Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Producătorii şi dealerii auto se pot înscrie până vineri în Programul Rabla

Producătorii şi dealerii auto se pot înscrie până vineri în Programul Rabla

Listele producătorilor, importatorilor de autoturisme şi distribuitorilor şi ale colectorilor autorizaţi vor fi publicate pe site-ul AFM

Sesiunea de înscriere în vederea validării solicitanţilor producători auto, importatori de autoturisme şi distribuitori a fost deschisă ieri, perioada maximă de depunere a documentelor fiind stabilită pentru data de vineri, 28 martie, a anunţat Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Suma alocată sesiunii de finanţare este de 140 milioane lei, din care 119 milioane lei pentru persoane fizice şi 21 milioane lei pentru persoane juridice, inclusiv instituţii publice.

Lista producătorilor, importatorilor de autoturisme şi distribuitorilor autorizaţi să participe în anul 2014 la Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional, precum şi cea a operatorilor economici autorizaţi să desfăşoare activităţi de colectare şi tratare a vehiculelor scoase din uz, vor fi publicate pe site-ul AFM.

Pentru a putea participa la acest program, producătorul care are ca obiect de activitate comerţul cu autoturisme şi autovehicule uşoare (sub 3,5 tone) şi-a achitat toate obligaţiile către stat, nu se află în insolvenţă sau faliment, nici în procedură de executare silită, reorganizare judiciară, dizolvare, lichidare, închidere operaţională, administrare specială, nu are suspendate ori restricţionate activităţile economice, nu se află într-o altă situaţie similară legal reglementată. Nu face obiectul unei proceduri legale în justiţie pentru situaţiile mai sus menţionate şi nici pentru orice altă situaţie similară.

Potrivit declaraţiei pe propria răspundere din cererea de finanţare, solicitantul trebuie să nu sponsorizeze activităţi cu efect negativ asupra mediului şi să nu fie înregistrat cu fapte sancţionate de legislaţia financiară, vamală şi nici cu fapte care privesc disciplina financiară şi să fi respectat în integralitate regulamentul din cadrul sesiunilor precedente ale programului Rabla.


Sursa, citeste mai departe.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice