Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noul MINI Clubman ALL4

Noul MINI Clubman ALL4

După lansarea pe piaţă, MINI Clubman, cel mai recent model al mărcii britanice, îşi continuă aventura de succes în segmentul premium al clasei compacte. Acum, impulsul suplimentar este oferit de apariţia versiunilor cu tracţiune integrală. Noul MINI Clubman ALL4 combină conceptul de automobil inovator în segmentul compact premium cu o versiune şi mai sportivă, dar şi mai versatilă a plăcerii condusului atât de emblematică pentru brand. Sistemul de tracţiune integrală, nou dezvoltat pentru cea mai recentă generaţie MINI, este disponibil la două variante de motorizare.

Odată cu lansarea acestor variante MINI Clubman are loc şi premiera noii generaţii a sistemului de tracţiune integrală ALL4, cu reglare electrohidraulică, masă optimizată şi eficienţă sporită, la cel mai mare şi cel mai versatil model MINI. Sistemul de tracţiune integrală reprezintă o alternativă ideală şi un supliment la tracţiunea faţă caracteristică pentru MINI – totodată, sistemul dispune de un nou principiu de construcţie, cu angrenaj conic de transmisie a puterii pe puntea faţă, arbore de transmisie din două secţiuni pentru transferul puterii şi ambreiaj multidisc Hang-On în diferenţialul punţii spate. În plus, distribuţia cuplului între roţile faţă şi cele spate este adaptată cu precizie în funcţie de situaţie datorită interconectării unităţii de control ALL4 cu sistemul Dynamic Stability Control (DSC / controlul dinamic al stabilităţii). Reacţia rapidă la schimbările stilului de condus şi ale suprafeţei drumului permite o manevrabilitate sportivă extremă şi proprietăţi superioare de tracţiune în orice condiţii de vreme sau drum.

La lansarea pe piaţă a noilor MINI Clubman ALL4, modelele vor dispune de motoare foarte puternice din cea mai nouă generaţie, echipate cu tehnologie MINI TwinPower Turbo, dar şi de actualele versiuni de transmisie, manuală sau Steptronic. Pentru motorizarea pe benzină (propulsor de 2,0 litri, cu patru cilindri, ce dezvoltă 141 kW/192 CP), MINI Cooper S Clubman ALL4 este echipat standard cu transmisie manuală cu şase trepte, dar opţional poate fi comandat şi cu varianta Steptronic, cu opt trepte. Pentru cei care aleg modelul MINI Cooper SD Clubman ALL4, cu motor diesel de 2,0 litri (patru cilindri, 140 kW/190 CP), transmisia automată Steptronic cu opt trepte este echiparea standard.

Noile MINI Clubman ALL4 oferă o plăcere intensă a condusului datorită motoarelor puternice şi transferului puterii, cu optimizare a tracţiunii, către toate cele patru roţi. În plus, pentru ca sentimentul de sportivitate să fie şi mai prezent, varianta opţională de transmisie – Steptronic cu opt trepte – dispune de clapete de schimbare pe volan şi funcţie Launch Control, astfel că acceleraţia este foarte dinamică la demaraj. Nivelul optimizat al consumului şi emisiilor se datorează eficienţei dovedite de designul şi funcţionalitatea noului sistem de tracţiune integrală ALL4, precum şi utilizării vaste a tehnologiei MINIMALISM. Astfel, funcţia Auto Start-Stop este disponibilă standard, în timp ce modul GREEN include funcţia coasting (mers liber, cu decuplarea automată a motorului de la transmisie la ridicarea acceleraţiei) în combinaţie cu dotările opţionale MINI Driving Modes şi transmisia Steptronic.

mini 1

Sistemul de tracţiune integrală ALL4 reprezintă şi o contribuţie suplimentară la cel mai înalt nivel atins vreodată de un model MINI în ceea ce priveşte caracter practic cotidian şi potrivirea pentru călătorii lungi. În orice moment, noul MINI Clubman ALL4 combină sentimentul go-kart caracteristic mărcii cu proprietăţi de manevrabilitate în condiţii de siguranţă şi confort superior al condusului. Aceasta se datorează şi calităţii deosebite a tehnologiei suspensiei, unică în cadrul unui mediu competitiv, care dispune de punte faţă cu braţ transversal şi punte spate cu multibraţ. Totodată, agilitatea maximă este garantată de ecartamentul lat şi de construcţia caroseriei rigidă la torsiune şi cu masa optimizată. Iar ca supliment, echiparea standard include servodirecţie gestionată electromecanic, cu funcţie Servotronic.

În echiparea standard, MINI Clubman ALL4 dispune de sistem Dynamic Stability Control (DSC / controlul dinamic al stabilităţii), care include Dynamic Traction Control (DTC / controlul dinamic al tracţiunii), Electronic Differential Lock Control (EDLC / controlul electronic al diferenţialului) şi Performance Control, în timp ce suspensia sport şi Dynamic Damper Control (controlul dinamic al amortizoarelor) pot fi comandate opţional. Standard, noul MINI Clubman ALL4 este echipat cu jante de 17 ţoli, din aliaj uşor, dar clienţii pot comanda şi variantele opţionale, cu dimensiuni de până la 19 ţoli.

Acum, noul MINI Clubman este disponibile cu opt variante de motorizare, ceea ce oferă o varietate extinsă pentru un concept auto, unic în segmentul compact, în tradiţia unui shooting brake clasic. Distinctiv, limbajul de design include o siluetă extinsă dinamic, contururi puternice ale umerilor, linie lungă a acoperişului şi un spate înclinat. Modelul beneficiază de proprietăţi aerodinamice optimizate datorită Air Curtains – sub forma unor prize de aer dispuse în bara faţă -, dar şi a Air Breathers, reprezentate de prizele de aer amplasate în spatele pasajelor roţilor faţă. Cele patru uşi laterale, dar şi uşile spate caracteristice, divizate şi cu deschidere laterală, contribuie la nivelul ridicat de versatilitate a modelului. În interior, clienţii dispun de cinci locuri integrale, de o banchetă al cărei spătar se poate rabata în raport 40:20:40 şi de un portbagaj al cărui volum este de 360 de litri. Prin rabatarea spătarului banchetei, capacitatea maximă de stocare a compartimentului de bagaje ajunge la un maximum de 1.250 de litri. Şi pentru că MINI este un sinonim la personalizării în funcţie de preferinţele clientului, gama de culori pentru exterior include acum şi nuanţa Digital Blue metalizat.

Interiorul vine cu un design complet nou, în care se remarcă panoul de instrumente lat – cu cadru de contur al cockpitului în secţiunea superioară -, tabloul de bord pe coloana de direcţie sau instrumentul circular central cu diferite funcţii integrate. Sub instrumentul central se regăsesc panoul de control al aerului condiţionat şi comutatoarele caracteristice MINI, în timp ce pe consola centrală se află frâna electrică de parcare, compartimentele de stocare, două suporturi pentru pahare, controlerul MINI şi cotiera.

Din punct de vedere al siguranţei, noul MINI Clubman dispune de o structura a caroseriei ce a fost optimizată din punct de vedere al masei şi al efectelor în caz de accident. Dotările standard de siguranţă includ airbaguri frontale şi laterale, airbaguri cortină laterale, centuri de siguranţă automate cu trei puncte de prindere pentru toate locurile, pretensionare şi limitator adaptiv al forţei pentru locurile din faţă, sisteme ISOFIX de prindere a scaunelor de copii pentru locurile din spate – opţional şi pentru locul pasagerului din faţă – şi afişaj al presiunii în pneuri. În cele din urmă, dar nu mai puţin importante, sunt nivelurile excelente de confort acustic şi de vibraţie.

Şi pentru noul MINI Clubman ALL4 este disponibilă o gamă completă de dotări opţionale pentru sporirea plăcerii condusului, a confortului şi a personalităţii. Pentru o setare personalizată a automobilului, clienţii au la dispoziţie, opţional, modurile MINI Driving, care pot fi activate prin intermediul unui comutator rotativ aflat la baza schimbătorului sau a selectorului. În plus, sistemele moderne de asistare a conducătorului includ MINI Head-Up Display, Parking Assistant, cameră pentru mers înapoi şi Driving Assistant. Atât farurile, cât şi proiectoarele de ceaţă sunt echipate cu tehnologie LED. În interior, scaunele sunt ajustabile electric şi pentru conducător, dar şi pentru pasagerul din faţă, iar la exterior este disponibilă funcţia Comfort Access, care include deschidere non-contact a uşilor divizate. Cârligul de tractare, acoperişul panoramic din sticlă sau pachetul MINI Excitement – cu lumini LED pentru interior şi ambientale, dar şi proiecţie a logo-ului MINI din oglinda retrovizoare de pe partea conducătorului, la deschiderea şi închiderea automobilului – sunt doar câteva dintre echipamentele disponibile la MINI Clubman ALL4. stilurile de interior MINI Yours aduc rame ale uşilor luminate în spate, iar sistemul de alarmă include lumină LED de culoare roşie, pentru stare, integrată în aripioara cu rol de antenă. De asemenea, gama vastă de opţiuni pentru personalizarea interiorului şi a exteriorului include: opţiuni exclusive de accesorii John Cooper Works şi MINI Yours, dar şi actualul program MINI Connected de infotainment în automobil.


Variante de motorizare:

MINI Cooper S Clubman ALL4: motor pe benzină, cu patru cilindri, cu tehnologie MINI TwinPower Turbo (turbocompresor, injecţie directă, control complet variabil al supapelor, gestiune variabilă a arborelui cu came), capacitate: 1.998 cmc, putere: 141 kW/192 CP la 5.000 rpm, cuplu maxim: 280 Nm la 1 250 rpm (300 Nm cu funcţia Overboost), acceleraţie (0-100 km/h): 7,0 secunde (transmisie automată: 6,9 secunde), viteză maximă: 225 km/h (225 km/h), consum mediu mixt*: 7,0-6,9 l/100 km (6,4-6,3 l/100 km), emisii CO2*: 162-159 g/km (149-146 g/km), standard de emisii: EU6.

MINI Cooper SD Clubman ALL4: motor diesel ,cu patru cilindri, cu tehnologie MINI TwinPower Turbo (turbocompresor cu geometrie variabilă a turbinei, injecţie directă common-rail), capacitate: 1.995 cmc, putere: 140 kW/190 CP la 4.000 rpm, cuplu maxim: 400 Nm între 1.750 şi 2.500 rpm, acceleraţie (0-100 km/h): 7,2 secunde, viteză maximă: 222 km/h, consum mediu mixt*: 4,9-4,8 l/100 km, emisii CO2*: 129-126 g/km, standard de emisii: EU6.

Sursa: BMW Romania

(Visited 6 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice