Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


BMW câştigă “Connected Car Award” pentru utilizarea inteligenţei artificiale

BMW câştigă “Connected Car Award” pentru utilizarea inteligenţei artificiale

În data de 7 ianuarie, revistele Auto Bild şi Computer Bild au distins producţia BMW Group cu Premium Connected Car în categoria Pionerat. Câştigătorul este ales de un juriu de specialitate format din jurnalişti ai ambelor publicaţii, onorând soluţiile foarte inovatoare, precum utilizarea inteligenţei artificiale în producţie. De ceva timp, BMW Group aplică soluţiile AI în numeroase cazuri de utilizare în producţie. Un exemplu: în zona de inspecţie finală a uzinei din Dingolfing, datele de comandă ale automobilului sunt comparate cu o imagine live a desemnării modelului unei maşini nou produse. Dacă imaginea live şi datele de comandă nu se potrivesc – de exemplu, lipseşte o desemnare precum “xDrive” -, lucrătorii care realizează inspecţia finală primesc o notificare.

Dirk Hilgenberg, vicepreşedinte executiv BMW Group pentru sisteme de producţie, planificare tehnică, echipamente şi construcţia uzinei, a primit premiul în cadrul CES de la Las Vegas. El a declarat: “Suntem încântaţi să primim acest premiu foarte special. Confirmă că suntem pe drumul cel bun, prin introducerea aplicaţiilor eficiente care creează valoare adăugată pentru sistemul de producţie şi oferă sprijin maxim pentru angajaţii noştri”.

În special platforma Intranet of Things (IoT) a BMW Group asigură o integrare perfectă a noilor aplicaţii AI în sistemul IT de producţie. Angajaţii pot alege cele mai potrivite instrumente dintr-un set digital, le pot combina în propriile soluţii şi le pot instala prin plug and play.

În decembrie 2019, BMW Group a distribuit public părţi din software-ul inovator de analiză digitală a imaginilor în sistem open source. Aceste aplicaţii software sunt deja folosite cu succes în diferite aplicaţii AI în sistemul de producie BMW Group.

Disponibil global, dezvoltatorii de software au acces la aceste soluţii şi pot contribui la dezvoltarea software-ului AI, un beneficiu şi pentru BMW Grup care poate să se concentreze în principal pe evoluţia anumitor aplicaţii AI în producţie şi logistică.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice