Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Nasser Al-Attiyah câştigă etapa a doua a Raliului Dakar 2015 şi preia conducerea clasamentului general

Nasser Al-Attiyah câştigă etapa a doua a Raliului Dakar 2015 şi preia conducerea clasamentului general // Cinci MINI ALL4 Racing în Top 10

Nasser Al-Attiyah (Qatar) şi navigatorul Mathieu Baumel (Franţa) au dus modelul MINI ALL4 Racing spre victoria în cea de-a doua etapă a Raliului Dakar 2015. În cea de-a doua etapă, echipajele au avut de parcurs 625 de kilometri între Villa Carlos Paz (Argentina) şi San Juan (Argentina), inclusiv cea mai lungă probă specială a acestei ediţii, care a măsurat 518 kilometri.

A fost o zi bună”, a declarat Al-Attiyah după trecerea liniei de sosire. “A fost ceam ia lungă etapă a întregului raliu, aşa că nu a fost una uşoară. Chiar dificilă, ca să fiu sincer. Trebuie să continuăm în acest ritm şi atunci ne putem gândi la câştigarea Dakarului.”

Etapa a fost foarte provocatoare şi o bună pregătire pentru etapele dificile care vor urma în cel mai dificil raliu din motorsport. Prima jumătate a etapei s-a desfăşurat pe macadam, de-a lungul albiilor secate, după care au urmat secţiuni cu macadam fin şi nisip. Chiar înainte de sosirea din San Juan, piloţii au avut de trecut câteva dune înşelătoare.

Echipajul argentinian Orlando Terranova – Bernardo Graue, tot cu un model MINI ALL4 Racing, a fost rapid la majoritatea punctelor de control ale etapei a doua. Cu toate acestea, cei doi au pierdut peste 22 de minute din cauza unui accident petrecut chiar înainte de finalul tronsonului cronometrat. Ei ocupă locul al zecelea în clasamentul general.

“Ne-am răsturnat de patru ori”, a declarat Terranova. “După aceea, am pierdut mult timp pentru că a trebuit să reparăm roţile şi pompa de combustibil. Dar am ajuns la sosire şi acum trebuie să luptăm.”

Joan “Nani” Roma (Spania) şi copilotul Michel Périn (Franţa) au reuşit să continue competiţie după ce au avut probleme tehnice în prima etapă. Mecanicii lor au lucrat toată noaptea şi au rezolvat problemele. Echipajul iberico-francez continuă raliul.

“În primul rând, vreau să mulţumesc echipei care a făcut o treabă excelentă”, a spus Roma. “Au verificat tot motorul – o nebunie. Dar proba specială a fost grea. Pe parcursul primilor 300 de kilometri, am pilotat prin praful ridicat de numeroşii concurenţi din faţa mea. Trebuie să recunosc că nu a fost uşor să trece peste o asemenea dezamăgire apărută chiar la începutul Dakarului, dar vom continua să luptăm şi să obţinem maximum posibil.”

MINI a avut o zi a doua foarte bună, în care alte trei echipaje au obţinut clasă în Top 10: Krzysztof Holowczyc (Polonia) – Xavier Panseri (Franţa) se află pe locul al patrulea în clasamentul general, în ciuda răului de mare: “A fost o probă specială foarte dificilă. Am avut un ritm bun pe parcursul primilor 450 de kilometri. Am forţat, darn u foarte mult”, a spus Holowczyc. “Dar ultimii 50 de kilometri au fost oribili pentru mine. Succesiunea de suişuri şi coborâşuri mi-a indus un rău de mare. Pe tronsonul final de 30 de kilometri, tot ce îmi doream era să trec linia de sosire.”

Echipajul rus Vladimir Vasilyev – Konstantin Zhiltsov a recuperat mult în cea de-a doua etapă şi acum se află pe un promiţător loc al cincilea în clasamentul general. Olandezii Erik van Loon şi Wouter Rosegaar se află pe poziţia a şaptea în ierarhia Raliului Dakar 2015.

Marţi, etapa a treia (San Juan – Chilecito) va duce caravana în munţii Argentinei. Proba specială de 284 kilometri va fi una mai scurtă şi mai puţin intensă, ceea ce va permite echipajelor să se bucure de decorul impresionant. Participanţii vor avea de traversat vârfuri maiestuoase şi canioane adânci, pe drumuri virajate de macadam, vor ajunge la altitudini de până la 3.500 de metri şi vor parcurge una dintre cele mai frumoase regiuni ale Argentinei. Altitudinea înaltă va fi o provocare şi pentru piloţi, dar şi pentru maşini.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice