Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Volkswagen şi Ford se aliază: în 2022 cu vânzarea de vehicule comerciale van şi pickup-uri de dimensiuni medii

Volkswagen şi Ford se aliază: în 2022 cu vânzarea de vehicule comerciale van şi pickup-uri de dimensiuni medii

Cei doi mari producători auto au anunţat parteneriatul la salonul auto de la Detroit. Alianţa, care va debuta în 2022 cu vânzarea de vehicule comerciale van şi pickup-uri de dimensiuni medii, nu va implica o fuziune sau un schimb de participaţii.

Volkswagen şi Ford Motor au decis formarea unei alianţe pentru fabricarea de vehicule comerciale şi pickup-uri şi analizează dezvoltarea în comun a tehnologiei de automobile electrice şi autonome, iniţiative care au rolul să genereze economii de ordinul miliardelor de dolari, transmite Reuters, preluată de News.ro.

„Nu este un secret că industria noastră trece prin schimbări fundamentale care sunt rezultatul electrificării pe scară largă, reglementărilor mai stricte în domeniul emisiilor, digitalizării, trecerii la conducerea autonomă şi nu în ultimul rând schimbarea preferinţelor clienţilor”, a declarat directorul general al Volkswagen, Herbert Diess.

Acesta a adăugat că producători auto din toată lumea investesc masiv pentru adaptarea portofoliilor lor de maşini la nevoile viitorului şi accelerează ciclurile de inovaţii, iar împărţirea costurilor investiţiilor este justificată.

Acordul legat de colaborarea pe segmentul vehiculelor van şi al vehiculelor pickup era aşteptat. Investitorii se concentrează acum pe potenţialul unor acorduri suplimentare, care în opinia lor ar putea aduce economii mai mari. Între acestea s-ar aflat colaborarea pentru dezvoltarea de vehicule electrice şi autonome, precum şi combinarea forţelor pe pieţe precum America de Nord, America de Sud, Europa sau China.

Ford va oferi în următoarele săptămâni mai multe detalii referitoare la efectul alianţei asupra operaţiunilor sale, dar nu anticipează reducerea numărului de locuri de muncă.

Sursa: Digi24

(Visited 33 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice