Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Ruşii de la AutoVAZ profită din plin de acţionariatul Renault-Nissan şi vor folosi mai multe platforme tehnice ale producătorului român Dacia

Ruşii de la AutoVAZ pregătesc un rival pentru Dacia Duster

AutoVAZ, compania la care grupul Renault-Nissan este acţionar, produce de ceva vreme o versiune proprie a Daciei Logan MCV, denumită Lada Largus. De asemenea, ruşii vor să lanseze un sedan care să rivalizeze cu noul Logan.

Cei de la AutoVAZ nu ignoră însă nici piaţa de crossover-uri, dorind să lanseze “propriul Duster”. Presa rusă scrie că noul model al ruşilor, denumit provizoriu Lada C sau Lada C-cross, va fi construit pe platforma Daciei Duster afirma Gandul ca sursa citata.

Ruşii precizează însă că asemănările între cele două modele se vor opri aici şi designul va fi unul diferit. Pe de altă parte, Lada C va împărţi cel puţin un propulsor cu Duster, cel mai probabil cel pe motorină de 1,5 litri.

Rivalul rusesc al Daciei Duster ar putea fi lansat pe piaţă după anul 2017, chiar în perioada în care modelul românesc va trece la o nouă generaţie.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice