Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


BMW i3 in Brasov: Prize pentru masini electrice in Brasov, parcarea de la Parcul Titulescu

Prize pentru masini electrice in Brasov, parcarea de la Parcul Titulescu

Primarul Braşovului, George Scripcaru, a prezentat astăzi, proiectul-pilot pentru montarea de prize de încărcare a vehiculelor electrice şi hibrid în parcările publice din municipiu, utilizând infrastructura de iluminat public. Facilitatea este oferită în cadrul proiectului de telegestiune a iluminatului public, aflat în implementare.

Noul sistem de telegestiune a iluminatului public din Braşov, pe care îl implementăm în această perioadă, permite o serie de facilităţi, iar una dintre acestea este de a crea posibilitatea cetăţenilor care deţin maşini electrice sau hibrid să le încarce de la sistemul de iluminat public. Braşovul devine unul dintre primele oraşe din Europa în care este posibilă încărcarea vehiculelor direct din reţeaua de iluminat public, în cadrul proiectului de telegestiune a iluminatului. Dorim să venim în sprijinul celor care utilizează astfel de vehicule mai puţin poluante, în dorinţa de a promova Braşovul ca un oraş verde, care utilizează energii regenerabile. Obiectivul la care ne-am angajat prin Convenţia Primarilor este de a reduce emisiile de dioxid de carbon cu 32% până în anul 2020, iar acesta este încă o modalitate prin care vom atinge acest obiectiv”, a declarat primarul Braşovului, George Scripcaru.

Tehnologia implementată prin proiectul “Modernizarea integrată a sistemelor de iluminat public şi creşterea siguranţei publice din municipiul Braşov” permite o conectare facilă a încărcătoarelor vehiculelor electrice direct la prizele montate pe stâlpii de iluminat public, precum şi utilizarea a diferite metode de plată (prepay, postpay sau alte variante).

Prima priză a fost montată vizavi de hotelul Capitol. Toate punctele de încărcare vor fi semnalizate corespunzător. Pentru început, în cadrul proiectului-pilot, vor fi funcţionale trei prize, ce vor fi montate în zona centrului vechi, iar utilizarea acestora, în primele 6 luni, va fi gratuită, în baza unui SMS trimis la numărul de telefon 0732.66.00.70, care va activa fluxul de curent pentru o durată de trei ore. Dacă timpul de încărcare este insuficient, utilizatorul va trebui să trimită din nou un SMS de activare.

Administrarea funcţiilor de încărcare poate fi realizată de un modul specific din cadrul platformei software care gestionează funcţionarea sistemului de iluminat public. În acest fel, dotarea cu prize de încărcare auto se poate realiza direct pe stâlpii de iluminat public, pe toată suprafaţa oraşului, eliminând necesitatea lucrărilor civile de instalare a echipamentelor.

Aplicaţiile instalate nu se opresc aici: în cadrul aceluiaşi proiect, în prima parte a anului 2015, folosind ca infrastructură electrică tot reţeaua de iluminat public, vor fi instalate 42 de camere video de supraveghere şi 42 de butoane de panică, conectate la dispeceratul integrat al Primăriei.

În viitor, municipalitatea are în vedere utilizarea structurii de iluminat public modernizate prin proiectul de telegestiune şi pentru implementarea altor aplicaţii de interes, cum ar fi sisteme de senzori de mediu şi poluare, hotspoturi WiFi, dispozitive de gestiune a parcărilor etc.

Sursa: Newsbv, Credit Photo: Andrei Paul

(Visited 13 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice