Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noul Suzuki Vitara a obţinut toate stelele în cadrul testelor Euro NCAP

Noul Suzuki Vitara a obţinut 5 stele în cadrul testelor Euro NCAP

Noul Vitara este primul SUV compact care primeşte clasificarea de 5 stele în cadrul programului de testare Euro NCAP 2015

Notele mari obţinute, mult peste nivelul minim, în toate categoriile testate plasează Vitara printre cele mai sigure modele din clasa sa

Tehnologia Total Effective Control şi utilizarea oţelului de înaltă rezistenţă îi asigură o greutate scăzută şasiului şi o rezistenţă mare la impact.

Cel mai nou model lansat de Suzuki este primul SUV compact care a obţinut note mari la toate categoriile testate. Clasificarea de 5 stele se acordă doar acelor modele care au punctaje peste nivelul minim stabilit de Euro NCPA în fiecare dintre categoriile testate, iar Suzuki a obţinut note mult peste acest nicel. Ţinând cont de faptul că punctajul a fost obţinut conform noului sistem de testare, cele 5 stele acordate acum sunt pentru o siguranţă sporită atât pentru pasageri, cât şi pentru pietoni.

Sistemele de siguranţă activă şi pasivă din echiparea noului Vitara au fost concepute pentru a anticipa şi reacţiona în cazul unor situaţii potenţial periculoase, oferind un nivel excelent de protecţie.

Una dintre cele mai importante dotări legate de siguranţă este tehnologia Total Effective Control, un concept de protecţie a pasagerilor prin absorbţia forţelor în cazul unui impact şi dezvoltarea unui şasiu cu o greutate redusă. Tehnologiile avansate şi utilizarea unui oţel de înaltă rezistenţă au redus greutatea maşinii, dar în acelaşi timp asigură o rezistenţă mai mare la impact.

Printre elementele de siguranţă pasivă se numără cele şapte airbag-uri, care include airbagul pentru genunchi în zona şoferului, care protejează pasagerii în eventualitatea unui impact frontal sau lateral, centuri de siguranţă pretensionate şi limitatoare de forţă. De asemenea, noul Vitara beneficiază de echipamente de siguranţă activă de ultimă generaţie, precum sistemul Radar Brake Support care detectează riscul unei coliziuni cu vehiculul din faţă, şi care au contribuit decisiv la obţinerea calificativului de 5 stele.

Suzuki a acordat o atenţie deosebită siguranţei copiilor, conform noii legilslaţii europene în vigoare, respectând standardele i-Size, care stabilesc dimensiunile şi spaţiul alocat scaunelor pentru copii, orice dispozitiv de acest tip putând fi montat fără probleme în noul Vitara. SUV-ul compact produs de Suzuki a obţinut note excelente şi în domeniul protecţiei pietonilor. Designul inteligent al noului model oferă nu doar o protecţie optimă pentru pasageri, dar reduce şi severitatea unei accidentări la cap pentru pietoni în cazul unui impact, bara frontală asigurând o protecţie bună a picioarelor pietonilor.

Noul Suzuki Vitara oferă o listă completă de echipamente de siguranţă activă şi pasivă (airbag-uri frontale, airbag-uri laterale, airbag genunchi, ABS + EBD, ESP®, sistem de monitorizare a presiunii în pneuri, asistenţă la frânare, sistem de asistenţă la pornirea din rampă (HILL HOLD CONTROL), sau sistem de asistenţă la coborârea în pantă (HILL DESCENT CONTROL), Adaptive Cruise Control, toate având ca scop protecţia pasagerilor şi confortul la volan. Noul Vitara este primul model Suzuki din Europa echipat cu sistem de asistenţă la coborârea în pantă.

Disponibil în România de la 1 aprilie 2015, noul Suzuki Vitara are dimensiuni mai compacte, un design puternic şi dispune, în opţiuni, de sistemul inovator de tracţiune integrală ALLGRIP.

Noul Suzuki Vitara, disponibil şi în România începând cu 1 aprilie 2015, a fost recompensat cu 5 stele pentru performanţele excelente în materie de siguranţă, la ultimele teste derulate de Euro NCAP.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice