Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noua Mazda CX-5 din 2015 – O noua schimbare de atitudine si stil

Noua Mazda CX-5 din 2015 – O noua schimbare de atitudine si stil

SUV-ul CX-5 primește în 2015 numeroase elemente noi, printre care se regăsesc faruri cu tehnologie LED, un interior complet nou, cu sistemul de conectivitate smartphone MZD Connect, o gamă variată de tehnologii noi de siguranță activă și motorizarea SKYACTIV-G pe benzină de 2.5l.

Exteriorul CX-5 2015 integrează o nouă grilă frontală, alături de un spoiler redesenat, care sunt încadrate de noile faruri adaptive cu blocuri individuale LED. LED-urile, împreună cu sistemul de control automat al fazei lungi, direcționează lumina astfel încât să nu influențeze conducătorii autovehiculelor de pe contrasens. Tototdată, modelul poate fi echipat cu proiectoare de ceață LED. Similar limuzinei Mazda6 și CX-5 poate fi comandat în două culori complet noi: Gri Titanium Flash și Argintiu Sonic.

La interior CX-5 2015 oferă unul dintre cele mai mari spații din clasă, scaune cu o structură optimizată, pentru un plus de confort, și un bord complet nou. În prim plan este display-ul tactil de 7 inci în partea de sus a consolei centrale care permite interacþiunea cu sistemul de infotainment ºi de conectare cu smartphone-ul MZD Connect. Pentru iubitorii de practic spaþiile de depozitare din portiere au fost mărite iar pentru parcare a fost introdusă frâna electrică, prin intermediul căreia spațiul de pe consola centrală a fost lărgit. Mazda CX-5 2015 poate fi comandată în 5 niveluri de dotări. Cel de bază oferă un pachet bogat de echipări, iar pe măsură ce se merge spre cel de top modelul este echipat cu din ce în ce mai multe elemente premium.

CX-5 2015 poate fi comandat cu 5 variante de motorizare: benzină G165, G160 și G192 ºi diesel CD150 și CD175. Sistemul de tracþiune integrală este de generație nouă ºi include, în premieră, un sistem de avertizare în cazul pierderii aderenței roților din față. Consumul combinat, în varianta de echipare cu tracþiune faþă și transmisie manuală, pentru motorizarea pe benzină G165 este de 6l/100 km, iar pentru motorul diesel CD 150 de doar 4,6l/100 km. Toate motorizările respectă normele Euro 6.

Sistemele de siguranță activă au fost actualizate în cea mai mare parte cu cele mai noi tehnologii Mazda. Astfel, sistemul de monitorizare a unghiului mort, Rear Vehicle Monitoring (RVM) include de acum tehnologia Rear Cross Traffic Alert (RCTA) care avertizează șoferul asupra obstacolelor la deplasarea cu spatele, sistemul Lane-Keep Assist System (LAS), cu rol în evitarea schimbărilor nesemnalizate de bandă, adaugă avertizării sonore a sistemului existent, o vibraþie în volan, dar ºi asistarea direcþiei la nevoie, noul sistem de alertă a conducătorului auto, care recomandă o pauză, prin intermediul unui indicator luminos de pe bord, în cazul în care senzorii mașinii identifică un comportament rutier neobiºnuit, și pilotul adaptiv cu asistent inteligent de frânare, disponibil atât pe transmisia manuală, cât și pe cea automată.

Modelul este deja în showroom-urile din România.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice