Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noul MINI John Cooper Works Cabriolet

Noul MINI John Cooper Works Cabriolet

John Cooper Works lansează cel de-al doilea sportiv de top din noua generaţie a modelului: noul MINI John Cooper Works Cabriolet. Pasionaţii pot experimenta plăcerea condusului într-o manieră extrem de exclusivistă. Acest concept unic pentru clasa automobilelor mici combină sentimentul autentic de curse cu plăcerea condusului unei decapotabile, la care se adaugă calitatea premium şi substanţa matură a produsului din noua generaţie MINI.

Particularităţile distinctive de design reprezintă stilul inconfundabil John Cooper Works şi permit ca acest sportiv de excepţie să se diferenţieze clar de noul MINI Cabriolet.

La baza calităţilor sportive ale noului model se află motorul de 2,0 litri, cu patru cilindri, care a fost dezvoltat exclusiv pentru versiunile John Cooper Works. În plus, actuala generaţie a propulsorului se bazează pe tehnologia MINI TwinPower Turbo, care permite obţinerea unor performanţe superioare, dar şi a unei eficienţe remarcabile. Caracteristicile de performanţă fascinante şi dezvoltarea emoţională a acusticii se datorează designului distinctiv al pistoanelor, turbocompresorului şi sistemului de evacuare. Este cel mai puternic motor din portofoliul MINI, reuşind să dezvolte un maxim al puterii de 170 kW/231 CP – o creştere a puterii de 15 kW/20 CP faţă de modelul anterior şi de 29 kW/39 CP faţă de noul MINI Cooper S Cabriolet. Nici cuplul nu este unul de neglijat în cazul noului MINI John Cooper Works Cabriolet, vârful curbei fiind atins la 320 Nm.

În echiparea standard, automobilul dispune de o transmisie manuală, cu şase trepte, dar ca opţiune poate fi comandată transmisia sport Steptronic, tot cu şase rapoarte. Pe cât este de sportiv, pe atât este de eficient, iar datele de consum şi emisii susţin această afirmaţie: în ciclul de testare EU, consumul mediu mixt este de 6,5 l/100 km (cu transmisie automată: 5,9 l/100 km), iar emisiile CO2 sunt de 152 g/km (138 g/km).

Acceleraţia de la 0 la 100 km/h este reuşită în cazul modelului echipat cu transmisie manuală în 6,6 secunde, cu 0,3 secunde mai bună comparativ cu generaţia anterioară, respectiv în 6,5 secunde (-0,6 secunde) pentru cel cu transmisie Steptronic. Acceleraţia în reprize, de la 80 la 120 km/h, se realizează în 6,1 secunde, ceea ce înseamnă o scădere cu 0,7 secunde a intervalului de timp faţă de ce se reuşea cu modelul precedent. Viteza maximă a crescut şi ea cu 7 km/h şi ajunge acum la 242 km/h (în echiparea cu transmisie automată: 240 km/h).

Puterea oferită de motor este transferată către roţile punţii faţă, iar tehnologia de înaltă calitate a suspensiei beneficiază de un reglaj adaptat conceptului automobilului şi caracteristicilor de performanţă ale propulsorului. Echiparea standard include sistem de frânare sport Brembo, jante John Cooper Works de 17 ţoli, din aliaj uşor şi cu design Track Spoke, şi susţinere a direcţiei Servotronic în funcţie de viteză. De pe lista dotărilor standard nu lipseşte Dynamic Stability Control (DSC / controlul dinamic al stabilităţii), cu DTC (Dynamic Traction Control / controlul dinamic al tracţiunii), EDLC (Electronic Differential Lock Control / controlul electronic al diferenţialului) şi Performance Control, în timp ce sistemul Dynamic Damper Control (controlul dinamic al amortizoarelor) poate fi comandat opţional.

Stilul specific modelelor de top John Cooper Works îl regăsim în designul foarte expresiv, cu linia extinsă dinamic a siluetei, cu formele puternice ale suprafeţelor şi optimizarea galeriilor de aer. Bara din faţă, care la modelul MINI Cabriolet includea luminile de parcare şi proiectoarele de ceaţă, dispune acum de prize largi, care asigură debitul necesar de aerul pentru răcire. De un design distinctiv se bucură şi pragurile laterale, dar şi bara spate. Tehnologia LED a pus stăpânire în echiparea standard atât pe faruri, care includ şi semnalizatoarele albe, cât şi pe stopuri. Grila radiatorului, semnalizatoarele laterale şi hayonul au fost decorate cu logo-ul John Cooper Works. Pe de altă parte, caroseria poate fi finisată în nuanţa opţională Rebel Green, disponibilă exclusiv pentru modelele John Cooper Works.

În premieră, modelul beneficiază de un acoperiş nou din material textil, care poate fi deschis/închis integral electric şi a cărei operare se face cu un nivel redus de zgomot. Prin apăsarea unui buton, deschiderea, respectiv închiderea soft topului se realizează integral automat în doar 18 secunde, chiar şi la o viteză de deplasare de până la 30 km/h. Pe de altă parte, la orice viteză a automobilului, este disponibilă funcţia de culisare a acoperişului. În cazul în care clientul îşi doreşte personalizarea acoperişului, opţional este disponibil pavilionul MINI Yours cu grafică high-end Union Jack integrată.

În comparaţie cu modelul anterior, dimensiunile automobilului, ecartamentul şi ampatamentul sunt semnificativ mai mari. În plus, şi spaţiul tuturor celor patru locuri a fost optimizat, iar locurile din spate au caracterul unui scaun individual şi suprafaţă mai mare a şezutului. Şi capacitatea portbagajului a fost extinsă, astfel că volumul este de 215 litri atunci când acoperişul este închis, respectiv de 160 de litri atunci când se rulează cu automobilul decapotat. Dintre dotările standard ale MINI John Cooper Works Cabriolet merită menţionate rabatarea spătarului divizat pentru locurile din spate, facilitate extinsă de încărcare şi funcţia Easy Load.

Seria de modificări se continuă şi în interior, care beneficiază de o ambianţă premium rafinată, un afişaj modern şi un concept de operare din cea mai nouă generaţie MINI, dar şi de cockpitul de automobil sport specific modelelor John Cooper Works. Integrate complet, barele de protecţie asigură securitatea pasagerilor în situaţia nedorită a unei răsturnări. Scaunele sport John Cooper Works au tetiere integrate şi sunt tapiţate în combinaţie Dinamica/stofă de culoare Carbon Black. Dotările pentru interior includ benzi John Cooper Works pentru pragurile uşilor, volan John Cooper Works îmbrăcat în piele, cu butoane multifuncţionale şi clapete de schimbare a vitezelor în combinaţie cu transmisia sport Steptronic cu şase viteze, schimbător de viteze sau levier selector John Cooper Works.

Afişajele din cockpit şi contururile instrumentului central beneficiază de designul specific modelului, iar pedalele şi sprijinul pentru picior sunt realizate din oţel inoxidabil.

Structura foarte rigidă a caroseriei beneficiază de elementele de ranforsare specifice unui model cabriolet – oferă o reacţie de condus agil, dar şi protecţie maximă a pasagerilor. Aceasta este completată de un set de măsuri standard de siguranţă precum airbaguri frontale, airbaguri pentru cap şi torace integrate în spătare, centuri automate cu trei puncte de prindere pentru toate locurile, sistem ISOFIX de fixare a scaunului de copil pentru locul pasagerului din faţă şi locurile din spate, afişare a presiunii pneurilor şi capotă parţial activă a compartimentului motor pentru protecţia optimă a pietonilor. Sistemele de protecţie şi elementele de protecţie în caz de răsturnare beneficiază de control în funcţie de situaţie prin intermediul gestiunii electronice centralizate de securitate.

În lista de dotări standard ale noului MINI John Cooper Works Cabriolet sunt include operarea complet automată a soft topului, aerul condiţionat, modurile de condus MINI, Radio MINI Boost cu conexiuni AUX-IN şi USB, precum Park Distance Control (PDC / controlul distanţei de parcare).

Atunci când vorbim de echipamentele şi accesoriile de personalizare John Cooper Works, lista de opţionale include MINI Head-Up Display cu afişare de conţinut specifică John Cooper Works, MINI Driving Assistant, Parking Assistant, cameră pentru mers înapoi; aer condiţionat cu două zone de reglare cu mod cabriolet; Always Open Timer cu afişare nouă de conţinut; deflector de aer nou cu masă redusă şi ataşare simplificată; Comfort Access; senzor de ploaie cu control automat al luminilor (pachet MINI Excitement ce include proiecţie a logo-ului MINI din oglinda retrovizoare pe carosabil în faţa uşii conducătorului); sistem de navigaţie MINI şi pachet de dotări Wired ce include sistem de navigaţie Professional cu controler touch MINI; preechipare bluetooth pentru telefonul mobil; capace ale oglinzilor retrovizoare în culoare Chili Red;jante John Cooper Works de 18 ţoli, din aliaj uşor, cu design Cup Spoke în două culori; benzi John Cooper Works pentru capotă, precum şi componente de exterior şi interior din linia de design John Cooper Works Pro.

Noul MINI John Cooper Works Cabriolet oferă clienţilor şi un program complet MINI Connected de infotainment în automobil, dar şi o selecţie constant actualizată de aplicaţii pentru integrarea în maşină prin intermediul unui smartphone. La noul model John Cooper Works sunt disponibile funcţii MINI exclusive precum, Sports Instruments & Force Meter, MINI Connected, dar şi oferte de entertainment precum AUPEO!, Stitcher, Deezer, Audible, TuneIn şi GoPro.

Sursa: BMW Romania

(Visited 2 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice