Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


BMW Group şi Mercedes-Benz AG îşi opresc temporar cooperarea de dezvoltare în domeniul condusului autonom

BMW Group şi Mercedes-Benz AG îşi opresc temporar cooperarea în dezvoltarea tehnologiei de generaţie viitoare pentru condusul autonom. În urma unei analize aprofundate, cele două companii au ajuns la un acord reciproc şi pe cale amiabilă pentru a se concentra pe căile lor de dezvoltare existente – care pot include şi colaborarea cu partenerii actuali sau noi. Ambele au dorit în mod explicit să sublinieze că această cooperare poate fi reluată la o dată ulterioară şi că abordarea de bază a celor două organizaţii cu privire la aspecte precum siguranţa şi beneficiile clienţilor în domeniul condusului autonom rămâne extrem de compatibilă.

BMW Group şi Mercedes-Benz AG lucrează separat la generaţiile actuale pentru o condus foarte automatizat, iar în trecut au înregistrat progrese majore în acest domeniu. Cu toate acestea, BMW Group şi Mercedes-Benz AG nu au putut să poarte discuţii detaliate de specialitate şi să discute cu furnizorii despre parcursul tehnologic până la semnarea contractului anul trecut. În aceste discuţii – şi după o analiză aprofundată – ambele părţi au ajuns la concluzia că, având în vedere cheltuielile implicate în crearea unei platforme tehnologice comune, precum şi condiţiile mediului de afaceri şi economice actuale, momentul nu este potrivit pentru implementarea cu succes a cooperării.

“Ne-am dezvoltat în mod sistematic tehnologia şi platforma scalabilă cu parteneri precum Intel, Mobileye, FCA şi Ansys”, a declarat Klaus Fröhlich, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru dezvoltare. “Generaţia noastră actuală de tehnologie oferă un potenţial foarte puternic şi durabil: cu senzori extrem de puternici şi putere de calcul foarte mare, sistemul nostru modular robust ne pune într-o poziţie excelentă pentru a oferi clienţilor noştri ceea ce au nevoie, pe termen lung.”

Markus Schäfer, membru al Consiliului de Administraţie al Daimler AG şi Mercedes-Benz AG; responsabil pentru cercetare Daimler Group şi director executiv de operaţiuni Mercedes-Benz Cars: “Competenţa noastră o completează foarte bine pe cea a BMW Group, aşa cum au demonstrat colaborările noastre de succes. Pe lângă decarbonizare, digitalizarea este un pilon strategic central pentru Mercedes-Benz. Pentru a ne pregăti pentru provocările viitoare ale unui mediu în schimbare rapidă, momentan căutăm şi alte posibilităţi cu parteneri din afara domeniului auto”.

De asemenea, ambele companii au subliniat că vor continua să conlucreze strâns în celelalte domenii, aşa cum era planificat. În 2015, cele două companii s-au unit cu Audi AG pentru a achiziţiona platforma de locaţie şi tehnologie HERE, care are acum o structură de acţionari foarte largă şi internaţională. La începutul anului 2019, BMW Group şi Daimler AG şi-au unificat serviciile de mobilitate într-un joint-venture sub umbrela familiei NOW.

(Visited 7 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice