Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Nasser Al-Attiyah va pilota un MINI ALL4 Racing în Raliul Dakar 2015

Nasser Al-Attiyah va pilota un MINI ALL4 Racing în Raliul Dakar 2015

Câştigător al ediţiei 2011 a Raliului Dakar, Nasser Al-Attiyah (Qatar) va lua startul în Raliul Dakar 2015 (3-17 ianuarie) cu un model MINI ALL4 Racing, construit de compania germană X-raid GmbH. Va fi cea de-a 11-a participare în Dakar pentru sportivul în vârstă de 43 de ani, medaliat cu bronz în proba de skeet la Jocurile Olimpice.

Prin participarea lui Al-Attiyah, numărul total de modele MINI ALL4 Racing înscrise de X-raid GmbH în cea de-a 37-a ediţie a celui mai celebru rally-raid din lume ajunge la nouă.

În ediţia 2014 a Raliului Dakar, Al-Attiyah a avut prima participare cu un MINI ALL4 Racing şi a încheiat pe locul al treilea, în spatele campionilor ultimelor trei ediţii, Joan “Nani” Roma (Spania / 2014) şi Stéphane Peterhansel (Franţa / 2012 şi 2013), şi ei aflaţi la comenzile unor MINI ALL4 Racing înscrise de X-raid Team. În 2015, Al-Attiyah are ca obiectiv un nou start de succes pentru MINI. “Sunt foarte fericit să revin alături de MINI ALL4 Racing”, a declarat Al-Attiyah. “Dakar este o aventură specială pentru toţi participanţii, aşa că mă simt bine că fac parte dintr-o echipă puternică şi că mă voi afla în cockpitul unui câştigător dovedit în raliurile pe distanţe lungi.

Raliul Dakar 2015 reprezintă capitolul următor al unei poveşti unice şi de succes pentru marca MINI, care a culminat cu trei victorii consecutive în Dakar, precum şi cu trei titlul la rând în Cupa Mondială FIA pentru Raliuri Cross-Country – ambele în perioada 2012-2014.

Cu numeroase etape noi, dar şi cu unele care revin în program, Dakar 2015 va fi o aventură pentru piloţi şi echipe.

Startul se va da în Buenos Aires (Argentina), iar traseul va fi o buclă mare prin America de Sud, prin Chile şi Bolivia, pentru ca finalul să fie tot în Argentina – peste 9.000 de kilometri reprezintă provocarea majoră pentru toţi participanţii, în timp ce MINI are ca obiectiv a patra victorie consecutivă, atunci când raliul va trece linia de sosire în Buenos Aires, la 17 ianuarie.

Echipajele MINI ALL4 Racing pentru Raliul Dakar 2015

Monster Energy Rally Raid Team

#300 Nani Roma (Spania) – Michel Périn (Franţa)
#305 Orlando Terranova (Argentina) – Bernardo “Ronnie” Graue (Argentina)
#306 Krzysztof Holowczyc (Polonia) – Xavier Panseri (Franţa)

Echipajele X-raid MINI ALL4 Racing

#310 Vladimir Vasilyev (Rusia) – Konstantin Zhiltsov (Rusia)
#314 Erik van Loon(Olanda) – Wouter Rosegaar (Olanda)
#319 Boris Garafulic (Chile) – Filipe Palmeiro (Portugalia)
#329 Aidyn Rakhimbayev (Kazahstan) – Anton Nikolaev (Rusia)
#334 Stephan Schott (Germania) – Holm Schmidt (Germania)

Qatar Rally Team

#301 Nasser Al-Attiyah (Qatar) – Mathieu Baumel (Franţa)

(Visited 3 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice