Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noul Audi A7 Sportback este atrăgător și cu stil

Noul Audi A7 Sportback este atrăgător și cu stil

La debutul modelului A7 în anul 2010, Audi impunea noi standarde în ceea ce priveste design-ul auto, expunând estetică atletică și înaltă eleganță. Capota lungă a motorului, sportivii stâlpi C și spatele abrupt creau o impresie dinamică de ansamblu. Noua versiune a modelului în cinci uși măsoară 4,97 metri în lungime și este echipat cu noi trăsături marcante și sportive.

Audi impunea noi standarde în ceea ce priveste design-ul auto

Cele mai multe modificări au fost aduse grilei Singleframe, barelor de protecție, țevilor de evacuare și farurilor. Tehnologia LED este acum standard, iar la cerere, Audi poate oferi faruri cu tehnologie Matrix LED, asigurând iluminarea optimă a șoselei fără a orbi ceilalți participanți la trafic. Împreună cu farurile Matrix LED, modelul este prevăzut și cu semnalizare dimanică pentru faruri, aceasta fiind standard pentru blocurile optice spate.

Caroseria noului Audi A7 Sportback este alcătuită în principal din aluminiu și tipuri moderne de oțel de înaltă calitate, astfel fiind foarte ușor. Confortul în ceea ce privește nivelul de zgomot la interior este maxim. Spațiul de depozitare aflat sub lungul hayon acționat electric are o capacitate de 535 litri. La rabatarea spătarelor scaunelor spate, acesta crește la 1.390 litri.

Putere și eficiență: două unități TFSI și trei TDI

Pentru început, Audi oferă noul A7 Sportback cu o gamă de cinci motoare puternice și extrem de eficiente: două unități Otto și trei Diesel. Puterile acestora se situează între 160 kW (218 CP) și 245 kW (333 CP), toate îndeplinind norma de poluare Euro 6. Multe aspecte ale motorului 3.0 TDI clean diesel cu 200 KW (272 CP) au fost reproiectate. Pentru versiunea „ultra” cu 160 kW (218 CP) și tracțiune față, motorul V6 cu o capacitate de trei litri consumă în medie 4,7 litri de carburant pe suta de kilometri, valoare corespunzătoare unor emisii de CO2 de 122 grame pe kilometru. Motorul 4.0 TFSI este cel mai puternic și echipează modelul Audi S7 Sportback. Acesta dezvoltă o putere de 331 kW (450 CP) și beneficiază de inovatoarea tehnologie COD (cylinder on demand).

Unitatea 3.0 TDI biturbo clean diesel produce 235 kW (320 CP) și lucrează cu o transmisie tiptronic cu 8 trepte de viteză. Toate celelalte motorizări sunt prevăzute cu transmisie S tronic cu 7 trepte de viteză. Pentru versiunile cu tracțiune față, transmisia cu dublu ambreiaj a fost reproiectată în întregime, înlocuind transmisia multitronic. Pentru motorizările cu putere peste 200 kW (272 CP), tracțiunea integrală permanentă quattro poate fi suplimentată cu un diferențial sport ce distribuie în mod activ puterea între roțile spate.

Noul Audi A7 Sportback este prevăzut cu jante între 17 și 21 de inci. Câteva motorizări sunt echipate cu un nou sistem de frânare conform principiilor construcției ușoare. Servodirecția electromecanică asigură un grad înalt de eficiență.

Sistemul dinamic, Audi drive select, este standard. Printre opționale se enumeră direcția dinamică, două versiuni ale suspensiei sport și adaptive air suspension. Pentru S7 Sportback, air suspension are o configurație mai fermă.

audi 2

Noul Audi A7 se situează în vârful clasamentului la capitolul infotainment

Sistemul de navigație MMI plus cu MMI touch utilizează ultima generație de sistem modular de infotainment. Acesta este prevăzut cu un puternic procesor grafic de la partenerul Audi, Nvidia, cât și cu touchpad.

Suplimentul perfect pentru sistemul de navigație MMI plus este Audi connect, conectând coupé-ul în cinci uși la Internet cu viteză LTE (4G). Audi phone box conectează telefonul mobil al șoferului la antena vehiculului pentru o recepție îmbunătățită a semnalului. Vârful liniei hi-fi este constituit de Bang & Olufsen Advanced Sound System.

Sistemele de asistență, inclusiv adaptive cruise control cu funcție stop & go, asistentul la vedere pe timp de noapte și sistemul de siguranță Audi pre sense, sunt de asemenea de ultimă generație. Audi side assist și Audi active lane assist lucrează îndeaproape pentru a face schimbul benzilor de rulare și mai sigur.

Noul A7 va ajunge la partenerii Audi în a doua jumătate a anului 2014. În Germania, prețul de pornire este de 51.300 Euro, iar pentru Audi S7 82.300 Euro.

Sursa Audi.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice