Asigurari RCA Ieftine 2017 Calculator RCA Ieftin la RCA Ieftin

Stiri si sfaturi tehnice auto.


Dan Gîrtofan și Eugen Rotaru (Škoda Fabia S2000) au reușit al treilea podium din sezonul 2014 al Campionatului Național de Raliuri Dunlop

Dan Gîrtofan și Eugen Rotaru (Škoda Fabia S2000) au reușit al treilea podium din sezonul 2014 al Campionatului Național de Raliuri Dunlop

Dan Gîrtofan și Eugen Rotaru (Škoda Fabia S2000) au reușit al treilea podium din sezonul 2014 al Campionatului Național de Raliuri Dunlop la Raliul Moldovei Pambac, ce a avut loc în județul Bacău în weekend. Giri și Eugen au terminat pe locul 3 cursa moldavă, lucru ce face ca ei să-și mențină poziția a doua în ierarhia generală, cu doar 2 runde rămase.

Raliul a fost unul dificil, așa cum ne-am așteptat să fie. Ziua de vineri am început-o bine, cu un rezultat foarte bun pe prima specială. Am luat decizia de a pleca cu gumele cele mai tari ca și compoziție (Michellin), dar proba era umedă și s-a dovedit că nu asta era cea mai bună alegere. Bucla a doua am schimbat și am ales niște pneuri Pirelli medii, care s-au comporat ceva mai bine. Cel puțin, de la volan am simțit că am mers mult mai repede, dar, din cauză că proba se deteriorase, am scos un timp mai slab ca la prima trecere. Totul a culminat cu susperspeciala de la Onești, unde la ultimul butoi am ieșit larg, am lovit o bordură și am îndoit fuzeta dreapta spate, astfel că drumul până la Bacău a trebuit să-l parcurg cu foarte mari emoții. Din fericire am reușit să ajungem cu bine și să ne păstrăm șansele pentru a doua zi”, a povestit Dan Gîrtofan.

A urmat apoi o altă zi cu probleme, dar încheiată cu bine. „Pentru ziua de sâmbătă am avut doar o singură variantă de pneuri, medii, chiar dacă aș fi preferat unele mai moi. Din păcate nu am găsit așa ceva și a trebuit să folosesc ce aveam.

Pe lângă pneurile inadecvate, am mai avut și unele probleme de frânare. Pe primele două speciale ale zilei am avut două momente de frânare la limită, în care am simțit că mașina nu vrea deloc să se oprească, iar asta m-a făcut să-mi pierd din încredere.

Lucru ce s-a și văzut în timpii obținuți. Bucla a doua a început mai bine și chiar eram implicați într-o luptă foarte interesantă pentru locul 3 cu Gergo Szabo și Bogdan Marișca. Asta până la un punct, pentru că pe a doua probă a buclei am ieșit mult în exterior la un viraj și ni s-a oprit motorul. Până am repornit mașina și am revenit din nou pe traseu am pierdut foarte mult timp și ne gândeam că nu mai avem nicio șansă un loc în primele 3. Norocul s-a întors de partea noastră pentru că Bogdan și Gergo au fost nevoiți să se abandoneze, iar astfel am terminat pe ultima treaptă a podiumului.

Nu înainte ca pe bucla a treia să ne pierdem și servodirecția din cauză că s-a spart radiatorul de ulei. Suntem foarte mulțumiți de rezultat, sunt puncte foarte importante, care ne apropie și mai mult de un loc în top 3 la final de sezon”, a mai spus Dan Gîrtofan.Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Loading...

Comments are closed.

watchshop.ro


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză

Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice