Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


A inceput productia noului BMW Seria 7

În urmă cu câteva zile, producţia noului BMW Seria 7 Sedan a început la uzina BMW Group din Dingolfing. La aproximativ trei ani şi jumătate de la lansarea celei de-a şasea generaţii, vârful de gamă al mărcii BMW a fost revizuit complet şi a primit un design care impresionează.

“De peste 40 de ani, BMW Seria 7 a definit identitatea noastră la uzină. Suntem mândri că vârful gamei BMW, noul BMW Seria 7 Sedan, va fi produs tot aici, la Dingolfing. Obiectivul nostru, ca principală uzină a mărcii pentru clasa de lux, este să asigurăm că fiecare automobil pe care echipa noastră experimentată şi competentă îl trimite pe şosele garantează calitate excelentă”, declară Ilka Horstmeier, directorul uzinei BMW Group din Dingolfing.

Aşa-numita “lansare digitală” a prezentat o provocare specială pentru începutul producţiei: înseamnă că producţia unui automobil nou este accelerată la volum zilnic maxim de pe o zi pe alta. Pentru a asigura că standardele înalte de calitate sunt îndeplinite chiar de la primul automobil, componentele complexe au fost supuse unor verificări virtuale înainte de începerea producţiei.

De când a început producţia primului Seria 7 în 1977, peste 1,9 milioane de automobile BMW Seria 7 au fost produse la Dingolfing. Încă de la început, piaţa globală a fost crucială pentru succesul sedanului de lux. BMW Seria 7 este, de departe, principalul produs exportat de la uzina din Bavaria Inferioară. Anul trecut, peste 90% din totalul unităţilor produse au fost exportate. Piaţa chineză joacă un rol foarte important pentru model: în 2018, 44% din vânzările globale au fost livrate către clienţi din China.

Noi accente de design exterior

Reproiectate, partea frontală şi cea din spate oferă noului BMW Seria 7 o apariţie expresivă unică. În faţă, grila extinsă a radiatorului contrastează cu farurile subţiri. BMW Seria 7 este uşor de recunoscut ca parte a noului segment de lux BMW, folosind un limbaj de design compatibil şi cu BMW Seria 8 şi BMW X7.

Designul părţii spate aduce accente noi: stopurile tridimensionale şi mai subţiri se bazează complet pe tehnologia LED. Sub bara cromată dintre cele două stopuri se află o bandă de lumini, subţire de 6 mm, care creează un accent luminos discret când luminile de zi sunt pornite şi creează o prezenţă spectaculoasă pe timp de noapte. De asemenea, există şi un efect luminos special al stopurilor când automobilul este închis şi deschis.

BMW Seria 7 va continua să fie disponibil în două variante de caroseriei, inclusiv cea cu ampatament lung, care este mai mare cu 14 cm. 80% dintre clienţi optează pentru această versiune, care oferă mai mult spaţiu în spate.

Interiorul noului BMW Seria 7 Sedan este disponibil acum cu piele cu cusături speciale jurul consolei centrale, pe cotieră, dar şi pe cotierele integrate în decoraţiunile uşilor. Este disponibilă şi o inserţie nouă de interior, cu lemn fin. Îmbunătăţirea ecranării acustice în pasajele roţilor spate reduce nivelul de zgomot al pneurilor perceptibil în interior. Pentru a îmbunătăţi suplimentar confortul acustic, geamurile laterale vin acum şi cu o grosime mărită a sticlei.

Sistemul plug-in hybrid cu motor cu şase cilindri debutează la noul BMW Seria 7

Pentru prima dată la un automobil al BMW Group, un sistem plug-in hybrid va fi disponibil cu un motor cu şase cilindri. La BMW 745e / 745Le, un motor cu şase cilindri dispuşi în linie, care dezvoltă 286 CP, este combinat cu un motor electric de 113 CP, pentru o putere totală a sistemului de 394 CP. Noul BMW Seria 7 este primul automobil al BMW Group ce dispune de baterie din cea de-a patra generaţie. Cea mai nouă tehnologie a celulelor de baterii oferă sedanului de lux o autonomie electrică de până la 58 kilometri (valoare provizorie măsurată în ciclu WLTP), asigurând condus cu emisii locale zero. Bateria montată la BMW 745e / 745Le este produsă la Dingolfing, la doar câţiva kilometri distanţă, la Centrul de Competenţă pentru Producţia e-drive (Uzina de componente 2.2). De acolo, Dingolfing aprovizionează deja uzinele de automobile BMW Group din lumea întreagă cu baterii şi motoare electrice pentru producţia maşinilor electrificate.

Digitalizarea sprijină procesul de producţie a BMW Seria 7

Procesul de producţie pentru modelul de top de la Dingolfing este susţinut de o serie de soluţii inovatoare. Pentru asamblarea echipamentelor speciale mai puţin comandate, cum ar fi consola centrală spate, alarma prin vibraţii a unui smartwatch îi avertizează pe angajaţii de pe secţiunea corespunzătoare a liniei că urmează o componentă “exotică” şi le dă instrucţiuni pentru paşi suplimentari de lucru.

De asemenea, ochelarii augmented reality sunt utilizaţi în pregătirea personalului nou. Atunci când învaţă noi etape de lucru, asistenţa virtuală este proiectată în câmpul vizual al angajatului. Acest lucru permite o învăţare rapidă şi durabilă în preasamblarea componentelor complexe precum stopurile. Această aplicaţie augmented reality este utilizată în centrele de instruire în asamblare şi este rafinată constant în metode de lucru agile, în strânsă cooperare între planificarea producţiei şi IT.

Digitalizarea face şi mai multe incursiuni în alimentarea liniilor de asamblare cu componente. Ultima generaţie de trenuri de containere autonome este utilizată în prezent sub formă de proiect-pilot pe rute mai lungi între depozit şi hala de asamblare. Capacităţile trenurilor de containere autonome depăşesc limitele automatizării soluţiilor anterioare. Ajutoarele logistice noi şi mai inteligente vor permite orientarea dinamică pe traseu în funcţie de prioritatea de livrare, cu evitarea activă a obstacolelor.

Sursa: BMW Romania.

(Visited 2 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice