Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Taxa auto 2013 – Prima data mai apropiata de cerintele UE

Taxa auto 2013 – Prima data mai apropiata de cerintele UE

Taxa auto 2013 – Prima data mai apropiata de cerintele UE – Taxa auto pe modele: motorizarile diesel mai ieftine.

Guvernul ne incearca cu o noua taxa auto, gandita si denumita altfel, dar la fel de paguboasa.

Dupa noua formula de calcul, care priveste nivelul de emisii CO2 si tipul de tehnologie folosit (Euro 3,4, etc), ies in avantaj posesorii de masini diesel, care vor plati mai putin decat anul trecut, insa cei care au autoturisme pe benzina vor plati mai mult.

Taxa se va aplica autoturismelor aduse din UE, la revanzarea masinilor inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007, dar si pentru cei care au castigat procesele cu statul.

Ce parere aveti despre noua taxa auto din 2013 (Timbrul de mediu) ?

(Visited 2 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice