Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Din 2015, modul de calcul al tarifelor RCA se va modifica. Vor fi politele de asigurare mai scumpe sau mai ieftine?

Din 2015, modul de calcul al tarifelor RCA se va modifica. Vor fi politele de asigurare mai scumpe sau mai ieftine?

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat astazi un proiect de norma care cuprinde mai multe modificari ce vor avea impact asupra activitatii de subscriere a politelor RCA si asupra activitatii de constatare si lichidare a daunelor, se mentioneaza intr-un comunicat publicat astazi pe site-ul institutiei.

Asiguratorii vor fi obligati din 1 ianuarie 2015 sa practice, in cazul asigurarilor RCA, un tarif de prima care sa acopere toate obligatiile ce decurg din incheierea contractului de asigurare, se mentioneaza intr-un comunicat publicat astazi pe site-ul ASF. In plus, asiguratorii nu vor putea sa acopere pierderile rezultate pe RCA din alte forme de asigurare.

Mai exact, de anul viitor, asiguratorii vor fi obligati sa utilizeze, in cazul RCA, tarife de prima astfel incat sa acopere toate obligatiile ce decurg din incheierea contractelor de asigurare RCA. Prevederea nu permite acoperirea pierderilor pe RCA din alte forme de asigurare.

Prim-vicepresedinte ASF, Cornel Coca Constantinescu, a evitat sa dea un raspuns transant privind o iminenta crestere a tuturor preturilor RCA de la 1 ianuarie 2015, anunta Hotnews. Acesta a lasat insa de inteles ca trendul este de crestere.

In plus, asiguratorii RCA vor fi obligati, din 1 ianuarie 2015, sa practice aceeasi prima de asigurare indiferent de canalul de distributie utilizat. Acestora si intermediarilor in asigurari le va fi interzis sa acorde avantaje colaterale asiguratilor la incheierea unei polite de asigurare RCA afirma Avocat NET ca sursa citata

In acelasi timp, reducerile comerciale, ce pot fi acordate de catre asiguratori in baza tarifului de prima, vor fi limitate.

Totodata, pe polita de asigurare va trebui mentionat comisionul de intermediere sau cheltuiala medie de achizitie directa, acestea fiind incluse in prima de asigurare totala.

Conform ASF, oferta asiguratorului privind RCA va trebui sa fie valabila pentru o perioada de minimum trei zile si va trebui sa contina, in mod obligatoriu, urmatoarele informatii: prima de asigurare, comisionul de intermediere sau cheltuiala medie de achizitie directa si data pana la care oferta este valabila.

De asemenea, oferta va trebui sa contina criteriile specifice clientului care sunt utilizate pentru determinarea primei de asigurare, inclusiv raspunsurile oferite de catre potentialul asigurat (de exemplu: varsta, domiciliu, marca vehicul etc.).

Politele RCA vor putea fi incheiate cu cel mult 30 de zile inainte de data intrarii in valabilitate a acestora, se arata in comunicatul ASF.

Acelasi document mentioneaza ca din 2015 va fi interzisa modificarea tarifelor de prima mai devreme de 12 luni de la ultima modificare (notificata catre ASF).

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice