Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Succes remarcabil pentru ambasadorul mărcii BMW, Alessandro Zanardi la Campionatele Mondiale de paraciclism

Trei competiţii, două medalii de aur şi o medalie de argint: la Campionatele Mondiale de paraciclism, desfăşurate sub egida UCI la Greenville (statul Carolina de Sud, SUA), Alessandro Zanardi (Italia) a confirmat din nou că este unul dintre cei mai buni ciclişti cu dizabilităţi din lume.

Succes remarcabil pentru ambasadorul mărcii BMW, Alessandro Zanardi la Campionatele Mondiale de paraciclism

Ambasadorul mărcii BMW şi pilotul oficial BMW a sărbătorit numeroase succese în categoria MH5 (handcycle masculin). Joi, el a câştigat proba de ştafetă cu echipa naţională a Italiei, sâmbătă şi-a apărat titlul mondial la contratimp, iar luni a obţinut medalia de argint în proba de fond pe şosea.

În închiderea Campionatelor Mondiale de la Greenville, sportivii au parcurs un traseu de 61,2 kilometri, Zanardi fiind campionul en-titre la startul întrecerii. Concursul s-a dovedit a fi un adevărat thriller. Grupul fruntaş format din mai mulţi ciclişti a mers compact de la start până aproape de sosire, iar soarta cursei avea să se decidă pe ultimii metri. Până aproape de linia de sosire, Zanardi şi rivalul său sud-african, Ernst van Dyk, au luptat din greu pentru cununa de campion mondial.

De această dată, van Dyk a fost cel care a triumfat, trecând linia de sosire cu doar câteva sutimi de secundă în faţa lui Zanardi, ocupantul poziţiei a doua.

“Cu siguranţă, sunt fericit de rezultatele pe care le-am obţinut aici, la Greenville – medalie de aut la ştafetă, medalie de aur la contratimp şi medalie de argint în proba de fond pe şosea”, a concluzionat Zanardi. “Desigur că mi-aş fi dorit să-mi apăr titlul mondial în proba de fond, dar am pierdut în faţa lui Ernst van Dyk, care este un sportiv de excepţie şi care a avut un sprint fantastic. Trebuie să recunosc că am avut o mică problemă, pentru că la începutul sprintului am lovit o denivelare, am fost obligat să încetinesc pentru o secundă, moment în care el a luat un mic avans şi a fost foarte dificil să revin. Dar, în orice caz, ar fi fost greu să câştig împotriva lui chiar şi fără acea problemă, aşa că locul al doilea este fantastic. Au fost Campionatele Mondiale şi mă întorc cu trei medalii, aşa că nu cred că aş fi putut cere mai mult. Pentru vârsta mea – mă apropii de 48 de ani -, este minunat şi vestea cea bună este că nu voi renunţa şi voi reveni şi mai puternic – aşa că Ernst este avertizat de pe acum.”

După aceste zile încununate de succes în Carolina de Sud, Zanardi se va întoarce în Europa, unde va reveni în cockpitul modelului BMW Z4 GT3.

Week-endul care urmează, el va participa la cea de-a cincea etapă a sezonului 2014 din Blancpain Sprint Series, care va avea loc la Portimao (Portugalia), între 5 şi 7 septembrie.

Sursa: BMW Romania

(Visited 4 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice