, să reducă timpii morți de producție și să amelioreze costurile totale de administrare. Astfel, orele de producție cresc cu 15%, datorită menținerii presiunii corecte a anvelopelor. Efectul este scăderea cu 85% a apariției incidentelor legate de anvelope .
De asemenea, Goodyear lansează și o versiune îmbunătățită a sistemului de monitorizare a performanței anvelopelor, EMTrack OTR. Noua versiune permite o colectare mai rapidă și exactă a datelor critice despre anvelope, precum adâncimea profilului benzii de rulare, nivelul de presiune și alți indicatori care ajută la optimizarea duratei de viață a anvelopelor, dar și la planificarea și bugetarea resurselor OTR.

Goodyear Proactive Solutions TPMS Heavy Duty oferă și beneficii de economisire, spre exemplu, în cazul încărcătoarelor pe roți, pot fi făcute economii anuale de până la 3000 – 4000 de euro. Acest lucru se datorează eliminării necesității de a verifica nivelul de presiune a anvelopelor, prelungirii duratei de viață a acestora cu 10% – 15% și eliminării avariilor anvelopelor, care de obicei au loc o dată pe an.

“Ultimele descoperiri în domeniul conectivității ne ajută să le oferim clienților noștri șansa de a-și optimiza experiența de folosire a anvelopelor, dar și să-și scadă costurile aferente. Goodyear Proactive Solutions TPMS Heavy Duty poate preveni dezumflarea anvelopelor, ceea ce este foarte important în condițiile în care o presiune mai mică de 50% reduce durata de viață a anvelopei cu până la 72%. Goodyear Proactive Solutions TPMS Heavy Duty oferă o monitorizare în timp real a temperaturii și a presiunii. Aceste informații sunt preluate apoi de algoritmii Goodyear pentru a anticipa durata de viață a anvelopei. Aceste noi soluții OTR conferă siguranță clienților noștri și asigură creșterea randamentului investițiilor pentru anvelope.”, a declarat David Anckaert, Vice President Goodyear Commercial Tires Europe.

Un alt plus al Goodyear Proactive Solutions TPMS Heavy Duty este sistemul Track & Trace. Aceasta este o funcție de GPS încorporată care permite managerilor de flote să localizeze poziția vehiculelor, dar și să prevină mutările neautorizate ale acestora sau furtul. În curând, în cursul acestui an, Goodyear va lansa o aplicație adițională dezvoltată special pentru șoferi, pentru ca și ei să poată fi avertizați în timp real cu privire la diferite aspecte care pot apărea.

Goodyear Proactive Solutions TPMS Heavy Duty oferă deja rezultate de succes pe diferite vehicule, cum ar fi basculantele, încărcătoarele pe roți și macaralele mobile. Sistemul este valabil în Austria, Belgia, Franța, Germania, Italia, Luxembourg, Norvegia, Polonia, Portugalia, Spania, Elveția și Marea Britanie.

Noile inovații au fost lansate oficial în cadrul Intermat, care se desfășoară între 23 și 28 Aprilie, la Paris Nord Villepinte Exhibition Center. La standul Goodyear, display-urile 5A F 045 vor aduce în atenția publicului noutățile prin intermediul ecranelor electronice hi-tech ce permit utilizarea realității virtuale și a hologramelor. Pe lângă prezentarea noilor sisteme Proactive Solutions TPMS Heavy Duty și EMTrack IV, la standul Goodyear vor mai fi expuse și trei modele de anvelope OTR.

Printre anvelopele care vor fi expuse se numără modelele TL-4A și RM-4B+. Modelul de anvelopă TL-4A pe mărimea 33.25R29 a fost conceput special pentru noul Volvo A60H din categoria de 60 de tone a basculantelor articulate, venind în întâmpinarea cerințelor crescute pentru vehiculele de capacitate mare. Gama de anvelope OTR RM-4B+ este concepută pentru basculantele rigide care funcționează în condiții dificile, oferind un nivel ridicat al performanței la uzură, dar și îmbunătățirea acesteia.

De la curse de raliuri și aeronave, până la vehicule electrice selenare, în cei 120 de ani de istorie, Goodyear a lucrat constant la dezvoltarea și evoluția mobilității. Iar Goodyear Proactive Solutions se încadrează perfect în această tradiție a inovației.


Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice