Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Toyota a rămas cel mai mare constructor auto din lume în 2014

Toyota a rămas cel mai mare constructor auto din lume în 2014

Grupul japonez Toyota Motor Corp. și-a păstrat titlul de cel mai mare constructor auto din lume în 2014, devansând rivalul german Volkswagen datorită celor 10,23 milioane vehicule vândute anul trecut, însă cu toate acestea grupul nipon a avertizat miercuri că în 2015 se așteaptă la o ușoară scădere a vânzărilor sale.

Vânzările grupului Toyota, care alături de marca cu același nume include și diviziile Hino Motors Ltd. și Daihatsu Motor Co., au crescut cu 3% trecând pentru prima dată în istoria grupului peste pragul de 10 milioane de unități. Cu o cifră record de 10,23 milioane vehicule vândute anul trecut, Toyota și-a păstrat pentru al treilea an consecutiv titlul de cel mai mare constructor auto din lume, devansând Volkswagen AG care a vândut 10,14 milioane vehicule și General Motors care a vândut 9,92 milioane vehicule.

Pentru acest an însă Toyota se așteaptă să vândă 10,15 milioane vehicule la nivel global, cu un procent mai puțin decât în 2014, afectată de cererea slabă din Japonia și economiile emergente. Conform acestor cifre, Toyota ar putea fi devansată în acest an de Volkswagen care ar putea deveni pentru prima dată cel mai mare constructor auto din lume, grație rezultatelor bune de pe piața din China unde intenționează să deschidă noi uzine.

În schimb, Toyota a decis să nu mai construiască noi uzine timp de trei ani, până în luna martie 2016, în ideea de a-și întări competitivitatea în loc de a se lansa într-o cursă pentru cantitate, a explicat un director al grupului japonez la Salonul auto de la Detroit. ‘Dacă cererea va depăși capacitatea noastră de producție utilizată la maxim atunci vom analiza posibilitatea majorării după un examen atent al tendințelor de pe piață’, a adăugat responsabilul de la Toyota.

General Motors a fost cel mai mare constructor auto din lume timp de șapte decenii fiind devansat de Toyota în 2008. GM a redevenit lider în 2011 când producția Toyota a fost afectată de cutremurul și tsunamiul care a devastat zona de nord-est a Japoniei. În 2012, însă, grupul Toyota a revenit pe primul loc, poziție pe care a păstrat-o și în 2013 și 2014.

Sursa

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice