Asigurari RCA Ieftine 2017 Calculator RCA Ieftin la RCA Ieftin

Stiri si sfaturi tehnice auto.


Dacia este pe locul trei în clasamentul tranzacțiilor cu mașini second-hand din România

Dacia este pe locul trei în clasamentul tranzacțiilor cu mașini second-hand din România

Dacia este pe locul al treilea în clasamentul celor mai tranzacționate mașini second-hand din România, după Volkswagen și Opel, potrivit datelor Autovit.ro, cea mai mare platformă online de anunțuri auto din România

În opinia lui Mihai Cune, business manager la Autovit.ro, Dacia nu conduce în acest clasament din cauza taxării prin timbrul de mediu.

‘Pentru un Logan din 2006, spre exemplu, la un preț de 3.000 de euro, timbrul de mediu ajunge la peste 1.000 de euro și suma este descurajantă. În ceea ce privește vechile Dacii, acestea merg doar la Rabla (programul de casare — n.r.) sau sunt lăsate moștenire nepoților’, a spus Mihai Cune.

Pe primele șase luni, la reînmatriculări (tranzacții cu mașini second-hand din România, nu provenind din importuri — n.r.), Dacia deține o cotă de 11% din totalul tranzacțiilor, după Volkswagen — 19% și Opel — 12%, fiind urmată în clasament de Ford — 8% și BMW — 6%.

Potrivit Autovit.ro, la tranzacțiile cu mașini second-hand pe plan intern, ‘lovitura de grație’ a fost dată în martie 2013 de apariția timbrului de mediu, care a determinat foarte mulți proprietari să renunțe la vânzarea mașinii, ceea ce a condus la o scădere de 150.000 de tranzacții.

Pe primul semestru din 2014, numărul reînmatriculărilor a crescut însă cu aproximativ 10% (circa 7.000 de unități), la 104.581 unități, după scăderea de 40% din 2013.

În prima jumătate a anului 2014, în România au loc lunar 16.000-18.000 de tranzacții de tipul reînmatriculărilor (tranzacții cu mașini second-hand existente în țară, nu aduse din import).

La mașinile noi înmatriculate în România în perioada de referință, Dacia este liderul detașat al pieței, cu o cotă de peste 31%.


Sursa.Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Loading...
watchshop.ro


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză

Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice