Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Opel Grandland X: designul atrăgător delimitează noul SUV de concurență

Opel Grandland X: designul atrăgător delimitează noul SUV de concurență

Grandland X este un jucător important în ofensiva de produse Opel „7 în 2017”, în cadrul căreia marca va lansa nu mai puțin de șapte modele anul acesta. SUV-ul producătorului german de autovehicule se potrivește perfect stilului de viață activ din zilele noastre, poziția înaltă de ședere, vizibilitatea bună de jur-împrejur și spațiul generos pentru bagaje. Stilul îmbină în mod inteligent robustețea cu eleganța, iar conceptul de design interior asigură un nivel ridicat de confort și versatilitate. Grandland X este un concurent nou în segmentul de piață foarte disputat al SUV-urilor compacte, iar designerii Opel i-au oferit noii lor creații un design prin care să se remarce categoric dintre competitori.

„Intențiile noastre pentru Grandland X au fost să creăm un design cu o combinație ideală de suprafețe armonioase, dar și un echilibru între stil și funcționalitate”, spune Mark Adams, vicepreședintele departamentului de design. „De asemenea, am dorit să obținem o senzație de eleganță și lux prin intermediul suprafețelor și interfețelor proiectate cu atenție, la care se adaugă utilizarea consecventă a materialelor de înaltă calitate.”

În partea din spate, montanții C aerodinamici, acoperișul „plutitor” și lămpile spate cu tehnologie LED, îi conferă modelului Grandland X o apariție dinamică și sportivă, un lucru foarte important în segmentul de piață al SUV-urilor.

Un alt atribut specific SUV-urilor, robustețea, este evocat în partea de jos a caroseriei de armăturile de protecție cu aspect solid din partea frontală, din jurul pasajelor roților, din părțile laterale și din spate. Accentele cromate precise din bara de protecție întăresc impresia de lățime și sporesc, de asemenea, senzația de autovehicul de lux.

În lateral, designerii au creat o siluetă deosebit de echilibrată, dinamică și funcțională. Grandland X are o linie descendentă a acoperișului cu întreruperea tipică Opel oferită de montanții C înclinați dinamic și o linie agilă ce străbate autovehiculul dinspre față spre spate. Interpretarea unică a tăișului Opel în partea de jos a ușilor contribuie suplimentar la profilul atletic, înălțând vizual caroseria. Șinele de pe acoperiș întăresc caracterul tipic de SUV.

„Interiorul modelului Grandland X este caracterizat de o armonie atractivă între stil și funcționalitate”, spune Adams. „Accesul este facil, chiar și pentru persoanele înalte și vizibilitatea bună de pe locurile înalte este tipică unui SUV. Șoferul și pasagerul din față se pot bucura de confortul suplimentar al scaunelor ergonomice AGR oferite opțional.”

Configurația clară a sistemului de infotainment și numărul redus de butoane sunt caracteristice Opel.

Sub ecranul de pe consola centrală sunt dispuse logic pe trei zone butoanele sistemului de infotainment, de încălzire, de climatizare și de control al șasiului. Funcționalitatea ridicată se continuă în consola centrală amplasată între scaunele din față, care oferă un spațiu generos pentru suporturile pentru pahare și depozitarea obiectelor mici, în timp ce în spațiul de depozitare de sub cotiera practică se află încărcătorul wireless pentru smartphone-uri, disponibil opțional.

„Per ansamblu, i-am oferit modelului Grandland X un post de conducere foarte elegant și ergonomic, cu suprafețele panoului de instrumente, consolei centrale și elementelor de decor ce le completează realizate din materiale de foarte bună calitate, care creează o senzație puternică de lux”, spune Adams.

După lansarea mondială de la Salonul Auto Internaţional de la Frankfurt (14-24 septembrie 2017), Opel Grandland X va intra pe o piață în creștere; pe parcursul a zece ani, între 2007 și 2017, cota SUV-urilor și crossoverelor a crescut de la șapte la 20 de procente dintre toate autovehiculele noi vândute în Europa. Mark Adams: „Suntem încrezători că modelul Grandland X robust și practic, dinamic și elegant va atinge punctele sensibile ale clienților noștri și va înregistra o creștere continuă în segmentul SUV-urilor și crossoverelor compacte.”

Sursa: Opel Romania

(Visited 15 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice