Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Raliul Brașovului va avea loc între 26 și 28 martie!

Raliul Brașovului va avea loc între 26 și 28 martie

Raliul Brașovului, cel mai vechi raliu din țară, care se va desfășura în perioada 26-28 martie, va avea nouă probe speciale care încep și se termină cu una dintre cele mai celebre secțiuni de drum ale raliurilor autohtone, legendara Poiana Brașov, se arată într-un comunicat al organizatorilor competiției.

Drumul dintre Brașov și stațiunea turistică va reprezenta debutul raliului, vineri 27 martie, dar va găzdui și bătălia de final de raliu, când va fi folosită o configurație de 20 de km, cea mai lungă din ultimii ani, cu startul la Râșnov și sosirea la Brașov, în zona Livada Poștei afirma BizBrasov ca sursa citata.

Proba inaugurală, care măsoară puțin peste 10 km, îl va omagia pe Ludovic Balint, unul dintre cei mai valoroși piloți pe care i-a dat Brașovul, dispărut în urmă cu 20 de ani într-un accident rutier. Urcarea spre Poiana Brașov va primi numele campionului brașovean, iar un premiu special va fi oferit de organizatori echipajului care pune “accelerația la planșeu”, în stilul regretatului pilot, încă de la începutul întrecerii și reușește cel mai bun rezultat, potrivit comunicatului de presă.

Din programul raliului nu lipsesc celelalte probe clasice, Babarunca, Pârâul Rece sau Râșnov, configurația fiind una foarte compactă, mai ales având în vedere lungimea întrecerii, încadrată în Campionatul Național de Raliuri cu un coeficient de 1.2, grație punctajului bun obținut în urmă cu un an. Întrecerea beneficiază de o nouă locație de shakedown — testele oficiale dinaintea startului, la Predeal, sesiunea fiind programată vineri 27 martie, de la ora 09,00.

Prezentarea oficială va rămâne în Piața Sfatului, joi 26 martie, ora 19,30, în timp ce Sala Sporturilor va fi punctul nevralgic al întrecerii, cu spațiile dedicate asistenței tehnice, a regrupărilor și a alimentărilor cu carburant.

Lungimea traseului pentru probele speciale este de 139,09 km, iar cea totală e de 397,45 km.

Calendarul competițional al Campionatului Național de Raliuri se deschide în fiecare an la Brașov cu Tess Rally-Raliul Brașovului, competiție organizată de Primăria Brașov și Auto Blic Brașov, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, și cu sprijinul Serviciilor de Poliție Rutieră Brașov și Prahova, al Inspectoratelor Județene pentru Situații de Urgență Brașov și Prahova, Serviciul de Ambulanță Brașov și Gruparea de Jandarmi Mobilă Brașov și Prahova.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice