Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noul Ford Mondeo (Fusion) pentru piata europeana

Noul Ford Mondeo (Fusion) pentru piata europeana

Noul Ford Mondeo (Fusion) pentru piata europeana

Ford Mondeo face parte din marea familie de super masini construite de Ford Motor Company. Ford este o companie auto americana, de succes ce-si desfasoare activatea si in Europa.

In acest an, se lanseaza o noua versiune de Ford Mondeo. “Mondeo deriva din cuvantul latin “Mundus” ce inseamna “Lume”.

Primele generatii de Ford Mondeo au fost facute si gandite pentru a deveni masinile lumii, masini ce s-au impus cu succes pe piata americana.

Pe piata americana aceste modele au fost cunoscute si vandute ca Ford Contour si Mercury Mystique – dar pana in anii 2000. Astfel, Mondeo este produs pentru piata Europeana si Ford Fusion pentru piata Nord Americana.

Mondeo ca model s-a impus bine pe piata Europeana si Americana. Modelul fiind salutat si apreciat de criticii auto dar si de pasionatii de astfel de modele. Ford Mondeo are ca si concurenta la clasa pe Opel Vectra (Vauxhall) sau chiar Opel Insignia. Si nu numai.

Ford a dezvaluit oficial noul model Ford Mondeo versiunea Europeana. Modelul din discutie are un motor de ultima generie EcoBoost de 1.0 litri. Acest nou model va fi prezentat la Paris Motor Show (27 septembrie-14 octombrie).

Productia de ultima generatie de Ford Mondeo promite vanzari mari datorita interesului prezentat pentru masina.

Noul Ford Mondeo este bazat pe Ford Fusion, model lansat de curant in State Unite, la Detroit Motor Show in ianuarie.

Modelul este usor redesenat dar linia clasica a modelului american de Ford Fusion este pastrata. Se preconizeaza ca modelul Ford Mondeo pentru Europa o sa fie construit in serie din 2013 in uzina de la Genk din Belgia. Productia se anunta sa inceapa din 6 aprilie 2013 pentru modelele de serie.

Tehnologia prezenta pe Ford Fusion si Mondeo se vor regasi si pe noile modelel Fiesta, Focus, B-Max si C-Max.

2013 se anunta un an bun pentru Ford. Mondeo vine cu doua noi motorizari cu patri cilindri EcoBoost pe benzina. Noul propulsor de mici dimensiuni intrat pe Mondeo dezvolta 125 Cai Putere (CP) si un cuplu maxim de 170 Newton-metru (Nm), chiar 200 Nm cu functia overboost care se activeaza automat, pentru cateva secunde, in momentele de maxima solicitare.

Mondeo 1.0 EcoBoost emite sub 130 grame CO2/km, potrivit Ford. Blocul motor al micului propulsor ocupa suprafata unei coli A4. Turbina se invarte cu turatii de pana la 248.000 rotatii pe minut (rpm).

Timp de 6 ani si eu am avut placerea de a conduce un Mondeo MK 3 si din proprie experienta, nu am avut probleme cu motorul. Singurele defecte ale Ford sunt cu tabla.

Si acum sa ne amintim si de 2012 Ford Fusion / Mondeo lansat la Detroit …

Ce parere aveti despre noul Ford Mondeo ?! Al meu este DA!

(Visited 45 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice