Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Orlando Terranova obţine o nouă victorie de etapă în Raliul Dakar 2015 şi urcă pe locul al treilea la general

Orlando Terranova obţine o nouă victorie de etapă în Raliul Dakar 2015 şi urcă pe locul al treilea la general

O nouă zi de succes pentru MINI în ediţia 2015 a Raliului Dakar. Orlando Terranova (Argentina) şi navigatorul Bernardo Graue (Argentina) au câştigat etapa a treia a celei mai dificile provocări din motorsport, care are loc în America de Sud. A fost cea de-a treia etapă câştigată de MINI la această ediţie a Dakarului din tot atâtea disputate. După accidentul petrecut luni pe ultimii kilometri ai etapei, echipajul argentinian a reuşit să reducă deficitul de 22 de minute faţă de liderul clasamentului cu aproape patru minute. Astfel, cei doi revin pe locul al treilea la clasamentului general.

Totodată, Nasser Al-Attiyah (Qatar) şi Mathieu Baumel (Franţa) şi-au apărat poziţia de lideri ai ierarhiei raliului. Cei doi au încheiat etapa pe locul al cincilea şi au un avans de peste cinci minute faţă de cei mai apropiaţi rivali.

În etapa a treia, care a dus caravana de la San Juan (Argentina) la Chilecito (Argentina), piloţii au traversat Pampa de la Varita, la poalele Anzilor. Proba specială lungă de 284 de kilometri s-a desfăşurat pe un sol argilos dur. Participanţii au avut de trecut prin numeroase albii uscate, care s-au dovedit a fi chinuitoare pentru anvelope. Multe maşini au suferit pene de cauciuc.

Alte două MINI ALL4 Racing au reuşit clasări în Top 10 la finalul etapei a treia din Raliul Dakar 2015. Joan “Nani” Roma (Spania) şi navigatorul Michel Périn (Franţa) au încheiat pe locul al şaselea, reuşind să urce opt poziţii în clasamentul general. Acum, cei doi sunt pe locul al 49-lea.

Echipajul olandez Erik van Loon – Wouter Rosegaar a terminat ziua cu două locuri mai jos, pe locul al optulea. Ei continuă să se afle pe locul al şaptelea în clasamentul general, o poziţie în spatele echipajului Krzysztof Holowczyc (Polonia) – Xavier Panseri (Franţa), aflat tot la comenzile unui MINI ALL4 Racing, care a încheiat etapa pe poziţia a 12-a.

Miercuri (Etapa a patra, Chilecito – Copiapo),echipajele vor trece graniţa în Chile. Etapa a patra va începe în Anzi, la o altitudine de peste 3.000 de metri şi, la început, va fi caracterizată de drumuri montane virajate. Apoi vor urma dune mari, cu nisip foarte fin, iar linia de sosire este la Copiapo, localitate aflată la o altitudine de aproximativ 1.000 de metri.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice