Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Primul camion electric de 40 de tone pentru transport pe trasee urbane

Primul camion electric de 40 de tone pentru transport pe trasee urbane

BMW Group a încheiat un parteneriat cu compania de logistică SCHERM Group pentru ca în această vară să implementeze, la nivel urban, un camion de 40 de tone, cu propulsie integral electrică, şi să devină primul constructor auto din Germania care utilizează un camion electric de aceste dimensiuni pentru transportul materialelor pe drumuri publice.

Vehiculul inovator de tracţiune, care este autorizat pentru utilizare pe drumuri publice, va fi implementat începând cu această vară pentru transportul materialelor pe distanţe scurte.

Camionul electric va parcurge de opt ori pe zi traseul dintre compania de logistică SCHERM Group şi uzina BMW Group din München, acoperind o distanţă de aproximativ doi kilometri la un singur drum. Datorită sistemului alternativ de propulsie, camionul este silenţios şi nu emite emisii CO2 în trafic.

Aceste aspecte sunt reflectate şi în evaluarea globală a vehiculului în comparaţie cu un camion cu motor diesel: camionul ecologic va genera, de-a lungul unui an, cu 11,8 tone mai puţine emisii CO2 – nivel pe care un model BMW 320d Efficient Dynamics l-ar atinge dacă ar înconjura de trei ori globul pământesc.

“Acum mai puţin de doi ani, marca noastră BMW i a adus mobilitatea sustenabilă pe şosele. Acest camion cu propulsie integral electrică este un semnal că lucrăm continuu la soluţii inovatoare şi abordăm provocările logistice”, a declarat Hermann Bohrer, directorul uzinei BMW Group din München. “De aceea, suntem încântaţi de această colaborare cu SCHERM.”

În acest proiect-pilot, care în primă fază se întinde pe un an, BMW Group şi SCHERM Group au investit o sumă de câteva sute de mii de euro. Dacă vehiculul îşi dovedeşte utilitatea în condiţii de condus cotidian, ambii parteneri vor căuta soluţii pentru extinderea proiectului.

După o lungă cercetare, am găsit o soluţie de electromobilitate pentru sectorul transporturilor“, explică Rainer Zoellner, director de proiect “e-truck” la SCHERM Group. “Fără îndoială, vom acumula o experienţă valoroasă din parteneriatul cu BMW Group în cadrul acestui proiect-pilot.

BMW Group urmăreşte o abordare globală, care este orientată pe implementarea dezvoltării durabile prin lanţul de valori. Alături de soluţiile de mobilitate orientate spre viitor, probleme precum protecţia mediului corporate, utilizarea eficientă a resurselor şi reducerea emisiilor CO2 sunt bine înrădăcinate în strategia companiei.

Cu începere din 2014, mai mult de jumătate din necesarul global de energie electrică al BMW Group provine din surse regenerabile.

SCHERM Group este un furnizor internaţional de sisteme, care oferă soluţii pentru domeniile logisticii, transporturilor, imobiliarelor şi serviciilor.

Ca furnizor de servicii pentru întregul lanţ de valori, compania are o forţă de muncă de aproximativ 2.000 de angajaţi în cele 14 locaţii şi deţine o bază mobilă de aproape 500 de camioane. Dezvoltarea durabilă este un factor important pe care compania l-a definit ca fiind o valoarea fundamentală.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice