Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Romania la Aïcha des Gazelles 2015 in Maroc

Romania la Aïcha des Gazelles 2015 – Maroc

Raliul Aïcha des Gazelles este singurul rally-raid 100% feminin care promovează o viziune diferită de a celorlalte competiții auto: doar cu harta și busola. Viteza cade pe planul doi, iar GPS-ul e interzis.

Aflată la cea de-a 25-a ediţie, această aventură internațională și umană unică reunește, din 1990, peste 320 de femei între 18 și 65 de ani, în plin deșert marocan. Ea promovează într-ajutorarea, solidaritatea și depășirea de sine, valori comune și rețelei Women@Renault, care are ca scop dezvoltarea talentelor feminine în interiorul grupului Renault.

În 2015, pentru prima dată, Renault România susţine un echipaj în competiţia Aïcha des Gazelles. Zece echipaje din Renault România şi-au depus candidaturile pentru ediţia din acest an (echipaje din fabricaţie, Inginerie, direcţia Comercială, funcţii suport şi off-shore). În urma analizei dosarelor, trei echipaje au fost alese să meargă la preselecţia oficială, care a avut loc la Paris, în perioada 14-16 noiembrie. Juriul de selecție, care s-a reunit pe 2 decembrie, a avut o misiune foarte dificilă deoarece toate candidatele au dovedit motivație și dorință de a participa la această aventură.

Echipajul care va reprezenta Renault România la Raliul Aïcha des Gazelles 2015 este format din Teodora Oprea (direcţia Financiară, Cost de Vânzare) şi Emilia Stoicescu (Inginerie).

Emilia (30 de ani) se descrie ca fiind optimistă, dinamică, altruistă. Dansatoare de 19 ani, predă dans şi practică diverse sporturi precum carting, gimnastică sau paintball. Teodora (29 de ani) a ales trei cuvinte pentru a se descrie: perseverentă, dinamică, profesionistă. Face parte dintr-o asociaţie care promovează sportul şi viaţa sănătoasă, participând, în cadrul acesteia, la numeroasa maratoane, semimaratoane, curse montane, triatlonuri etc.

Emilia şi Teodora au trecut de prima probă de foc, însă urmează o perioadă încărcată, cu multe pregătiri, traininguri şi trasee dificile. Cum luna martie (când raliul începe) nu este deloc departe, fetele se antrenează de zor, iar echipa clubului Duster 4X4Everyone s-a alăturat susţinerii echipajului. Mai mult, în data de 25 ianuarie, a avut loc o pregătire a gazelelor împreună Duster 4X4Everyone, la Cheile Grădiştei.

Întrebată despre experienţa din week-end alături de gazele, echipa Duster a povestit că:

Şi in acest an, am răspuns cu entuziasm prezent la invitația RTR de a participa la formarea Gazelelor pentru Rally, având in vedere experiența de anul trecut si feedback-ul fetelor care au participat la selecția din 2013, în acest an am încercat sa dezvoltăm un program mai apropiat de cel de la selecția din Franţa.

Experiența de a avea o echipă în Maroc la Rally a fost o provocare mare pentru toți cei implicați, dar şi o responsabilitate a Grupului Renault România. In cea de-a doua parte a sesiunii de pregătire, am încercat să aprofundăm partea de orientare şi experiențe în off-road. Zăpada prezentă pe traseu ne-a ajutat să simulăm cât de cât condiții similare cu cele întâlnite pe nisip şi, în același timp, a pus binomul în diverse situații dificile. Am regăsit în Emilia şi Teodora spiritul de dezvoltare continuă, dar şi două fete cu o mare capacitate de a asimila rapid informațiile pe care le aplică imediat.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice