Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Ford a prezentat noua generatie Mondeo in cadrul Raliului Iasului

Noua generatie Mondeo al Ford a fost prezentat in cadrul Raliului Iasului

Ford prezintă în premieră pentru România noul Ford Mondeo, cu ocazia Raliului Iașului, un eveniment ce are loc în frumoasa capitală a Moldovei, între 4 și 6 septembrie.

Ford joacă un rol cheie în ediția din acest an a Raliului Iași, fiind mașina oficială a evenimentului, cu sprijinul dealerului său local, ATI Motors Holding.

Noul Mondeo de culoare „Red Ruby” prezent la Iași, va conduce joi seara (4 septembrie) coloana oficială a raliului, când organizatorii vor marca debutul oficial al evenimentului. În ziua de vineri, 5 septembrie, toți fanii Ford și pasionații de automobile pot admira Noul Mondeo în showroomul ATI Motors Holding, unde modelul va fi expus întreaga zi.

În ultima zi a raliului, sâmbătă, 6 septembrie, noul Mondeo va fi prezent în centrul orașului Iași, deschizând binecunoscuta „super specială” de la Râpa Galbenă.

Clienții români vor putea comanda noul Mondeo, versiunile în cinci uși și wagon, începând cu finalul lunii septembrie, când Ford România va iniția de altfel campania de prelansare.

Noul Mondeo va fi disponibil atât în versiunea Trend, cât și în versiunea Titanium și este dotat cu noi grupuri motopropulsoare cu consum redus, precum: 2,0 l TDCi 150 si 180 CP (transmisie manuală și Powershift), EcoBoost de 1,5 l și 160 CP (transmisie manuală & automată), EcoBoost de 2,0 l, 203 CP, respectiv 240 CP (transmisie automată).

IMG_8348Motorul EcoBoost de 1,5 l este produs de uzina de motoare Ford de la Craiova, care la începutul acestei săptămâni a trimis deja primele unități către uzina de asamblare de la Valencia, în Spania, pentru a sprijini producția de serie a Noului Mondeo.

Noul Mondeo este dotat cu o serie de noi tehnologii, printre care se numără Adaptive Headlamp LED (Faruri autoadaptive cu LED), SYNC generația 2 și apreciata tehnologie Inflatable Rear Seats Belts (Centuri spate cu airbag incorporat).

Lista de prețuri pentru noul Mondeo va fi disponibilă pentru România în cursul acestei luni.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice