Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


SKODA a devenit cea mai de succes marca din istoria Rally Challenge


Nu pleca la drum fara Polita De Raspundere Civila. Cumpara Asigurarea RCA! Nu uita si de rovinieta / tariful de trecere pod Fetesti. Porneste la drum in siguranta si responsabil!!

SKODA a devenit cea mai de succes marcă din istoria Intercontinental Rally Challenge (IRC).

ŠKODA a câștigat în 2012 a treia oară consecutiv titlurile din clasamentele Piloților și Constructorilor și, cu un total de 27 de etape IRC câștigate, a stabilit un nou record al campionatului.

Intercontinental Rally Challeng

La fel ca și în anii trecuți, ŠKODA a dominat campionatul IRC și anul acesta.

Marca a câștigat relaxat titlul campionatului din clasamentul Constructorilor, iar Andreas Mikkelsen și Ola Floene, la bordul unei Fabia Super 2000 de fabrică, au devenit primul echipaj care a câștigat vreodată două titluri consecutive în clasamentul Piloților.

Cu titlurile din campionatele IRC, Campionatul European (ERC), Campionatul Asia-Pacific (APRC) și șase campionate naționale, 2012 este unul dintre cei mai de succes ani din întreaga istorie de 111 ani, de când marca se implică în motorsport.

Andreas Mikkelsen, singurul pilot din istoria IRC care a câștigat două titluri consecutive în campionat (2011-2012) este încântat de succesul său în IRC: “Sunt foarte mândru pentru că am devenit prima persoană care a câștigat două titluri, unul după celălalt, în clasamentul piloților din Intercontinental Rally Challenge, în calitate de pilot pentru ŠKODA UK Motorsport, și sunt mândru pentru că am ajutat ŠKODA să câștige două dintre cele trei titluri consecutive pe care le deține în clasamentul constructorilor.

Fabia S2000 de fabrică, pe care o pilotez, a fost incredibil de rapidă și fiabilă timp de doi ani, iar Ola și cu mine datorăm o mare parte din succesul nostru mărcii ŠKODA pentru că ne-a furnizat și ne-a oferit asistență pentru o mașină atât de bună. Nu voi uita niciodată acești doi ani minunați, în care am învățat atât de multe lucruri și mi-am făcut mulți prieteni, alături de ŠKODA UK Motorsport.”

Dublul triumf al mărcii ŠKODA în 2012 a definitivat statutul excepțional al mărcii în IRC: ŠKODA a început să participe în cursele IRC în 2009, iar piloții mașinilor ŠKODA Fabia Super 2000 au sărbătorit, de atunci, în total, 27 de victorii – cel mai mare număr obţinut vreodată de un constructor. “Prin participarea la IRC am scris un capitol de mare succes din istoricul implicării noastre în motorsport,” declară Michal Hrabánek, Directorul ŠKODA Motorsport.

“Încă de la început, IRC a reprezentat o platformă extraordinară, iar rezultatele noastre în această competiție demonstrează că a fost și o alegere bună. Doresc să le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la succesul nostru. Cred că rezultatele noastre reprezintă cea mai bună motivație posibilă pentru viitoarele proiecte ale ŠKODA Motorsport”. În 2013, campionatul IRC se va uni cu Campionatul European pentru a forma o singură competiție continentală – ERC.

Juho Hänninen, Campionul IRC din 2010, a devenit pilotul cu cel mai mare succes din istoria IRC – Juho Hänninen și Mikko Markkula au sărbătorit victoria în 11 raliuri, devenind astfel cel mai de succes echipaj din istoricul implicării mărcii ŠKODA în motorsport.

Pe parcursul celor patru ani în care au făcut parte din ŠKODA Motorsport, ei au devenit cel mai de succes team al acestei echipe de fabrică. Pilotând o ŠKODA Fabia Super 2000, ei au câștigat IRC (2010), SWRC (2011) și Campionatul European (anul acesta) devenind astfel singurul echipaj din lume care a câștigat toate aceste trei campionate.

Comentând în privința performanțelor sale extraordinare, Juho Hänninen declară: “Aș dori să mulțumesc mărcii ŠKODA pentru că a creat condiții cu adevărat excelente și pentru că ne-a oferit o mașină minunată pe care ne-am putut bizui de fiecare dată. Am câștigat un număr mare de evenimente și titluri, iar ultimii patru ani au fost cei mai buni din carierele noastre. Nivelul în IRC a fost cu adevărat înalt, și am avut parte de multe dueluri senzaționale, inclusiv cu piloți locali. A fost minunat să fac parte din această familie minunată.”

Jan Kopecký, de patru ori vicecampion IRC între 2009 și 2012 și câștigătorul a șapte etape IRC, a terminat și anul acesta pe locul doi la general: “În fiecare an am fost aproape de a câștiga campionatul, dar calitatea celorlalți piloți este un aspect important – mereu s-a situat la cote înalte, iar acesta este de fapt elementul cheie al întregului campionat IRC.

În principiu, fiecare eveniment a reprezentat o bătălie cruntă pentru orice secundă, un lucru pe care cu greu îl vezi în alte campionate. Cred că cele patru locuri secunde, obținute în clasamentul general, demonstrează că valoarea întregului echipaj este în mod constant la un nivel înalt și că mașina noastră este foarte fiabilă”.

Sursa: Skoda


Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice