Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Opel prezintă modelul Karl, model similar cu Opel Corsa si elegantul Opel ADAM

Opel prezintă modelul Karl, model similar cu Opel Corsa si elegantul Opel ADAM

Numele Karl aduce omagiu unuia dintre fiii lui Adam Opel, cel care a înfiinţat compania în 1862. În timp ce Adam a transformat Opel în cel mai mare producător de biciclete din Germania, fiii săi Carl, Wilhelm şi Friedrich şi-au început aventura automobilistică în 1898, construind primul autoturism în anul următor.

Într-un pachet compact de doar 3,68 metri lungime, modelul Karl va avea cinci uşi, până la cinci locuri, va oferi cele mai importante valori Opel într-o manieră inteligentă şi foarte practică şi va deveni noul model de bază din portofoliul Opel.

Noua generaţie a modelului Opel Corsa şi elegantul Opel ADAM cu 3 uşi sunt pe cale să primească un nou membru în grupul lor. Începând cu vara anului 2015, un alt autovehicul de mici dimensiuni li se va alătura: modelul Opel Karl cu 5 uşi. „Karl este un nume scurt, vioi şi atrăgător, care ilustrează valorile mărcii Opel: german, emoțional şi abordabil,” spune Tina Müller, director de marketing Opel.

Datorită modelelor Karl, ADAM şi noii generaţii a Opel Corsa, toate lansate în mai puțin de 30 de luni, Opel va avea, începând cu anul viitor, cel mai puternic portofoliu din istoria sa în segmentul mini şi al autovehiculelor de mici dimensiuni, precum şi unul dintre cele mai noi portofolii de pe piaţă. Această nouă familie de autovehicule mini şi de mici dimensiuni va satisface toate tipurile de cerinţe.

Cu o lungime de aproximativ 4,00 metri, Corsa oferă confort excelent şi un echilibru extraordinar între dimensiunile interioare şi spaţiul interior, sub forma unei caroserii cu cinci uşi destinate familiilor sau a unei caroserii sportive cu trei uşi, stil coupé. Campionul personalizării, modelul ADAM cu 3 uşi și o lungime de 3,70 metri oferă dinamism în timpul conducerii, conectivitate excelentă şi cea mai mare gamă de opţiuni de personalizare pentru cei care vor ca autoturismul să le exprime stilul de viaţă.

Sursa: Opel Romania.

(Visited 8 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice