Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Dacia Lodgy are un pret bun!

Cât va costa Dacia Lodgy?

Preţul avansat de jurnaliştii francezi plasează monovolumul drept cea mai ieftină maşină de familie.

Primele Dacia Lodgy sunt deja pe linia de asamblare din Maroc, în uzina pe care francezii vor s-o facă cea mai competitivă din tot grupul.

Dacia Lodgy, monovolumul pe care Renault îl va produce la naoua uzină din Maroc va avea un preţ de bază de maximum 10.000 de euro, potrivit publicaţiei franceze Auto Plus. Mai puţin decât modelele consacrate franţuzeşti Renault Scenic, Citroen C4 Picasso sau Peugeot 5008.

Spre exemplu, în România, preţul pentru un Renault Grand Scenic este de 17.000 de euro (TVA inclus, dar fără primă de casare), un Citroen C4 Picasso pleacă de la 18.000 de euro, iar un Peugeot 5008 pleacă de la 19.300 de euro (preţ cu TVA, dar la promoţie)

Jurnaliştii de la Les Echos spun că primele modele Lodgy, variante anterioare ale maşinii care va intra în producţia de serie, sunt deja pe liniile de asamblare ale uzinei de la Tanger.

Dacă toate lucrurile vor merge conform planului, producţia de serie va debuta luna viitoare, într-o cadenţă iniţială de 30 de maşini pe oră.

Patru luni mai târziu, la uzina din Maroc va intra în producţie şi o utilitară derivată din Lodgy. O provocare pentru Renault: în premieră, francezii fac o maşină nouă într-o uzină nouă.

Renault a investit un miliard de euro în uzina din Maroc. Scopul declarat: cea mai competitivă uzină a grupului, în termen de costuri pentru client. Aici, Renault vrea să construiască maşini la costuri mult mai reduse chiar decât cele din uzinele din Turcia şi România.

Exemplul costului forţei de muncă este elocvent: salariile angajaţilor marocani nu vor depăşi 240 de euro pe lună.

Sursa: Realitatea.

(Visited 7 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice