Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


BMW prezinta noile BMW S 1000 XR si BMW F 800 R

BMW prezinta BMW S 1000 XR si Noul BMW F 800 R

Datorită celor trei mărci ale sale – BMW, MINI şi Rolls-Royce -, BMW Group este liderul mondial al constructorilor premium de automobile şi motociclete şi oferă servicii financiare şi de mobilitate premium. În calitate de companie ce operează la nivel global, BMW Group dispune de 29 de facilităţi de producţie şi asamblare în 14 ţări şi are o reţea de vânzări în peste 140 de ţări.

În 2013, BMW Group a vândut, la nivel mondial, aproximativ 1,963 milioane de automobile şi 115.215 motociclete. Profitul brut pentru anul fiscal 2013 a fost de 7,91 miliarde de euro, iar veniturile au atins pragul de 76,06 miliarde de euro. La 31 decembrie 2013, BMW Group dispunea de o forţă de muncă de 110.351 de angajaţi.

Dintotdeauna, succesul BMW Group s-a bazat pe gândirea pe termen lung şi pe acţiunea responsabilă. Astfel, compania a pus bazele unei dezvoltări durabile în plan ecologic şi social prin lanţul de valori, responsabilitatea vastă a produselor şi un angajament clar pentru conservarea resurselor ca parte integrantă a strategiei sale.

Noul BMW F 800 R

Noul F 800 R este ultimul model din gama de motociclete pline de caracter echipate cu motor cu doi cilindri paraleli de la BMW Motorrad. Dezvoltarea constantă a calităţilor sale de motocicletă polivalentă asigură că acest roadster dinamic este gata să-şi încânte proprietarii cu performanţele sale sportive, agilitatea deosebită şi versatilitatea sa sporită – toate într-un pachet dinamic. Noua motocicletă îşi va face debutul în showroomurile BMW Motorrad din România în luna martie a anului viitor.

Puterea este dezvoltată, ca şi înainte, de un motor cu doi cilindri, răcit cu lichid, cu patru supape pe cilindru, cu cilindreea de 798 cmc. Cu puterea care a crescut la 66 kW/ 90 CP la 8.000 rpm (de la 64 kW/87 CP la 8.000 rpm) şi rapoarte mai scurte pentru treptele întâi şi a doua de viteză, motorul cu doi cilindri paraleli ofertă o abilitate şi mai bună de sprint, păstrând în acelaşi timp curba de cuplu impresionantă, răspunsul prompt şi consumul redus de combustibil, caracteristice modelului precedent. Cuplul maxim rămâne 86 Nm la 5.800 rpm.

Experienţa de pilotaj antrenantă de la ghidonul lui F 800 R este sporită şi de noile suspensii şi de ergonomia optimizată. Astfel, o furcă inversată foloseşte acum drept suspensie faţă, în timp ce un sistem de frânare cu două discuri şi etriere radiale asigură putere de decelerare fără fading. O nouă şa, mai joasă ( la 790 mm în loc de 800 mm), combinată cu ghidonul şi scăriţele noi, creează o ergonomie şi mai bună pentru rider.

Designul lui F 800 R – care este destinat şi motocicliştilor începători – asigură latura vizuală a atractivităţii. Cu semi-carenele, scuturile pentru radiator, aripa faţă şi jantele noi, plus o nouă gamă de culori, roadster-ul sportiv afişează o siluetă extrem de dinamică. Farul principal, acum simetric, îi dă şi o „faţă” deosebită.

Conform principiului „Safety 360°”, noul F 800 R are ABS în echiparea standard. Poate fi comandat şi cu sisteme opţionale precum ASC (Automatic Stability Control) şi ESA (Electronic Suspension Adjustment), stabilind un nou punct de referinţă în acest segment în ceea ce priveşte elementele de siguranţă şi calităţile generale.

Noile caracteristici ale lui BMW F 800 R:
• Putere mai mare decât predecesorul – 66 kW (90 CP) la 8.000 rpm (înainte: 64 kW (87 CP) la 8.000 rpm)
• Rapoarte modificate pentru primele două trepte de viteză.
• Noi elemente exterioare, cu un design şi mai dinamic.
• Culori noi.
• Far principal cu aspect simetric.
• Furcă inversată.
• Etriere de frână radiale pe faţă.
• Jante mai uşoare, cu design dinamic.
• Scăriţe noi pentru pilot.
• Înălţimea şeii redusă la 790 mm (800 mm anterior).
• Nou ghidon de aluminiu cu secţiune variabilă.
• ASC (Automatic Stability Control) – opţional / accesoriu special.
• ESA (Electronic Suspension Adjustment) – opţional.
• Putere redusă la 35 kW (48 CP) – accesoriu special / opţional.

BMW S 1000 XR

După superbike-urile S 1000 RR şi HP4 şi roadsterul S 1000 R, BMW Motorrad prezintă acum al patrulea membru al gamei BMW Motorrad de motociclete de mare putere cu motoare cu patru cilindri în linie şi caracter sportiv pronunţat. Continuând combinaţia unică de tehnologie inovatoare, performanţă şi siguranţă inerentă modelelor existente ale seriei, BMW Motorrad a intrat pe teritoriul „adventure sport” cu noul S 1000 XR. Acest lucru implică atât calităţi de sport-touring, performanţe excelente în pilotajul sportiv şi un nivel ridicat de confort, cât şi caracter practic în uzul cotidian. Pe scurt, noul S 1000 XR aduce propria sa combinaţie între aptitudinile de touring şi sport, injectând în acelaşi timp o doză generoasă de emoţie. Noua motocicletă îşi va face debutul în showroomurile BMW Motorrad din România în luna aprilie a anului viitor.

Motor cu patru cilindri în linie pentru performanţe deosebite în stil adventure sport
Motorul cu patru cilindri în linie al noului BMW S 1000 XR este derivat din cel al roadster-ului S 1000 R. Are o putere maximă de 118 kW (160 CP) la 11.000 rpm şi dezvoltă cuplul maxim de 112 Nm la 9.250 rpm. Acest propulsor produce cuplu din plin, fiind ideal pentru reprize foarte bune la regimuri medii şi joase, exact lucrul de care au nevoie riderii în plimbările pe drumuri de munte sau când fac ture lungi cu pasager. Unitatea cu patru cilindri în linie oferă forţă de tracţiune impresionantă şi acceleraţie uluitoare, cu o putere enormă şi o plajă de turaţie utilă de 10.000 rpm. Aceste caracteristici fac motorul foarte apt atât pentru ture lungi, cât şi pentru reprize de pilotaj sportiv pe drumuri virajate de munte sau vacanţe petrecute la ghidon, cu pasager şi bagaje.

Două moduri de pilotaj şi ASC în echiparea standard, plus opţiunea modurilor de pilotaj Pro, inclusiv Dynamic Traction Control (DTC) şi ABS Pro
Pentru a permite adaptarea caracteristicilor motocicletei la condiţiile de deplasare în mod cât mai eficient, noul S 1000 XR vine cu modurile de pilotaj „Rain” şi „Road” în echiparea standard. Sistemul Automatic Stability Control (ASC) din echiparea standard asigură un nivel ridicat de siguranţă optimizând tracţiunea. Noul S 1000 XR poate fi echipat din fabrică cu opţiunea modurilor de pilotaj Pro, care include modurile suplimentare de pilotaj „Dynamic” şi „Dynamic Pro”, alături de Dynamic Traction Control (DTC) şi ABS Pro.

Ciclistică inovatoare cu un cadru nou şi Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment) în echiparea opţională
Ciclistica noii motociclete adventure sport S 1000 XR este la fel de impresionantă precum cuplul impresionant al motorului cu patru cilindri în linie. Bazată pe designul deja existent al acestei serii, foloseşte un cadru perimetral din aliaj de aluminiu care motorul are şi funcţie portantă. Suspensiile faţă şi spate constau într-o furcă inversată reglabilă, respectiv o basculă cu două braţe, cu amortizor central reglabil. Geometria ciclisticii a fost complet redefinită pentru a se adapta necesităţilor specifice ale lui XR. Când primeşte sistemul opţional de control electronic al suspensiilor BMW Motorrad Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment), noul S 1000 XR duce siguranţa, plăcerea şi confortul pilotajului către noi culmi, promiţând în acelaşi timp expresia supremă a experienţei „adventure sport”.

ABS Pro disponibil opţional ca parte a opţiunii modurilor de pilotaj Pro, pentru şi mai multă siguranţă în viraje
În timp ce sistemele ABS standard de la BMW Motorrad au asigurat un standard excelent de siguranţă la frânarea în linie dreaptă, sistemul opţional ABS Pro merge mai departe, făcând frânarea în viraj mai sigură prin permiterea sistemului ABS să asiste frânarea cu motocicleta înclinată. În astfel de situaţii, ABS Pro împiedică blocarea roţilor chiar şi când frânele sunt aplicate violent. Astfel, se reduc solicitările bruşte în sistemul de direcţie, mai ales în situaţii de frânare de urgenţă, limitându-se îndreptarea nedorită a motocicletei. ABS Pro oferă riderilor avantajul stabilităţii sporite pe frânare, combinată cu forţa optimă de decelerare, chiar şi în viraje.

Noul S 1000 XR – formă şi funcţie atât pentru sport, cât şi pentru aventură
Noul BMW S 1000 XR uneşte caracterele şi punctele forte ale modelelor BMW Motorrad GS, Touring şi Sport la nivel vizual, creând un nou tip de motocicletă, denumit „adventure sport”. Acest lucru este evidenţiat de fiecare element de design şi se combină cu ergonomia ireproşabilă, protecţia aerodinamică ingenioasă, cursa suspensiei cu 20 – 30 mm mai lungă şi garda la sol mai mare pentru a face o declaraţie impresionantă. Fie că este vorba de trecători montane, o tură pe drumuri de ţară, călătorii pe autostradă sau chiar pe drumuri dificile – noul S 1000 XR se descurcă ideal în orice situaţie.

Punctele principale ale noului BMW S 1000 XR:

• Motor cu patru cilindri în linie cu o cilindree de 999 cmc. Putere 118 kW (160 CP) la 11.000 rpm, cuplu maxim 112 Nm la 9.250 rpm.
• Design dinamic şi inovator, cu suprafeţe stilizate sculptural.
• BMW Motorrad ABS în echiparea standard (semi-integral, decuplabil).
• ABS Pro pentru şi mai multă siguranţă la frânarea cu motocicleta înclinată (ca parte a modurilor de pilotaj Pro, opţionale).
• Automatic Stability Control (ASC) în echiparea standard pentru accelerarea în siguranţă, chiar şi în condiţii de aderenţă scăzută.
• Dynamic Traction Control (DTC) cu senzor de înclinare pentru performanţe supreme şi siguranţă activă a pilotajului la accelerare (ca parte modurilor de pilotaj Pro, opţionale).
• Două moduri de pilotaj care pot fi selectate de rider la apăsarea unui buton, în echiparea standard („Rain” şi „Road”).
• Două moduri de pilotaj suplimentare disponibile, „Dynamic” şi „Dynamic Pro” (ca parte a modurilor de pilotaj Pro, opţionale).
• Suspensie cu cursă lungă pentru agilitate excelentă şi rezerve de amortizare impresionante.
• Sistem de control electronic al suspensiei, Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment) pentru adaptare optimă la condiţiile de drum, ca echipament opţional.
• Manevrabilitate perfectă şi poziţie de pilotaj înălţată.
• Bord multifuncţional cu o gamă largă de funcţii.
• Echipare generoasă şi gamă de accesorii speciale, realizate conform standardelor înalte BMW Motorrad.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice