Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


BMW iX3 Concept

BMW iX3 Concept – prezentat în premieră la Auto China 2018 de la Beijing – oferă o avanpremieră a extinderii portofoliului de modele în aceste segment.

BMW Group îşi continuă strategia de electrificare prin extinderea ofertei sale de mobilitate electrică către brandurile principale ale companiei. BMW iX3 Concept – prezentat în premieră la Auto China 2018 de la Beijing – oferă o avanpremieră a extinderii portofoliului de modele în aceste segment. Aceasta este o dovadă că model al mărcii BMW care va fi propulsat exclusiv electric va fi un Sports Activity Vehicle (SAV) veritabil şi fără compromisuri în ceea ce priveşte funcţionalitatea şi confortul.

Aceasta este o dovadă că model al mărcii BMW care va fi propulsat exclusiv electric va fi un Sports Activity Vehicle (SAV) veritabil şi fără compromisuri în ceea ce priveşte funcţionalitatea şi confortul.

BMW iX3 Concept subliniază hotărârea BMW Group de a-şi consolida poziţia de lider în domeniul mobilităţii electrice. Extinderea gamei de automobile ale companiei către mobilitatea cu emisii locale zero este una din cele patru direcţii stratgice de dezvoltare ACES – Automated, Connected, Electrified and Services, pe care compania le utilizează drept vectori pentru transformarea în cadrul strategiei NUMBER ONE > NEXT. Sub denumirea „iNext” şi modelul special cu acelaşi nume de proiect pregătit pentru 2021, BMW lucrează la mobilitatea viitorului care să integreze, mobilitatea electrică, condusul automat şi autonom, conectivitatea high-end şi noile servicii digitale.

În ceea ce priveşte electrificarea, BMW iX3 Concept joacă un rol-cheie ca ilustrare a noii abordări BMW Group de a duce integra sisteme de propulsie pur electric şi plug-in hybrid consecvent, la nivelul întregii game de modele. În acest sens, obiectivul BMW Group este realizarea unor arhitecturi flexibile care să permită integrarea oricărui sistem de propulsie – convenţional, hibrid sau electric, pe aceeaşi linie de fabricaţie, cu flexiblitate maximă de reglare a produţiei în funcţie de cerereile pieţei.

BMW iX3 Concept foloseşte cea de-a cincea generaţie a tehnologiei BMW eDrive. Un avantaj-cheie al acestei tehnologii de propulsie electrică a viitorului este reunirea motorului electric, a transmisiei şi a electronicii de putere într-o unitate nouă, distinctă. În plus, a cincea generaţie a sistemului de propulsie electrică include şi baterii noi şi mai puternice. Acest pachet nou de tehnologie aduce progrese considerabile în ceea ce priveşte caracteristicile de performanţă, autonomia, masa, volumul şi flexibilitatea – şi îşi va face debutul odată cu modelul versiunea de serie BMW iX3.

Transferul tehnologiei trenului de rulare, dezvoltată iniţial pentru automobilele BMW i, către maşinile brandurilor tradiţionale BMW Group intră într-o nouă dimensiune. În viitor, automobilele complet electrificate ale mărcii principale vor purta logo-ul brandului BMW i. Acest lucru este vizibil la concept car atât în lateral, cât şi în spate. Tehnologia BMW eDrive de astăzi face parte deja din sistemul de propulsie plug-in hybrid utilizat de modelele BMW iPerformance şi MINI Cooper S E Countryman ALL4.

BMW iX3 Concept reprezintă următoarea etapă de dezvoltare a acestei tehnologii oferă mobilitate pur electrică. Viitoarea versiune de serie a modelului SAV cu propulsie electrică va beneficia şi de dezvoltările tehnologice pregătite pentru BMW iNext, model care urmează să debuteze în 2021.

Odată cu premiera mondială a BMW iX3 Concept, BMW Group deschide un nou capitol în strategia sa de electrificare. Compania dezvoltă două arthitecturi felxibile ca bază pentru modelele sale: una pentru tracţiune spate şi integrală, respectiv una pentru tracţiune faţă şi integrală. Pe viitor, acestea arhitcturi vor putea integra orice tren de rulare: cu motor pur termic, un sistem de propulsie plug-in hybrid sau o soluţie electrică cu baterii vor putea fi integrate în orice model.

Lansarea celei de-a cincea generaţii a tehnologiei trenului de rulare electrică uşurează semnificativ integrarea în diferite arhitecturi de automobil. Componentele individuale ale acestei noi tehnologii BMW eDrive se remarcă prin masa redusă, scalabilitate şi construcţie extrem de compactă. La acestea se adaugă o structură de design modular flexibil şi, prin urmare, poate fi utilizată într-o varietate de moduri diferite. Abordarea BMW privind tehnologia puternic integrată a tehnologiei trenului de rulare electric poate fi aplicată în viitor pe un număr mare de modele diferite.

Pentru a exploata acest potenţial, arhitectura de automobil a modelelor actuale şi viitoare de la toate mărcile companiei va permite integrarea diferitelor variante ale tren de rulare. În acest fel, BMW Group va fi în măsură să răspundă nevoii din ce în ce mai mari de automobile electrificate cu o gamă largă de variante diferite adaptate cerinţelor specifice. BMW X3, modelul pe baza căruia este dezvoltat BMW iX3 Concept, este unul dintre primele modele ale căror arhitectură demonstrează această flexibilitate. În plus, BMW iX3 Concept dispune de un cadru inferior al punţii spate special dezvoltat şi de o integrare specifică a şasiului.

A cincea generaţie a tehnologiei BMW eDrive se distinge prin designul său extrem de compact. Acum, motorul electric, transmisia şi electronica de putere sunt grupate într-o singură componentă, făcând mult mai uşoară integrarea lor în diferite arhitecturi de automobil. În plus, construcţia lor modulară le permite să se adapteze la nivelurile de performanţă necesare şi la spaţiul disponibil. Un alt element important este că este folosit un motor electric asincron, ceea ce înseamnă că nu sunt necesare nu are nevoie de pământuri rare, un element important în ceea ce priveşte dezvoltarea durabilă şi utilizarea inteligentă a resurselor.

De asemenea, abordarea modulară a designului a fost optimizată suplimentar în următoarei generaţii de baterii de înaltă tensiune. Experienţa acumulată de BMW i şi competenţa companiei în dezvoltarea celulelor de baterie au fost aplicate cu rigurozitate pentru îmbunătăţirea suplimentară a performanţelor, a densităţii energetice, a puterii de încărcare şi a durabilităţii bateriei. Mai mult, producţia de prototipuri de celule de baterii permite analiza şi înţelegerea completă a proceselor de creare a valorii pentru celule şi pregăteşte furnizorii potenţiali pentru producţia de celule în conformitate cu cerinţele specifice.

Asemenea arhitecturilor de automobile şi tehnologiei eDrive viitoare, reţeaua internaţională de producţie a BMW Group este creată pentru a oferi un nivel ridicat de flexibilitate – în acest caz pentru producţia de modele cu sisteme de propulsie electrică. Automobilele electrificate (electrice sau plug-in) ies deja de pe liniile de asamblare a zece locaţii BMW Group din întreaga lume. Componentele eDrive pentru aceste automobile sunt furnizate de facilităţile de producţie din Dingolfing (Germania), Shenyang (China) şi Spartanburg (SUA). Uzina BMW Group din Dingolfing joacă un rol de lider în acest caz, fiind centrul de competenţă al reţelei pentru sistemele de propulsie electrică.

Joint-venture-ul BMW Brilliance Automotive va produce viitoarea versiune de serie a BMW iX3 Concept la Shenyang, în China.

BMW iX3 Concept, cu motor electric de peste 200 kW/270 CP şi o autonomie WLTP de peste 400 de kilometri
În cadrul strategiei de electrificare a BMW Group, BMW iX3 Concept reprezintă un nou reper pe drumul către condus fără emisii locale. Astfel, un Sport Activity Vehicle (SAV) deschide drumul pentru o formă nouă şi revoluţionară a plăcerii de a conduce pentru care BMW este renumit. Actualul BMW X5 xDrive40e iPerformance a debutat în 2015 ca primul model plug-in hybrid al mărcii BMW. Iar BMW ActiveHybrid X6, prezentat în 2009, a fost primul Sports Activity Coupé din lume cu un sistem de propulsie full hibrid, care permitea deplasarea în regim exclusiv electric pe distanţe mici.

BMW iX3 Concept deschide un nou capitol, ca primul model pur electric al mărcii BMW. Versiunea motorului electric de generaţia a cincea dezvoltată pentru acest model generează o putere maximă de peste 200 kW/270 CP. De asemenea specifică modelului, bateria de înaltă tensiune are o capacitate netă de peste 70 kWh, ceea ce este suficient pentru a oferi SAV electric o autonomie de peste 400 de kilometri în ciclul WLTP.

O altă caracteristică a bateriei de înaltă tensiune dezvoltată pentru a cincea generaţie a tehnologiei eDrive este capacitatea sa de încărcare optimizată. Sistemul de stocare a energiei are o unitate de control a încărcării nou dezvoltată şi este conceput să fie conectat la staţiile de încărcare rapidă cu puteri de până la 150 kW. Bateria de înaltă tensiune poate fi încărcată în doar 30 de minute de la una dintre aceste staţii.

Sursa: BMW Romania

(Visited 6 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice