Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


“Prima masina” cum se obtine si ce conditii impune creditul

“Prima masina” cum se obtine si ce conditii impune creditul

Care sunt condiţiile pentru „Prima Maşină“: credit pe 7 ani, avans minim de 5-7%, preţ maxim de 12.400 de euro. Preţul maxim al maşinilor noi ce vor fi acceptate spre achiziţie în noul program va fie de 45.000 de lei fără TVA, fie de 50.000 de lei fără TVA.

Autorităţile din cadrul Ministerului Economiei şi cei mai mari jucători de pe piaţa auto au ajuns la un acord în ceea ce priveşte criteriile noului program guvernamental „Prima Maşină“: perioadă de creditare de până la 7 ani şi avans minim de 5-7% din valoarea autoturismului. Dacă pragul rămâne la 10.000 de euro fără TVA (12.400 de euro cu TVA), în pro¬gram pot intra toate modele Dacia, inclusiv cele pro¬duse în Maroc, nu se încadrează Ford B-Max, produs de americani la Craiova.

Diferenţa de 5.000 de lei este una important, în special pentru importatori, care în general comercializează maşini mai scumpe decât cele vândute de Dacia.

Dacă pragul ar fi de 50.000 de lei fără TVA sau circa 13.700 de euro cu TVA, atunci ar putea intra inclusiv B-Max cu motorul EcoBoost de 1,0 litri, de asemenea pro¬dus în România.

Al doilea punct la care încă se discută între jucătorii din auto şi autorităţi reprezintă vârsta celor ce se vor putea încadra în program. În discuţie sunt cei cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, dar pragul superior se poate extinde până la 50 de ani.


Sursa.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice