Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noul Volvo XC90 va fi cel mai puternic si elegant SUV din lume

Noul Volvo XC90 va fi cel mai puternic și mai ecologic SUV din lume

Noul Volvo XC90 va fi o combinație nemaivăzută între forță și funcționare cu emisii scăzute, fiind prevăzut spre lansare în a doua parte a acestui an. Vehiculul cu șapte locuri și tracțiune integrală oferă conducătorilor auto până la 400 de cai fără a depăși însă 60 g/km de emisii de dioxid de carbon (CO2) (ciclul de conducere auto NEDC). Este primul SUV construit vreodată care să dezvolte atât de multă putere cu emisii scăzute.

Când te afli la volanul unui XC90 nu există compromisuri” afirmă Peter Mertens, Vicepreședinte Senior al departamentului de Cercetare și Dezvoltare al Grupului Volvo Car. „Până acum trebuia să alegi între putere și emisii scăzute de carbon. Dar de acum, cu noul XC90, le poți avea pe amândouă”.

Noul XC90 oferă o serie de opțiuni de motorizare Drive-E, toate fiind caracterizate de o combinație uluitoare de performanță și eficiență în utilizarea carburantului. Principala trăsătură distinctivă a gamei de motorizări Drive-E este prezența exclusivă a motoarelor în patru cilindri.

Cu noile noastre sisteme de propulsie Drive-E, am pus bazele unei familii de motoare inteligente pe motorină și pe benzină ce dezvoltă curbe de putere oferind plăcerea unui condus plin de pasiune în același timp bătând toate recordurile mondiale privind economia de carburant,” a adăugat Dr. Mertens. „Cu șapte personae în noul XC90, emisiile de dioxid de carbon per persoană și per kilometru sunt extraordinary de reduse.

Performanța verde a noului XC90 va consolida poziția de leader a Grupului Volvo Car în topul tehnologiilor celor mai ecologice de pe piață. Conform cifrelor monitorizate de Asociația Europeană a Industriei Auto ACEA, între anii 2012 și 2013, Grupul Volvo Car a redus în medie emisiile de carbon aferente flotei sale cu 8,4%.

Tehnologia Twin Engine

Volvo a făcut posibilă existența unui motor în patru cilindri care să păstreze toată plăcerea asociată condusului unui motor cu capacitate mult mai mare, fiind pur și simplu mai eficient și mai curat. Motoarele Drive-E vor fi introduse treptat la toate gama de modele Volvo.

În cazul noului XC90, prima motorizare din gama ‘Twin Engine’ va purta denumirea de ‘T8’ și va fi o combinație între o mașină electrică plug-in, un vehicul hibrid și un vehicul de înaltă performanță, toate sub o singură caroserie.

Mașina funcționează de obicei în mod hibrid, selectat automat. Acesta utilizează un motor pe benzină Drive-E de doi litri în patru cilindri, supraalimentat și cu o turbină variabilă mărită pentru tracțiunea față și un motor electric de 80 CP (60 kW) pentru tracțiunea spate.

Supercharger-ul este utilizat la turație mică pentru conferi motorului senzația de aspirație amplă dar naturală, în timp ce turbina intră în funcțiune atunci când fluxul de aer devine suficient de important. Motorul electric angajează instant cuplul pe tracțiunea spate.

Dar, la o apăsare de buton, conducătorul auto poate trece la modul silențios, exclusiv electric și fără emisii de carbon, recomandat pentru mediul citadin și pe distanțe mai mici de 40 kilometri; apoi, în caz de nevoie, poate reveni la fel de simplu la capacitatea combinată a motorului cu benzină și a motorului electric, care dezvoltă o putere combinată de cca 400 CP și un cuplu de 640 Nm.

Gama completă a celorlalte opțiuni de motorizare

Volvo XC90 include și motorul twin turbo diesel D5 de 225 CP, 470 Nm, cel mai bun din clasa sa de consum cu cca 6l/100 km precum și motorul turbo diesel D4 de 190 CP, 400 Nm și un consum de cca 5l/100 km.

Gama de motorizări mai cuprinde și două opțiuni pe benzină. Prima este un motor turbo T6 cu supercharger și turbo compresor de 320 CP și un cuplu maxim de 400 Nm. A două este un T5 de 254 CP și 350 Nm.

Nu numai că Grupul Volvo Car nu face compromisuri de la performanță sau eficiență, dar tehnologia de șasiu SPA (Scalable Product Architecture) oferă mult mai multă flexibilitate în interiorul mașinii. Spre deosebire de alți fabricanți, care încă mai caută soluții pentru a împăca volumul mare ocupat de acumulatorii pentru motorul electric cu un interior luxos și spațios, Volvo a găsit deja soluția optimă.

Sursa: Volvo Cars.

(Visited 73 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           


Stiri auto similare





Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice