Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


SKODA la Frankfurt – Latura sportiva a SKODA Superb

Pasiunea ŠKODA pentru designul expresiv şi noile versiuni de modele vor fi prezentate lumii la Salonul Auto de la Frankfurt din acest an (IAA). Un highlight special la salonul auto IAA (15 – 27 septembrie 2015) va fi noua ŠKODA Superb Combi. Facându-şi pentru prima dată apariţia la un salon auto internaţional, modelul combi de clasă medie îmbină designul expresiv şi tehnologia de ultimă oră cu interiorul extrem de încăpător. Publicul va avea totodată posibilitatea să privească mai îndeaproape noua ŠKODA Superb SportLine – cu design sportiv şi ŠKODA Superb GreenLine – versiunea cea mai eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil şi cu emisii reduse. ŠKODA Rapid Monte Carlo şi ŠKODA Rapid Spaceback îşi vor face de asemenea debutul la prezentare, subliniind pasiunea mărcii pentru precizie, alături de puternica ŠKODA Octavia RS 230 şi ŠKODA Fabia R5 Combi.

La doar câteva luni după succesul lansării pe piaţă a noii versiuni limuzină a modelului Superb, ŠKODA va prezenta la Frankfurt versiunea Combi a navei – amiral, pentru prima oară la un Salon Auto Internaţional. Întocmai ca şi versiunea limuzină, ŠKODA Superb Combi a atins un nou și impresionant nivel de tehnologie şi design. „ŠKODA intenţionează să crească în continuare, punând din ce în ce mai mult accentul pe emoţie, alături de valorile esenţiale ale brand-ului, ce privesc spaţiul şi funcţionalitatea”, explică Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland – CEO ŠKODA. Noua ŠKODA Superb Combi reprezintă încununarea obiectivului nostru de a oferi combinaţia perfectă dintre estetică şi funcţionalitate în segmentul auto de clasă medie.

Noua ŠKODA Superb Combi transformă în mod impresionant designul expresiv al versiunii limuzină în caroseria unei versiuni combi de clasă medie, dinamică şi elegantă. Bazată pe inovativa tehnologie MQB, acest „număr de echilibristică” a făcut posibilă înzestrarea modelului cu cel mai încăpător interior din segmentul său. Acest fapt este valabil atât în privinţa interiorului său neobişnuit de spaţios, cât şi în privinţa portbagajului. Capacitatea de încărcare totală a portbagajului este de aproape 2.000 de litri – o dimensiune care regăseşte altfel doar la segmentul auto mediu superior.

Noua ŠKODA Superb Combi a atins un nivel absolut nou de Confort. Un highlight deosebit este sistemul de control adaptiv al şasiului (DCC), inclusiv funcţia de selectare a modului de condus – Driving Mode Select. Există sisteme noi de aer condiţionat, incluzând pentru prima oară noul sistem de climatizare cu reglaj pe trei zone, trapă panoramică cu acţionare electrică, încălzire staţionară, scaune încălzite, senzor luminos de ploaie, parbriz incălzit fără fire şi duze încălzite pentru sistemul de spălare a parbrizului. Hayonul cu acţionare electrică poate fi deschis mișcând piciorul sub partea posterioară a maşinii. Noile sisteme facilitează mai mult decât oricând manevrele de accesare a locurilor de parcare, precum şi de ieşire de pe acestea. O altă caracteristică extraordinară este includerea unei umbrele în fiecare dintre portierele din faţă.

Totodată, ŠKODA Superb Combi dă dovadă de o calitate superioară în privinţa conectivităţii. Noile sisteme de infotainment se conectează automat la multe modele de smartphone-uri, astfel încât aplicaţiile selectate pot fi utilizate pe display-ul automobilului. Datele autovehiculului pot fi accesate prin utilizarea funcţiei SmartGate de pe dispozitivul mobil. Cu acces la internet de mare viteză, noua ŠKODA Superb Combi se transformă într-un hotspot pe roţi. Puteţi chiar controla sistemul infotainment de pe bancheta din spate a maşinii, utilizând aplicaţia ŠKODA Media Command.

Niciun compromis – acesta este motto-ul atunci când vine vorba de siguranţă. Noua ŠKODA Superb Combi este dotată cu toate sistemele de asistenţă care se regăsesc la noua ŠKODA Superb versiunea limuzină. Instalată ca şi dotare standard în toate ţările UE, modelul oferă Front Assist (monitorizarea traficului din faţă) cu sistemul de frânare de urgenţă City, sistemul de frânare Multi-Collision Brake (integrat în ESC), sistemul electronic de monitorizare a presiunii din pneuri, diferenţialul blocabil electronic (EDL) cu funcţia extinsă XDS+ și şapte airbag-uri. Printre celelalte opţiuni disponibile se numără Adaptive Cruise Control (control automat distanţă), Crew Protect Assist (protecţia proactivă a pasagerilor), Lane Assistant (asistent pentru menţinerea benzii de rulare), Traffic Jam Assist (asistent în blocajele din trafic), Blind Spot Detect (monitorizare unghi mort), Rear Traffic Alert (alertă la traficul din spate), Emergency Assist (mașina se oprește în caz de urgenţă), Driver Alert (detector oboseală), Speedlimiter (limitator de viteză), Travel Assist (identificarea indicatoarelor de circulaţie) și Hill-Hold Control (asistență șoferilor la demararea din rampă). Sunt de asemenea disponibile: funcţia de mascare a luminilor de drum (Smart Light Assist), funcţia Light Assist – controlul automat al luminilor de drum, funcţia de iluminare adaptivă AFS (Adaptive Frontlight System).

Noua ŠKODA Superb Combi se bucură de un consum de combustibil şi valori de emisii îmbunătăţite la un nivel record. Noul model consumă şi emite cu până la 30% mai puţin combustibil, respectiv CO2 în comparaţie cu modelul predecesor, în timp ce puterea motorului a crescut cu până la 20%. Tracţiunea integrală este disponibilă în combinaţie cu patru dintre motoarele din gamă.

Design sportiv– noua ŠKODA Superb SportLine

Image
Noua ŠKODA Superb SportLine
Cele mai notabile caracteristici ale Superb SportLine includ jantele din aliaj negre de 18 sau 19 inch,
geamurile cu tentă închisă în spate lateral şi la lunetă (Sunset) și şasiul sport cu garda la sol coborâtă cu 15 mm.

Noua ŠKODA Superb SportLine, care îşi celebrează premiera la Frankfurt, dispune de un design sportiv deosebit. Atât versiunea hatchback, cât şi versiunea Combi ale ŠKODA Superb SportLine prezintă elemente de design sportive, atât în interior cât şi la exterior, precum şi dotări cuprinzătoare. În afară de sistemele de propulsie de bază pe benzină şi diesel, ŠKODA Superb SportLine va fi disponibilă cu toate tipurile actuale de motoare Superb.

Cele mai notabile caracteristici ale ŠKODA Superb SportLine includ jantele din aliaj negre de 18 sau 19 inch, geamurile cu tentă închisă în spate lateral şi la lunetă (Sunset), şasiul sport cu garda la sol coborâtă cu 15 mm. Interiorul versiunii SportLine include volanul sport cu trei spiţe şi nuca schimbătorului îmbrăcată în piele, scaune sport cu tapiţerii exclusive, pedalier cu finisaj din aluminiu şi elemente de decor din carbon.

Doar 3,7 litri de motorină la 100 km parcurși– noua ŠKODA Superb GreenLine

Image
Noua ŠKODA Superb GreenLine:
Cu un consum de combustibil impresionant de doar 3,7 l/ 100 km (versiunea limuzinã) și emisii de CO2
de numai 95 g/ km, noua ŠKODA Superb GreenLine defineºte noi standarde de ecologie în segmentul sãu
– atât pentru versiunea Combi cât și pentru versiunea limuzinã. Cu doar un plin, versiunea „green”
a noului model reprezentativ al mãrcii ŠKODA poate strãbate pânã la 1.780 km.

Noua Superb obţine un număr mare de puncte şi în ceea ce priveşte mediul înconjurător. Un aspect aplicabil mai ales noului model ŠKODA Superb GreenLine 1.6 TDI/88 kW. Cu un consum de combustibil impresionant de 3,7 l/ 100 km și emisii de CO2 de numai 95 g/ km (versiunea limuzină), noua ŠKODA Superb GreenLine 1,6 TDI/ 88 kW defineşte noi standarde de ecologie în segmentul său – atât pentru versiunea Combi cât și pentru versiunea limuzină. Cu doar un plin, versiunea „green” a noului model reprezentativ al mărcii ŠKODA poate străbate până la 1.780 km. Toate acestea au fost posibile graţie ajustărilor aduse motorului şi tehnologiei cutiei de viteze, anvelopelor cu rezistenţă redusă la rulare şi optimizărilor aerodinamice.

Design sportiv – noua ŠKODA Rapid Monte Carlo

Noua ŠKODA Rapid Monte Carlo
De asemenea, la Salonul Auto Internaţional de la Frankfurt îşi celebrează premiera noua ŠKODA Rapid Monte Carlo,
care în luna noiembrie se va îndrepta către dealership-uri cu un look proaspăt, un interior cu accente sportive
şi cele mai noi dotări opţionale.

De asemenea, la Salonul Auto Internaţional de la Frankfurt îşi celebrează premiera noua ŠKODA Rapid Monte Carlo, care în luna noiembrie se va îndrepta către dealership-uri cu un look proaspăt, un interior cu accente sportive şi cele mai noi dotări opţionale. Acesta este cel de-al şaselea model al mărcii din impresionanta gamă Monte-Carlo.

Jantele din aliaj negre de 16 sau 17 inch, finisajul negru al ramei grilei radiatorului, carcasele oglinzilor exterioare, eleronul faţă şi spate, pragurile uşilor și difuzorul spate accentuează prezenţa puternică a modelului pe şosea. Pe fiecare dintre montanţii B a fost aplicată emblema Monte- Carlo. Geamurile din spate și luneta sunt din sticlă cu tentă închisă (SunSet), la fel și blocurile optice spate. Oglinzile exterioare ajustabile electric şi încălzite, farurile cu xenon și proiectoarele de ceață cu carcase fumurii sunt dotări standard. Aspectul sportiv continuă și la interior; volanul cu 3 spiţe acoperit cu piele se potrivește cu schimbătorul de viteze și frâna de mână, fiind completate de scaunele sport individuale precum și de alte elemente de design.

Proaspătă, aventuroasă, compactă- noua ŠKODA Rapid Spaceback ScoutLine

Noua ŠKODA Rapid Spaceback ScoutLine
În septembrie, la Frankfurt, ŠKODA va prezenta pentru prima oară la un salon auto versiunea deosebită
a hatchback-ului compact.
ŠKODA Rapid Spaceback ScoutLine se evidențiază prin eleroanele negru- argintiu, panoul negru din jurul pragurilor
și pasajelor roților, jantele din aliaj argintii de 16 sau 17 inch și carcasele oglinzilor argintii.

Anul acesta în septembrie, la Frankfurt, ŠKODA va prezenta pentru prima oară la un salon auto versiunea deosebită a hatchback-ului compact. ŠKODA Rapid Spaceback ScoutLine se evidențiază prin eleroanele negru- argintiu, panoul negru din jurul pragurilor și pasajelor roților, jantele din aliaj argintii de 16 sau 17 inch, carcasele oglinzilor argintii.

Adevărată putere – ŠKODA Octavia RS 230 și ŠKODA Fabia R5 Combi

Noua ŠKODA Fabia R5 Combi
Versiunea Combi a automobilului de raliu de succes al mărcii, ŠKODA Fabia R5 are un aspect dinamic,
cu finisajul său distinctiv verde- alb- negru și jantele din aliaj de 18 inch.
Șasiul cu dimensiuni mărite adăpostește o veritabilă tehnologie de raliu, inclusiv un motor turbo
de 1,6 litri cu 205 kW (279 hp).

Desăvârșind apariția încărcată de emoție a ŠKODA la Frankfurt, marca va prezenta doi maeștri ai vitezei- ŠKODA Octavia RS 230 și ŠKODA Fabia R5 Combi. ŠKODA Octavia RS 230 combină design-ul expresiv cu tehnologia modernă și puterea impresionantă. Octavia RS 230 este primul model al ŠKODA care deține un diferențial blocabil controlat electronic pentru viraje deosebit de dinamice, în dotarea standard. Denumirea suplimentară „230” se referă la caii putere ai ediției speciale RS: sub capotă se află un motor pe benzină de 169 kW/ 230 CP. În combinaţie cu transmisia manuală cu 6 trepte de viteză, Octavia RS 230 accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 6,7 secunde.Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h, făcând din Octavia RS 230 cea mai rapidă ŠKODA Octavia care fost produsă vreodată în serie.

În plus, producătorul auto ceh va prezenta ŠKODA Fabia R5 Combi. Versiunea Combi a automobilului de raliu de succes al mărcii, ŠKODA Fabia R5 are un aspect dinamic, cu finisajul său distinctiv verde- alb- negru și jantele din aliaj de 18 inch. Șasiul cu dimensiuni mărite adăpostește veritabila tehnologie de raliu, inclusiv un motor turbo de 1,6 litri cu 205 kW (279 hp).

(Visited 26 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice