Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Dublă performanţă MINI: 3 milioane unităţi produse, 2 milioane unităţi exportate

Dublă performanţă MINI: 3 milioane unităţi produse, 2 milioane unităţi exportate

La 13 ani de la relansarea mărcii în 2001, MINI a ajuns la o cifră impresionantă astăzi: 3 milioane autmobile au ieşit de pe linia de fabricaţie de la uzina din Oxford, Marea Britanie. În acelaşi timp, în aceeaşi perioadă, două milioane din maşinile produse aici au fost exportate în mai mult de 110 ţări.

Harald Krüger, Membru în Consililul Director BMW AG, responsabil pentru Producţie şi Peter Schawarzenbauer, Membru în Consiliul Director BMW AG, responsabil pentru MINI, BMW Motorrad, Rolls-Royce şi Aftersales, au fost alături de Baroneasa Susan Kramer, Ministrul Transporturilor al Marii Britanii şi Frank Bachmann, Director General al Fabricilor Oxford şi Swindon, la ieşirea de pe linia de fabricaţie a automobilului care a marcat această dublă aniversare. Automobilul este un MINI Hatch 5 uşi, model care urmează să îşi facă debutul în ţările din întreaga lume, inclusiv România, din luna octombrie.

Fabrica de la Oxford produce în acest moment modelele MINI 3 Hatch uşi, MINI Hatch 5 uşi, MINI Convertible, MINI Roadster şi MINI Coupe. Succesul mărcii după relansarea din 2001 este reflectat şi la Oxford. La început erau angajaţi 2400 de muncitori care produceau 300 de automobile pe zi într-un singur schimb. Astăzi, aproximativ 4000 de muncitori realizează 1000 de maşini în trei schimburi pe zi.

Marea Britanie este a doua piaţă MINI ca volum, după Statele Unite. În acelaşi timp, Marea Britanie este a patra piaţa BMW Group, după China, Statele Unite şi Germania.

80% din automobilele MINI fabricate în Oxford sunt exportate, ceea ce poziţionează marca pe poziţia a treia în topul exportatorilor de automobile din Marea Britanie.

Marca MINI are puternice legături cu Marea Britanie de zeci de ani. Cu producţia MINI din Oxford dovedim angajamentul nostru pentru respectarea identităţii mărcii, şi urmăm strategia noastră „Producţia urmează piaţa”. Oxford este centrul britanic al producţiei MINI, cu fabrica de componete de caroserie de la Swindon şi fabrica de motoare de la Hams Hall, din apropiere de Birmingham”, a declarat Harald Krüger, Membru Consiliul Director BMW AG, la eveniment.

Astăzi marcăm două rezultate importante pentru MINI: trei milioane de unităţi produse şi două milioane MINI exportate. Acestea sunt cifre impresionante şi cu siguranţă un motiv de sărbătoare. În toate pieţele, mari sau mici, MINI a avut mereu o legătură emoţională cu clienţii mărcii”, a declarat Peter Schwarzenbauer, Membru Consiliul Director BMW AG.

Ministrul Transporturilor, Baroneasa Kramer, a declarat: „Felicit angajaţii MINI de la Fabrica Oxford pentru atingerea acestui rezultat remarcabil. MINI este un simbol britanic şi este o componentă importantă a industriei de automobile care susţine economia britanică. Guvernul lucrează pentru a crea mediul potrivit pentru ca procuători ca BMW să continue să inoveze şi să dezvolte maşini britanice cu un succes internaţional.”

Investiţii importante, o dovadă a angajamentului pentru producţia în Marea Britanie

BMW Group a investit în total 1,75 miliarde lire sterline în fabricile din Marea Britanie începând cu anul 2000. Numai între 2012 şi 2015, BMW Group va investi în total 750 milioane lire în reţeaua de producţie MINI UK. Acest demers este parte a unei strategii internaţionale de creştre pentru marca MINI şi asigură viitorul pe termen lung şi slujbele a 5600 de locuri de muncă din Oxford, Swindon şi Hams Hall.

Strategia globală de dezvoltare: extinderea capacităţilor de producţie

În 2013 au fost produse 303177 modele MINI, în timp ce volumul total la Oxford a fost de 175986 unităţi. Diferenţa de 125559 automobile MINI Countryman şi MINI Paceman a fost acoperită de partenerul de producţie MSF Graz, din Austria.

BMW Group va extinde suplimentar capacităţile de producţie ca un următor pas important în strategia globală de expasiune a mărcii. Producţia noului MINI Hatch este împărţită din iulie 2014 cu partenerul VDL Nedcar din Born, Olanda, asigurând mai multă flexiblitate pentru dezvoltarea de noi modele. Oxford va rămâne însă, şi pe viitor, centrul producţiei MINI.

Sursa: BMW & Mini

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice