Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noul Mitsubishi L200 va fi lansat la Salonul Auto de la Geneva 2015

Noul Mitsubishi L200 va fi lansat în premieră europeană la Salonul Auto de la Geneva 2015

După 9 ani (şi peste 1.300.000 unităţi produse*), cea de-a 4a generaţie a pick-up-ului Mitsubishi L200 este pe cale de a fi retrasă, fiind urmată de introducerea celei de-a 5a generaţii – în premieră europeană la cea de-a 85-a ediţie a Salonului Internaţional de la Geneva.

Model strategic şi reprezentativ pentru Mitsubishi Motors Corporation, L200 a fost dezvoltat sub forma conceptului de “Ultimate Sport Utility Track” (autoutilitară sport) care introduce noi standarde de fiabilitate, rezistenţă, confort interior şi manevrabilitate, pentru a satisface nevoile în continuă diversificare ale clientelei globale de pick-up-uri.

Noul motor din aluminiu, Diesel turbocharged MIVEC de 2.4 litri (4N15), precum şi rezistenţa scazută la înaintare, permit scăderea emisiilor de CO2 cu 17%, faţă de modelul precedent. Noua variantă de L200 în versiunea de echipare cu noua transmisie manuală în 6 trepte, obţine un minim de emisii de CO2 de 169 g/km.

Noul motor 4N15 generează 133 kw (181 CP / 430 Nm) / 113 kw (154 CP / 380 Nm) la turaţii scăzute şi oferă suficientă putere chiar şi cu bena încarcată. Noul model dispune de o nouă cutie de viteze manuală cu 6 rapoarte de transmisie şi o nouă cutie automată cu 5 rapoarte de transmisie, pentru îmbunătăţirea performanţei, scăderea emisiilor CO2 şi reducerea costurilor de întreţinere.

Noul stil sportiv, păstrează expresiva linie laterală caracteristică de tip “J-Line”, element marcant al caroseriei modelului L200 precedent (la varianta Double Cab), realizând în acelaşi timp un nivel scăzut al coeficientului aerodinamic în valoare de 0.40 Cx şi menţinând greutatea în limite rezonabile pentru a obţine un excelent raport putere/greutate.

Nivelul zgomotului din interior este extrem de redus datorită noului motor diesel şi a măsurilor de insonorizare aplicate pe caroserie. În habitaclu zgomotul interior este atât de silenţios încat se poate purta o conversaţie normală între pasagerii din faţă şi din spate chiar şi când se rulează pe autostradă sau pe teren accidentat. Noul sistem de suspensie conferă o călătorie lină şi lipsită de vibraţii.

Pasul semnificativ realizat la nivelul calităţii percepute la interior, combinat cu scaunele ce asigură un plus de relaxare în poziţia de condus, confortul sporit pe parcursul călătoriei, şi noile dotări, toate sunt menite să ofere o experienţă plăcută şi relaxantă pe toată durata călătoriei cu noul model.

Un plus de comoditate oferit de ingeniosul sistem de acces în habitaclu, prin modalitatea specială a deschiderii portierelor, în exterior, disponibil pe versiunea Club Cab.

Creşterea spaţiului interior, dispunând în acelaşi timp şi de o lungime competitivă a benei.

Noul model L200 oferă o manevrabilitate sporită datorită schimbării rapoartelor de transmisie mai rapid decat înainte. În acelaşi timp, păstrează cea mai restrânsă rază de bracaj de 5.9 m din segmentul său.

Utilizând know-how-ul dobândit la nivel global de către predecesorul său, fiabilitatea şi rezistenţa noului L200 au fost îmbunatăţite simţitor, datorită modului de proiectare, prin rafinarea şi consolidarea structurii caroseriei şi prin creşterea cu 7% a rezistenţei la torsiune a şasiului pentru a rezista condiţiilor de exploatare severe.

Reducerea costurilor de întretinere, prin creşterea intervalului de schimb al uleiului de motor de la 15.000 km la 20.000 km, creşterea intervalului de schimb al lichidului de răcire de la 60.000 km la 180.000 km, intervalul de schimb ulei transmisie automată fiind acum nelimitat, tratament anticoroziv îmbunătăţit, şi altele.

o SS4-II: Sistemul Super Select 4WD Permanent II (w/low gear) – care acum oferă o stabilitate mai bună în curbe chiar şi pe drumuri pavate, cu posibilitatea selectării celor 4 moduri de rulare prin rotirea butonului de selectare a modului de transmisie;

o Noul şasiu este cu 7% mai rigid faţă de precedentul model;

o Sistem de suspensie îmbunătăţit;

o Adaugarea sistemelor: de avertizare la schimbarea benzii de rulare pe sensul de mers (LDW), stabilitate asistată la tractarea unei remorci (TSA), asistenţă la pornirea din rampă (HSA);

o Faruri HiD, cu lumini de zi cu LED şi proiectoare bi-xenon, pentru o vizibilitate mai bună pe timp de noapte sau în condiţii de vizibilitate redusă.

Siguranţă pasivă sporită prin dezvoltarea noii caroserii RISE patentată de către MMC, echiparea cu 7 airbag-uri (faţă, laterale, cortină, şi pentru genunchii şoferului,) şi altele.

Sursa Tiriac Auto Romania

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice