Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Mitsubishi Outlander PHEV Concept-S în premieră mondială la Salonul Auto de la Paris 2014

Outlander PHEV Concept-S în premieră mondială la Salonul Auto de la Paris 2014

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) va prezenta în premieră mondială la Salonul Auto de la Paris 2014, noul său concept Outlander PHEV Concept-S*. Outlander PHEV Concept-S este un model concept, dezvoltat pe baza modelului OutlanderPHEV.

În cadrul salonului, Mitsubishi Motors Corporation va prezenta, de asemenea, 11 modele (5 modele în ziua

dedicată presei) inclusiv modelul Outlander PHEV versiunea de raliu, ce a participat la competiția FIA Asia Cross Country Rally 2014, modele cu specificații de producție europene, modelul i-MiEV precum și altemodele electrice (EV) și hibride (PHEV).

Outlander PHEV Concept-S este un model concept, reprezentând versiunea cu design special a modelului de serieOutlander PHEV. Conceptul designului său este spectaculos atât la interior cât și la exterior, acesta având la bază trăsături sportive și sofisticate.

Designul său atractiv, performanțele oferite în timpul condusului, asigurate de către motorul Twin Motor 4WD și de către sistemul plug-in hibrid electric, puterea și agilitatea precum și silențiozitatea, caracteristice modelului, pe parcursul rulării, oferă șoferului o experiență complexă și unică la volanul său, la cele mai înalte standarde de calitate, confort și performanță, ce asigură plăcerea condusului, indiferent de condițiile de rulare.

Menit să simbolizeze funcționalitatea și siguranța specifice SUV-urilor marca Mitsubishi Motors, designul grilei frontale încadrează logo-ul celor 3 diamante, cu ornamentele cromate îngroșate pe fiecare parte, oferind un efect  tridimensional și senzația de mișcare perpetuă.

Farurile curbate oferă, de asemenea, senzația de dinamism,, fiind orientate ușor în sus, spre exterior.

Acest efect de protecție se continuă și în partea din spate, unde insertiile simbolice cromate similare cu cele din partea frontală, sunt accentuate de către ansamblul stopurilor alungite, ce se întind de la haion spre aripi, sugerând astfel un stil dinamic și inovator și, totodată, oferind rigiditate pentru un plus de siguranță. Culoarea caroseriei este un alb special, cu reflexii de platină, cu finisaj de fulgi de sticlă.

Spre deosebire de designul exterior strălucitor, designul habitaclului, în tonuri de negru și burgund, exprimă calitate și rafinament,oferind pasagerilor o senzație reconfortantă.

Habitaclul modelului Concept-S’ a fost conceput, în mod special, cu atenție la detalii, lasând astfel impresia de măiestrie și rafinament în execuție, aspecte puse în valoare de către:

– Insertii de lemn negru cu accent argintiu

– Consola centrală, ce a fost proiectată având ca sursă de inspirație cutiile tradiționale japoneze, realizate cu lac negru.

– Pielea moale fină, atent aleasă și cusută manual de către profesioniști, pentru tapițeria scaunelor.

În plus, tapițeria scaunului formează o suprafață tri-dimensională, efect redat de către dungile orizontale ce ies în relief oferind o fixare superioară, în timp ce liniile verticale, sunt concepute în așa fel încât să urmărească ușor conturul corpului, oferind pasagerilor stabilitate, siguranță și confort.

Accentele argintii ce încadrează liniile verticale ale scaunelor, se curbează în jurul scaunelor, sporind astfel calitatea percepută la nivelul interiorului.

Fisa de bord:

 

Lungime (mm)4,760
Latime (mm)1,840
Inaltime (mm)1,700
Ampatament (mm)2,670
Locuri pasageri5
MotorizareSistem Plug-in Hibrid Electric

(două motoare de tip sincron cu magneți permanenți, o baterie litiu-ion (12kWh),

un motor pe benzina 2.0-liter 4-cyl. DOHC MIVEC)

Tren de rulareTwin Motor 4WD

 

  1. Gama Mitsubishi Motors la Salonul Auto Paris 2014

 

ModelNr modele expuseObservații
Zile dedicate preseiZile dedicate publicului
Outlander PHEV Concept-S11Model concept.
MITSUBISHI Concept XR-PHEV1Model concept.
Outlander PHEV2Model de serie.
Outlander PHEV11Versiunea de raliu. Finalist ce s-a remarcat în competiția FIA Asia Cross Country Rally 2014.
i-MiEV11
Outlander1
ASX1RVR sau Outlander Sport în anumite țări.
Space Star1Mirage în anumite tari.
Pajero1Montero sau Shogun în anumite țări.
L2001Triton în anumite țări.
Total511

 

Sursa: Mitsubishi Motors Romania.

(Visited 36 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice