Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noul Logan ar putea fi lansat la sfârşitul acestui an sau începutul lui 2013. Va apărea noua generaţie Sandero înainte?

Noul Logan ar putea fi lansat la sfârşitul acestui an sau începutul lui 2013. Va apărea noua generaţie Sandero înainte?

Noul model Logan ar putea fi lansat pe piaţă la sfârşitul acestui an sau începutul anului viitor, a declarat la Salonul Auto de la Geneva directorul de vânzări al Renault, Jerome Stoll.

Stoll a mai afirmat, potrivit agenţiei ruse Ria Novosti, că producţia noului model destinată pieţei ruse va începe anul viitor.

“Noul model Logan ar putea fi disponibil pentru vânzări la sfârşitul anului 2012 sau la începutul lui 2013. Nu exportăm maşini către Rusia, ci le producem acolo. Avem nevoie de timp pentru a lansa producţia în Rusia în 2013”, a spus Stoll.

Ria Novosti nu precizează dacă oficialul Renault se referă la lansarea internaţională a noului model Logan sau la introducerea autoturismului pe piaţa rusă.

Renault ar putea dezvolta de asemenea modele de autoturisme destinate exclusiv pieţei din Rusia, la fel ca partenerul de alianţă Nissan, odată ce companiile vor finaliza preluarea unei participaţii majoritare la AvtoVAZ, transmite Bloomberg.

Renault ar putea încerca să utilizeze capacităţile AvtoVAZ pentru a dezvolta vehicule destinate pieţei ruse, a declarat la Salonul Auto de la Geneva directorul de planificare al Renault, Philippe Klein.

Un alt director al Nissan, Colin Dodge, a declarat, tot la Geneva, că producătorul japonez de automobile va prezenta trei modele asamblate în Rusia, potrivit Bloomberg.

“Avem o situaţie similară în India, unde am lansat Renault Pulse, şi am utilizat activele Nissan din regiune pentru a ne extinde gama de modele. Avem şi o strategie globală, dar şi astfel de abordări pragmatice acolo unde au sens”, a spus Klein.

Renault deţine deja 25% din acţiunile AvtoVAZ, cel mai mare constructor auto din Rusia.

Alianţa Renault-Nissan negociază un acord cu principalii doi acţionari ruşi ai companiei pentru a prelua în următoarele săptămâni o participaţie majoritară la constructor, a declarat marţi la Geneva Carlos Ghosn, directorul general al grupului francez şi al companiei japoneze.

Sursa: Media fax

(Visited 3 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice