Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Sarbatoarea Shark Racing la Marele Premiu al Orasului Brasov

Sarbatoarea Shark Racing la Marele Premiu al Orasului Brasov

Dupa ce si-a trecut in cont titlul de campion national la clasa H3 din Campionatul National de Viteza in Coasta, Gabriel ENE va lua startul si in ultima runda a acestui sezon, Marele Premiu al Orasului Brasov, programata weekendul acesta pe drumul Poienii.

Alaturi de el va fi Alex MIREA care, chiar daca nu-si mai poate imbunatati pozitia secunda in clasament, va da totul pentru un rezultat cat mai bun.

Cu doar cateva zile ramase pana la Marele Premiu al Orasului Brasov lista participantilor a fost inchisa pentru a putea fi respectat programul competitiei. Gabriel ENE si-a indeplinit deja primele obiective pentru sezonul competitional 2015.

Primul a fost acela de a alinia la startul competitiei de viteza in coasta doua masini sub culorile propriei sale echipe Shark Racing, iar cel de-al doilea a fost acela de a-si trece in cont titlul de campion national la clasa H3, lucru care s-a intamplat cu o etapa inainte de finalul Campionatului National de Viteza in Coasta. „Abia astept sa iau startul pe traseul ce leaga Brasovul de Poiana Brasov. Traseul este absolut minunat, tehnic si de viteza, si se potriveste de minune pentru setarile Hondei Civic Type-R pe care concurez. Vreau sa ma bucur cat pot eu de mult de aceasta ultima etapa din campionat, asa cum s-a intamplat pe tot parcursul acestui sezon, intrucat ne apropiem cu pasi repezi de pauza competitionala. Sunt convins ca etapa va fi una deosebita datorita publicului care va lua cu asalt drumul spre Poiana, iar acest lucru nu poate decat sa ne bucure.” a spus Gabriel ENE, inainte de plecarea spre Brasov.

Pentru colegul sau, Alex MIREA, sansele la un nou titlu de campion s-au spulberat dupa etapa de la Sinaia. Chiar si asa, pilotul bucurestean nu putea sa lipseasca de la Marele Premiu al Orasului Brasov, urmand sa parcurga pentru prima oara traseul in lungime de 5 km la bordul masinii Honda Civic Type-R.

Sunt nevoit ca anul acesta sa ma multumesc cu titlul de vicecampion la clasa H2 si 2 Roti Motrice insa motivatia nu va lipsi Marele Premiu al Orasului Brasov pentru ca eu mereu incerc sa-mi depasesc limitele. In primul rand iau startul la fiecare etapa cu gandul la victorie, doar mergem la curse, iar pe Drumul Poienii nu am concurat pana acum cu aceasta masina. Totodata spectatorii sunt prezenti in numar foarte mare la Brasov si vremea care se anunta a fi frumoasa pentru acest weekend cu siguranta ii va scoate din case pentru a se bucura alaturi de noi de un regal al motorsportului din Romania.” a adaugat si Alex MIREA inainte de startul in Marele Premiu al Orasului Brasov.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice