Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noul BMW M2 Coupé: automobil sport de înaltă performanţă cu performanţe impresionante

Noul BMW M2 Coupé: automobil sport de înaltă performanţă cu performanţe impresionante

Încă de la începutul anilor ’70, BMW 2002 turbo a întors priviri şi a făcut inimi să palpite. Automobilul sport de înaltă performanţă din clasa compactă reprezenta perfect rezoluţia BMW de a furniza un nivel remarcabil al dinamicii, al agilităţii şi al controlului maşinii.

Acum, la 40 de ani de la acel moment, BMW M GmbH prezintă noul BMW M2, pentru a demonstrat încă o dată că acest angajament este cât se poate de actual. Datorită motorului de înaltă performanţă – cu şase cilindri dispuşi în linie -, agilităţii oferită de tracţiunea spate, suspensiei ultrauşoare M Sport din aluminiu şi designului extrovertit, noul BMW M2 Coupé are toate ingredientele să furnizeze plăcerea supremă a condusului. Noul dezvoltat, motorul de trei litri, cu şase cilindri dispuşi în linie, ce propulsează BMW M2 utilizează tehnologia M TwinPower Turbo de ultimă oră pentru a dezvolta 272 kW/370 CP la 6.500 rpm – prin aceasta stabileşte un reper pentru segmentul compact al automobilelor sport de înaltă performanţă.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru livrarea puterii. Cuplul maxim de 465 Nm poate fi crescut la un maximum de 500 Nm în rafale scurte datorită funcţiei Overboost – toate aceste permit ca noul BMW M2, echipat cu varianta opţională de transmisie – M cu dublu ambreiaj (M DCT) – şi Launch Control – să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 4,3 secunde.

Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h – sau la 270 km/h dacă este comandat pachetul M Driver.

Şi totuşi, cu transmisia M DCT, consumul de combustibil este de numai 7,9 l/100 km*, iar emisiile CO2 sunt de 185 g/km* – prin acestea, automobilul îşi accentuează eficienţa remarcabilă. Iar plăcerea condusului este şi mai mare atunci când este activat modul M Dynamic (MDM) al sistemului Dynamic Stability Control (controlul dinamic al stabilităţii).

MDM permite patinarea roţilor şi astfel se obţine un derapaj moderat controlat pe circuit.

Acest nou model se va lansa in Detroit, la NAIAS.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice