Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Volvo Trucks a desemnat câştigătorul competiţiei The Drivers’ Fuel Challenge

La finala regională din Europa Centrală şi de Est a fost desemnat câştigătorul competiţiei The Drivers’ Fuel Challenge organizată de Volvo Trucks

Vinerea trecută a avut loc Finala la nivelul regiunii Europa Centrală şi de Est (CEE) a competiţiei The Drivers’ Fuel Challenge 2014. Aceasta s-a desfăşurat pe circuitul Slovakia Ring situat în apropierea oraşului Bratislava. În runda finală şoferul din Estonia – Aare Müil – şi-a demonstrat abilităţile şi talentul în condusul economic, fiind desemnat Campion al The Drivers’ Fuel Challenge 2014 în cadrul ediţiei regionale CEE şi câştigătorul marelui premiu – un autoturism Volvo S60. În curând Aare Müil se va alătura celorlalţi doi finalişti Jonas Gudauskas din Lithuania şi Miško Đoković din Serbia, care au ocupat poziţiile 2 şi 3, pentru participarea la Finala Globală din Suedia care va avea loc în data de 19 septembrie.

Câştigătorul competiţiei, Aare Müil din Estonia, care a înregistrat un consum de 2,34 l în runda finală de vineri, nu a câştigat doar titlul de Campion al The Drivers’ Fuel Challenge 2014 în cadrul regiunii CEE, dar şi un autoturism nou, un Volvo S60.

Competiţia pe care Volvo Trucks a iniţiat-o la nivel global în anul 2011 şi pe care Volvo Trucks din regiunea CEE o organizează anual încă de atunci, a reuşit să atragă anul acesta 3200 de şoferi profesionişti în cadrul numeroaselor etape de calificare organizate în cincisprezece ţări din centrul şi estul Europei.

În perioada 28 – 30 august, cei cincisprezece Campioni ai Condusului Economic din ţările respective s-au întâlnit în Slovacia pentru a-şi testa abilităţile, concurând în Finala organizată de regiunea CEE. Finala a avut loc în data de 29 august pe circuitul de la Slovakia Ring, în apropiere de Bratislava.

Vineri dimineaţa, toţi cei 15 Finalişti s-au străduit să găsească echilibrul perfect între viteză, timp şi consum, competiţia fiind foarte strânsă. Doar patru şoferi, primii doi cei mai economici de pe fiecare ansamblu camion-semiremorcă, s-au calificat în finala decisivă care a avut loc în cursul zilei, aceştia provenind din Estonia, Lithuania, Slovenia şi Serbia.

În rundele de calificări trebuia parcurs un traseu total de 11 844m, ceea ce reprezintă parcurgerea de două ori a circuitului de la Slovakia Ring, în cel mai economic mod cu putinţă şi într-un timp maxim de 16 minute şi 30 de secunde.

La finala de la Bratislava am fost reprezentaţi cu mândrie de Adrian Ţintea, un şofer foarte competitiv şi experimentat, câştigătorul ediţiei din România, o ediţie ce a atras peste 450 de şoferi. A fost o finală regională foarte strânsă în care s-au întrecut şoferi cu foarte multă experienţă, şi în care fiecare strop de motorină a contat în cursa pentru câştigarea titlului. Acest eveniment nu a constat doar în întrecerea celor 15 campioni naţionali ci, ne-am dorit să scoatem încă o dată în evidenţă interesul companiei de a demonstra operatorilor că pot face reduceri substanţiale de combustibil.“, a spus Sigurd Wandel, Director General Volvo Group Trucks Romania.

În cadrul cinei festive de vineri s-au anunţat rezultatele şi clasamentul finaliştilor – unul dintre aceştia fiind declarat Campion pentru regiunea CEE al The Drivers Fuel Challenge 2014.

Jonas Gudauskas din Lithuania şi Miško Đoković din Serbia s-au clasat al doilea, respectiv al treilea.

La scurtă vreme după acest eveniment organizat în Slovacia, primii trei şoferi calificaţi în Finala regională din Centrul şi Estul Europei vor fi provocaţi să participe la Finala Globală care va avea loc în Gothenburg, Suedia, pe 19 septembrie, iar aceştia vor avea şansa să obţină mai mult – cucerirea titlului mondial al acestei competiţii afrima Volvo Trucks ca sursa citata.

Avem un excelent consum de combustibil, deja confirmat iar aproape fiecare camion vândut este livrat cu sistem telematic Dynafleet şi cu training pentru şofer. Numărul mare de participanţi din România a arătat interesul deosebit din partea şoferilor de a-şi dovedi abilităţile de condus economic dar şi din partea operatorilor care acum, având la dispoziţie un camion foarte eficient doresc să exploateze întregul potenţial de economisire dispunând de cei mai buni şoferi şi, astfel să devină şi mai eficienţi. Iar noi avem ceea ce este necesar pentru a-şi atinge acest obiectiv: un camion inovativ şi eficient completat de soluţii extinse pentru a îmbunătaţi stilul de conducere, pentru monitorizarea flotei şi a şoferilor şi, foarte important, pentru menţinerea camionului în cea mai bună formă pentru a asigura un transport profitabil.” a mai adaugat Sigurd Wandel.

Clasament – Top 4 Şoferi în Finala Regiunii din Europa Centrală şi de Est a competiţiei The Drivers’ Fuel Challenge 2014 by Volvo Trucks:

Locul

Prenume, nume şofer

Compania

Ţara

Total consum înregistrat la finală (litri)

Medie consum

(litri/100 km)

Timp

1

Aare Müil

Aspar-Trans OÜ

Estonia

2,34

19,50

15:59:37

2

Jonas Gudauskas

Gran Taralrud

Lituania

2,50

20,83

16:03:18

3

Miško Đoković

Grade Trans

Serbia

2,53

21,08

16:03:31

4

Milko Cucek

TIB d.o.o.

Slovenia

2,54

21,17

16:09:59

(Visited 9 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice