Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noua Mazda CX-5 este cel mai premiat SUV produs de Mazda

Mazda CX-5 este cel mai premiat SUV produs de Mazda

Mazda CX-5 este cel mai premiat SUV produs de Mazda, atât pentru designul inspirat din filosofia KODO, cât și pentru tehnologiile SKYACTIV integrate. Mazda CX-5 se remarcă în clasă printr-un consum foarte scăzut, de doar 4,6l/100 km, respectiv un nivel al emisiilor de CO2 foarte redus, de 119 g/km. Consum combinat pentru versiunea cu tracțiune față, cu motorizare SKYACTIV-D CD150 și transmisie manuală SKYACTIV-MT cu șase trepte.

CX-5 este echipat standard cu sistemul i-STOP, care contribuie la scăderea consumului de combustibil și oferă una dintre cele mai rapide reporniri pentru un mecanism de tip start-stop.

Mazda CX-5 este dotată și cu un pachet de tehnologii de siguranță activă care asigură protecție de top atât pasagerilor, cât și pietonilor și include sisteme care monitorizează partea din lateral spate a automobilului, avertizează la depășirea liniei de demarcație între benzi sau asistă șoferul prin încetinirea automată când autovehiculul se apropie prea mult de cel din fața sa.

CX-5 a obținut cotația maximă de 5 stele Euro NCAP.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice