Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noul Suzuki Vitara renaşte după 25 de ani sub forma unui SUV de clasă mică

Premieră mondială la Paris: Suzuki lansează noul Vitara

Continuatorul unuia dintre cele mai de succes modele Suzuki, noul Vitara va fi lansat la Salonul Auto de la Paris, între 4-19 octombrie.

Continuatorul unuia dintre cele mai de succes modele Suzuki, noul Vitara va fi lansat la Salonul Auto de la Paris, între 4-19 octombrie. Deşi este o maşină complet nouă, şi-a păstrat pedigree-ul de SUV 4×4, acestuia fiindu-i adăugate noua tehnologie ALLGRIP 4WD, un design cu totul nou, cu posibilităţi multiple de personalizare şi un consum de combustibil mult îmbunătăţit.

Noul Vitara este construit pe platforma conceptului iV-4 prezentat anul trecut la Frankfurt Motor Show, iar dimensiunile maşinii vor fi comparabile cu cele ale modelului Vitara Long anterior. Ca şi iV-4, noul Vitara a fost dezvoltat sub conceptul „Grab your field” şi reprezintă un mare salt înainte la capitolul design. SUV-ul Vitara care respectă specificaţiile europene va fi produs la fabrica Suzuki din Ungaria.

În afara premierei mondiale Vitara, la standul Suzuki de la Paris Motor Show vor putea fi vizionate majoritatea celorlalte modele: Celerio, Swift, Swift Sport, S-CROSS, Alto, Jimny, Grand Vitara şi Kizashi afirma Suzuki pe site-ul oficial, ca sursa citata.

(Visited 81 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice