Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Speed World Record, pe Transfăgarășan: 9 minute și 13 secunde, record de viteză pe Transfăgărășan cu un Ferrari 458 Italia

Un vis … Speed World Record, pe Transfăgarășan: 9 minute și 13 secunde, record de viteză pe Transfăgărășan cu un Ferrari 458 Italia

Si nu cu orice automobil ci cu un Ferrari 458 Italia! Președintele Ferrari Club Passione Rossa, Fabio Barone va încerca să stabilească pe acest traseu un prim record mondial de viteză, pe 3 august 2015.

De la primele teste făcute în România pot să confirm că Transfăgărăşan este într-adevăr cea mai frumoasă şosea din lume”, a afirmat Fabio Barone. “Cu toate că are peste 90 de km, noi am ales partea din traseu cu vedere panoramică, care va fi închisă traficului graţie colaborării cu instituţile româneşti, şi vom parcurge traseul ales în cel mai scurt timp posibil în prezenţa cronometrorilor oficiali Tag Heuer. Va fi o experienţă unică: în timp ce exploram traseul, la ieşirea din tunel, în mod complet surprinzător, m-am regăsit conducând printre nori. M-am simţit pe autodromul lui Dumnezeu”, a mai spus Fabio Barone, președintele Ferrari Club Passione Rossa, după prima sa vizită în România.

Proiectul a fost prezentat autorităţilor române și italiene, precum şi jurnaliştilor prezenţi în luna iunie, la Roma. Fabio Barone a obținut anul trecut un rezultat sub opt minute pe circuitul german de la Nurburgring, tot cu “roşia” de Maranello.

Ideea proiectului mi-a venit în urmă cu un an, însă abia în luna iunie 2015 am reușit să il demarez”, explică Fabio Barone. “Pentru a putea stabili un record mondial este fundamental ca această tentativă să fie bine pregătită, inclusiv cu antremente la locaţie, motiv pentru care a fost necesară organizarea închiderii traseului”, a mai declarat Fabio Barone.

Autoritatea Națională pentru Turism a susținut proiectul și a acordat tot sprijinul logistic necesar pentru derularea acestuia.

Orice idee ce aduce un plus de vizibilitate țării noastre este binevenită. Proiectul domnului Fabio Barone nu a implicat costuri financiare din partea statului român, însă Autoritatea Națională pentru Turism a susținut această inițiativă, la nivel logistic. Sunt sigură că un astfel de eveniment va aduce România pe harta pasionaților de automobilism, dar și a publicului din întreaga lume. Și de ce nu, ne așteptam ca anul viitor, un alt campion să își dorească să doboare recordul înregistrat anul acesta”, a declarat Mirela Matichescu, vicepreședintele Autoritățtii Naționale pentru Turism.

Mașina pe care o va conduce Fabio Barone va fi personalizată special pentru acest eveniment, cu logo-ul de promovare turistică al României. Evenimentul de stabilire a recordului mondial va fi şi subiectul unui documentar.

Evenimentul va începe luni, 3 august de la ora 09:00, prin deschiderea “box-ului” pentru primirea oaspetilor și a presei, amenajat la punctul de pornire al cursei automobilistice, zona Bâlea Cascadă. In jurul orei 10:30, și în funcție de condițiile meteorologice, este prevazută tentativa de stabilire a recordului de viteză pe Transfăgarășan, pe traseul Bâlea Cascadă – Bâlea Lac.

Devenit realitate …. Speed World Record, pe Transfăgarășan: 9 minute și 13 secunde, record de viteză pe Transfăgărășan cu un Ferrari 458 Italia

Președintele “Club Ferrari Passione Rossa” a stabilit azi un record mondial pe Transfăgărășan.

Fabio Barone, la bordul unui Ferrari 458 Italia, a scos 9 minute și 13 secunde pe porţiunea de 13 km, cuprinsă între Cascada Bâlea și tunel, la evenimentul numit “Transfagarasan Speed World Record”.

A fost incredibil, dar nu ne gândeam că o să avem un timp așa de bun. Sincer credeam că o să scoatem sub 12 minute. Dar azi dimineaţa am mers cu adevărat bine. Asfaltul a fost minunat. Am avut și un copilot care a fost cu adevărat priceput și concentrat, în același timp. Am dat totul. A mers totul foarte bine și vreau să-i mulţumesc echipei care m-a susţinut”, a declarat Fabio Barone, vizibil emoţionat, într-un video postat pe pagina oficială de Facebook a clubului ferrari! Decizia de a înregistra un record mondial pe unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume a venit după ce clubul italian a aflat că nu a existat niciun record mondial de viteză pe acest drum. “Este un proiect la care lucrăm de un an. Am descoperit că pe Transfăgărăşan nu s-a înregistrat nici un record mondial de viteză şi am luat această decizie pentru a ajunge în Cartea Recordurilor”, a declarat Barone pentru Radio România Actualităţi. Transfăgărăşanul este unul dintre cele mai frumoase şi cunoscute drumuri de pe mapamond, fiind descris de fosta echipă Top Gear ca fiind “cel mai bun drum pentru condus din lume”.

Sursa BizBrasov si News Brasov, cu multumiri.

(Visited 21 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice