Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noua Mazda CX-5, preturi incepand de la €22,190.00

Noua Mazda CX-5

Noua Mazda CX-5

Mazda CX-5, cel mai nou model al constructorului nipon care înglobează tehnologiile inovatoare SKYACTIV este deja disponibil în România.

Doritorii se pot adresa celui mai apropiat dealer Mazda pentru a programa un drive test cu noul SUV crossover.

Modelul disponibil pentru drive test este echipat cu motorul de 2l SKYACTIV-G benzină, care livrează 160 CP, cutie automată, tracţiune 4×4 şi prezintă un consum mediu de 6,6l/100 km. Noul autoturism are preturile cuprinse intre €22,190.00 si €34,590.00.

Nivelul de echipare de top, Revolution, va permite potenţialilor cumpărători să experimenteze pachetul complet de confort şi siguranţă pe care îl poate oferi CX-5.

La exterior SUV-ul este primul model Mazda de serie proiectat folosindu-se limbajul de design KODO, care surprinde dinamismul formelor din natură și face ca automobilul să pară că este în mișcare chiar și atunci când acesta staționează. În funcție de nivelul de echipare, aspectul sportiv este pus în evidență și de jantele de aliaj de 17 sau 19 inci.

În versiunea standard CX-5 beneficiază de sistem de aer condiționat, geamuri electrice față și spate, senzori pentru presiunea pneurilor, sistemul i-STOP ce permite scăderea consumului, echipamente de siguranță ce includ ABS, DSC, TCS și șase airbaguri, sistem de pornire fără cheie și sistem de asistență la plecarea din rampă.

Dacă se optează pentru nivelurile de dotări superioare, noul SUV poate fi echipat cu: pilot automat, conectivitate Bluetooth, display central tactil color de 5,8 inci, sistemul inteligent de frânare în oraș, controllerul pentru meniu multi commander, faruri Bi-xenon direcționale, cameră pentru deplasarea cu spatele, sistem audio Bose cu 9 difuzoare, sistemul RVM de monitorizare a „unghiului mort” și altele.

Mazda CX-5 este disponibil la orice dealer partener Mazda din țară.
Noul SUV Mazda CX-5 introduce odată cu noile tehnologii revoluţionare SKYACTIV mai multe premiere în gama constructorului în materie de echipamente ce alcătuiesc interfaţa HMI şi de divertisment. CX-5 este primul model care foloseşte o unitate de comandă HMI, un sistem de navigaţie axat pe tehnologia TomTom® şi cel mai nou sistem audio Bose®, realizat special pentru acest vehicul.

Noua interfaţă HMI integrează un ecran tactil de 5,8 inch, poziţionat în partea superioară a consolei centrale, ceea ce presupune o mişcare cât mai redusă a privirii şoferului.

Totodată, CX-5 include o unitate de comandă poziţionată pe consola centrală, care permite controlul comenzilor computerului de bord, atât pentru şofer, cât şi pentru pasagerul din dreapta. Conectivitatea CX-5 este de asemenea superioară modelelor anterioare Mazda, noul model fiind echipat cu un port USB, un port auxiliar şi posibilitate de conectare Bluetooth.

Inginerii Mazda şi Bose® au reproiectat complet sistemul audio, urmărind scăderea greutăţii şi reducerea consumului de energie, dar păstrarea calităţii şi fidelităţii sunetului redat. Principalul element al sistemului este amplificatorul inovativ Bose®, care cântăreşte doar 675 de grame, mai puţin de jumătate decât cele montate pe alte modele Mazda.

Amplificatorul livrează aceeaşi putere deşi este mai mic şi mai uşor. Aceeaşi strategie se aplică şi celor 9 difuzoare care înglobează magneţi dintr-un aliaj special.

Acest atribut permite generarea unui sunet echivalent cu al unor difuzoare de dimensiuni superioare. Din acelaşi aliaj sunt confecţionaţi şi magneţii subwoofer-ului Bose® Nd® care este mai puternic şi prezintă un nivel de distorsionare mult redus. Tehnologia audio Bose® este completată de AudioPilot® 2, care reglează volumul sunetului automat în funcţie de zgomotul de fundal.

Pentru acest nou model Mazda a ales să utilizeze un sistem de navigaţie bazat pe tehnologia TomTom, unul dintre cei mai populari furnizori de soluţii de navigaţie accesibile şi cu actualizare constantă. Sistemul aflat în echiparea noului CX-5:

Noul SUV Mazda CX-5 este primul dintre modelele de nouă generaţie ale constructorului care integrează tehnologiile SKYACTIV prin trenul de rulare, structura caroseriei şi şasiu, precum şi noua temă de design “KODO – Sufletul mişcării”.

Şasiul acestui model are o greutate redusă, o structură complet nouă, încorporează noi materiale şi a presupus noi procedee de producţie. CX-5 este primul autovehicul care foloseşte pentru construcţia barelor de protecţie frontale şi posterioare oţel cu limită înaltă de elasticitate şi rezistenţă la rupere de 1.800 Mpa, cel mai rezistent folosit în producţia auto de serie.

Şasiul SKYACTIV CX-5 este construit în proporţie de 61% din oţel cu limită înaltă de elasticitate şi rezistenţă la rupere, ceea ce îi conferă o rigiditate crescută şi o greutate redusă.

(Visited 5 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice